29.5.17

ΓΚΟΤΙΕ ΝΤΕΣΤΕΝΕ

Γκοτιέ Ντεστενέ: Ποιος είναι ο Πρώτος Κύριος του Λουξεμβούργου που προκάλεσε χαμό στα social media;
Χαμό στα social media προκάλεσε η φωτογραφία των συζύγων των ηγετών των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, καθώς ένας άνδρας κατάφερε να κλέψει την παράσταση ακόμα και από την πάντα εντυπωσιακή Μελάνια Τραμπ.
Λίγο πριν παραβρεθούν σε δείπνο στο Βασιλικό Κάστρο του Λάκεν, στο Βέλγιο, κάποιες από τις συζύγους και τις συντρόφους των αρχηγών κρατών που συμμετείχαν στη σύσκεψη του ΝΑΤΟ, πήραν θέση για μια “οικογενειακή” φωτογραφία.
Το πρόσωπο που ξεχωρίζει είναι ένας άνδρας, ο οποίος πλαισιώνεται από εννέα γυναίκες. Πρόκειται για τον Γκοτιέ Ντεστενέ, τον “πρώτο κύριο” του Λουξεμβούργου, καθότι πρόκειται για τον σύζυγο του μοναδικού εν ενεργεία πρωθυπουργού που έχει δηλώσει ανοικτά τις σεξουαλικές του προτιμήσεις.
Ο Ντεστενέ και ο Ξαβιέ Μπετέλ παντρεύτηκαν το 2015, αμέσως μετά την νομιμοποίηση των γάμων ομοφυλοφίλων στο Λουξεμβούργο. Να σημειωθεί ότι η ομοφυλοφιλία του Μπετέλ ήταν γνωστή πριν ακόμα γίνει πρωθυπουργός το 2013 ενώ πρόκειται για τον μοναδικό εν ενεργεία αρχηγό κράτους στην σύγχρονη ιστορία που έχει γνωστοποιήσει ότι είναι γκέι.

Ο νεαρός πρωθυπουργός, ηλικίας 42 ετών, γνωστοποίησε τον Αύγουστο του 2014 την πρόθεσή του να παντρευτεί με τον Γκοτιέ Ντεστενέ, Βέλγο αρχιτέκτονα με τον οποίον έχει συνάψει σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης το 2010. «Εκείνος μου το ζήτησε και εγώ είπα ναι», είχε δηλώσει στην αμερικανική εφημερίδα «Los Angeles Times». (thetouch.com.cy)


Luxembourg’s Prime Minister Xavier Bettel and partner Gauthier Destenay are welcomed by the prefect of the papal household Georg Gaenswein as they arrive at the Apostolic Palace on March 24. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: