9.7.17

ΟΙ "ΔΥΟ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΠΟΜΠΗΙΑΣ" ΕΙΝΑΙ ΖΕΥΓΑΡΙ ΕΡΑΣΤΩΝ;

Οι δυο κόρες της Πομπηίας είναι άντρες και πιθανότατα εραστές σύμφωνα με τους επιστήμονες Όταν η σκόνη και η τέφρα κάλυψαν την πόλη της Πομπηίας πριν από περίπου 2.000 χρόνια, βρέθηκαν δυο καταδικασμένοι κάτοικοι να κρατούν ο ένας το χέρι του άλλου στις τελευταίες τους στιγμές. 
Παγιδευμένοι σε μια αιώνια αγκαλιά, έγιναν γνωστοί ως οι «κόρες της Πομπηίας», αλλά τώρα μια αξονική τομογραφία και εξετάσεις DNA στα σώματα, αποκάλυψαν ότι πρόκειται για δυο αντρικές φιγούρες. 
Παρόλο που η πραγματική φύση της σχέσης τους δεν μπορεί να είναι γνωστή, οι αναλύσεις έδειξαν ότι σίγουρα δεν ήταν συγγενείς και οι ερευνητές πιθανολογούν ότι ήταν εραστές. 
Από το 2015, οι ερευνητές προσπαθούν να μάθουν περισσότερα γι’ αυτούς και για άλλα 86 θύματα της έκρηξης του Βεζούβιου. Η πιο πρόσφατη ανακάλυψή τους, ήταν αυτή για τις «κόρες της Πομπηίας». 
«Η Πομπηία δεν σταματάει ποτέ να με εκπλήσσει. Πάντα πιστεύαμε ότι ήταν μια αγκαλιά ανάμεσα σε δυο γυναίκες. Αλλά η αξονική τομογραφία και οι εξετάσεις DNA, έδειξαν ότι είναι άντρες», ανέφερε ο αρχαιολόγος Μάσιμο Οσάνα. 
Σε μια πρόσφατη προσπάθεια, οι ερευνητές έκαναν εκτεταμένες δοκιμές στα οστά και τα κόκαλα των θυμάτων και αυτά οδήγησαν στην απίστευτη ανακάλυψη. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι οι άντρες ήταν μεταξύ 18 και 20 ετών, αν και ο τελευταίος μπορεί να ήταν μεγαλύτερος. Τα σώματα των αντρών ήταν τοποθετημένα έτσι ώστε το κεφάλι του ενός να ακουμπάει στο στήθος του άλλου. 
 «Όταν έγινε αυτή η ανακάλυψη, ότι δεν ήταν δυο κορίτσια, ορισμένοι μελετητές υποστήριξαν ότι υπήρχε κάποιου είδους συναισθηματικό δέσιμο ανάμεσα στα θύματα, αλλά μιλάμε για υποθέσεις που δεν μπορούν ποτέ να επιβεβαιωθούν. Το μόνο σίγουρο, είναι ότι δεν ήταν συγγενείς, ούτε αδέλφια, ούτε πατέρας με γιο», ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας Στέφανο Βανακόρε. (tilestora.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: