15.5.17

ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΒΑΣΑΝΙΣΜΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΣΤΗΝ ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ;

ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ. Κρατικά βασανιστήρια εναντίον των ομοφυλοφίλων
Πάνω από εκατό άτομα, ηλικίας 16 έως 50 χρονών, έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς από το Φεβρουάριο έως τώρα στην Τσετσενία, σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα «Novaya Gazeta», και θεωρείται ότι κρατούνται από τις τσετσενικές αρχές με την κατηγορία της ομοφυλοφιλίας. Τουλάχιστον τρεις θεωρούνται νεκροί. Πρόκειται για στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου γκέι ή μπαισέξουαλ άτομα κρατούνται παράνομα και υφίστανται βασανιστήρια. Μαρτυρίες γκέι ανθρώπων από την Τσετσενία αναφέρουν ξυλοδαρμούς και βασανισμούς με ηλεκτροσόκ από αστυνομικούς. Στη ρωσόφωνη και αντιπολιτευόμενη εφημερίδα αναφέρθηκε επίσης ότι πολλά από τα άτομα που φυλακίστηκαν, είναι γνωστές προσωπικότητες και θρησκευτικοί ταγοί της χώρας, ενώ ο συντάκτης του άρθρου κρύβεται, φοβούμενος επιθέσεις ως «αντίποινα», καθώς και αυτός και άλλοι δημοσιογράφοι της εφημερίδας έχουν δεχτεί απειλές.
Τόσο η Τσετσενία, όσο και η Ρωσία, αφού η πρώτη αποτελεί μέρος της Ρωσικής Συνομοσπονδίας, έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες για πογκρόμ ομοφυλοφίλων και δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για συλλήψεις. Παρόλα αυτά, είναι γνωστές οι πρακτικές της Ρωσίας τα τελευταία χρόνια σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. Το 2013 η Ρωσία απαγόρευσε με σχετική νομοθεσία τη «γκέι προπαγάνδα» σε ανηλίκους, κάτι που πυροδότησε έντονες αντιδράσεις. Οι τσετσενικές αρχές, μάλιστα, αρνούνται γενικότερα την ύπαρξη ομοφυλοφίλων στη χώρα. Πρόσφατα, σε συνάντηση με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, ο πρόεδρος της χώρας Ράμζαν Καντίροφ, αρνήθηκε κάθε κατηγορία και δήλωσε ότι είναι ντροπή να μιλάνε για αυτό το θέμα. Μάλιστα, ο Καντίροφ επιμένει ότι στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων η Τσετσενία έχει κάνει άλματα βελτίωσης. Ο τσετσένος πρόεδρος, πέραν αυτού, είναι ένας πολιτικός που προωθεί τη χρήση χιτζάμπ στο γυναικείο πληθυσμό και θεωρείται βαθιά συντηρητικός.
Ο Άλβι Καρίμοφ, εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Τσετσενίας και πρώην στρατιωτικός, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αν υπήρχαν τέτοιοι άνθρωποι στην Τσετσενία, οι υπηρεσίες καταστολής δεν θα χρειαζόταν να ασχοληθούν με αυτούς, γιατί οι ίδιοι οι συγγενείς τους θα τους έστελναν κάπου, όπου δεν υπάρχει γυρισμός», παρακινώντας για τα χειρότερα. Από την πλευρά του, ο ρώσος πρόεδρος υποστηρίζει τη διενέργεια έρευνας, ίσως και λόγω των πιέσεων που δέχεται από ευρωπαίους ηγέτες, ιδιαίτερα από την Άνγκελα Μέρκελ, η οποία έχει εκφράσει τις ανησυχίες της, καταδικάζοντας τις πρακτικές της Τσετσενίας και ζητώντας άμεσα απόδοση ευθυνών. Η γερμανίδα καγκελάριος έκανε για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια την πρώτη της επίσκεψη σε ρωσικό έδαφος, σε μια προσπάθεια εξομάλυνσης των σχέσεων των δύο χωρών, με σκοπό την περαιτέρω οικονομική συνεργασία. Στη συνάντησή της με τον Βλάντιμιρ Πούτιν έθεσε στο τραπέζι το θέμα αυτό, αλλά και γενικότερα θέματα που άπτονται του τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στα οποία φαίνεται να υστερεί η Ρωσική Συνομοσπονδία.
Παράλληλα, στη Μόσχα πέντε ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων συνελήφθησαν, επειδή προσπάθησαν να διαμαρτυρηθούν δημόσια και να παραδώσουν σε εισαγγελέα υπογραφές από εκστρατεία που έκαναν, ώστε να ξεκινήσει έρευνα για τα γεγονότα στην Τσετσενία. Οι αρχές δήλωσαν ότι λόγος της σύλληψης ήταν ότι δεν είχαν πάρει σχετική άδεια. Ενώ ένα ρωσικό δίκτυο για την υπεράσπιση των ομοφυλοφίλων διέσωσε σαράντα άτομα και ανακοίνωσε ότι προσπαθεί να φυγαδεύσει όσο το δυνατόν περισσότερους γκέι, καθώς οι αρχές ενθαρρύνουν και συγκαλύπτουν τα λεγόμενα «εγκλήματα τιμής»,με αποτέλεσμα άτομα που διέφυγαν από τις αρχές να φοβούνται ότι θα βρουν τον θάνατο από χέρια συγγενών τους. Πρόσφατα ένα δεκαεξάχρονο γκέι αγόρι δολοφονήθηκε με βίαιο τρόπο από το θείο του, που τον έσπρωξε από τον ένατο όροφο του σπιτιού που διέμενε. Μαρτυρίες ανθρώπων που επέζησαν από τα βασανιστήρια των αρχών αναφέρουν ότι αστυνομικοί τους στοίβαζαν ανά δεκάδες σε χώρους χωρίς νερό και φαγητό, τους χτυπούσαν με λοστούς, τους έκαναν ηλεκτροσόκ και απειλούσαν ανοιχτά ότι θα βλάψουν μέλη της οικογένειάς τους.
Όλγα Βερελή (epohi.gr/, 14/5/2017)


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πρόσφατα είχε κυκλοφορήσει μία δράση για συλλογή υπογραφών που αφορούσε δήθεν στρατόπεδα συγκέντρωσης ομοφυλοφίλων στην μουσουλμανική Τσετσενία… Η δράση όμως απευθυνόταν στον χριστιανό Πούτιν …κλασικά. Η τεκμηρίωση της ύπαρξης αυτών των «στρατοπέδων» …στα σύνορα της φαντασίας.

Κάποιες μαρτυρίες σε video από αυτές που μπορεί κανείς να κατασκευάσει με 5 δολάρια αμοιβή και 2 καρβέλια ψωμί. 1.500.000 άνθρωποι έβαλαν αψήφιστα την υπογραφή τους στο κατασκεύασμα …γιατί έτσι κι αλλιώς δεν κοστίζει τίποτα …κι ούτε εμπλέκει νομικά όσους υπογράφουν. Όμως 1.500.000 άνθρωποι …αποδέχθηκαν ως αληθινή την ιστορία… κι έτσι όταν τα ΜΜΕ εμφανίσουν το θέμα ως πραγματικό …πολλοί θα την γνωρίζουν την ιστορία και δεν θα αναζητήσουν καν αποδείξεις των όσων θα γράφουν οι δημοσιογράφοι.
Έτσι από το πουθενά …δημιουργείται ένα παγκόσμιο θέμα …που χρησιμεύει ως μοχλός πίεσης.
Πίσω από τα «δικαιώματα» των gay …φυσικά ο «φιλάνθρωπος» Soros …που συνδέεται και με την πλατφόρμα συλλογής υπογραφών μέσω Internet που λέγεται AVAAZ.
Επειδή όμως στη Ρωσία η μητρική ΜΚΟ του Soros, η OPEN SOCIETY FOUNDATION έχει κριθεί επικίνδυνη για την εθνική τους ασφάλεια …η δράση της συνεχίζεται μέσω θυγατρικών, οι οποίες δεν φανερώνουν τους «φιλάνθρωπους» χρηματοδότες τους.
Έτσι λοιπόν ένας Ρωσο-Ιταλός «αυθόρμητος ακτιβιστής» βρέθηκε στη Μόσχα έχοντας στο χέρι τη συλλογή υπογραφών που αφορούσε τα δήθεν στρατόπεδα συγκέντρωσης ομοφυλοφίλων στην Τσετσενία για να στρώσει «κατάσταση».
Οι Ρώσοι όμως δεν κοιμούνται και τον συνέλαβαν με αποτέλεσμα να δοθεί γραμμή σε όλα τα ΜΜΕ των «διαφωτιστών» της Δύσης …να αναπαράγουν τη «μεγάλη είδηση». Και πάλι ο «κακός» Πούτιν …συνέλαβε έναν «καλό» ακτιβιστή …που εργάζεται για τα δικαιώματα των «αδυνάμων».
Βλέπετε πήγε στη Μόσχα κι όχι στην Τσετσενία σαν πρόκειται για μία χώρα απλά και μόνο για να εκθέσει τον Πούτιν.
Περιέργως δεν ανησυχούν καθόλου για τα δικαιώματα των gay στα χαρούμενα Βασίλεια της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ κ.λπ. ούτε φυσικά πιέζουν τις Δυτικές κυβερνήσεις να πάρουν μέτρα εναντίον αυτών των καθεστώτων …αλλά κάνουν τα πάντα για να εκθέσουν επικοινωνιακά τον Πούτιν που οι επικυρίαρχοι θέλουν να ανατρέψουν με κάθε τρόπο.
Ο Ιταλός ακτιβιστής δουλεύει για την ΜΚΟ …CERTI DIRITTI. Επίτιμος Διευθυντής σ’ αυτήν είναι ο ALESSANDRO COMENI ο οποίος είναι Διευθυντικό στέλεχος της ΟRGANISATION INTERSEX INTERNATIONAL η οποία ΜΚΟ πανηγυρίζει για τους χρηματοδότες της, που είναι η OPEN SOCIETY FOUNDATION του George Soros.
Βλέπετε λοιπόν πως μία υπογραφή δική μας στο internet …χρησιμοποιείται ως πειστήριο και ως επίδειξη δύναμης συγκεκριμένων συμφερόντων …υπό τον μανδύα του ενδιαφέροντος για τα ανθρώπινα δικαιώματα… από τα οποία εξαιρούνται εκατομμύρια κάτοικοι της Γάζας στην Παλαιστίνη, εκατομμύρια Σύριοι, Ιρακινοί, Λίβυοι κ.ο.κ.