15.11.06

ROSS BLECKNER

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έργα του Ρος Μπλέκνερ, που είναι ακτιβιστής για θέματα AIDS, έχουν παρουσιαστεί 2 φορές στην Αθήνα – το 1995 και το 2000 στην γκαλερί της Ρεβέκκας Καμχή. Η ίδια γκαλερί, τον Απρίλη που μας πέρασε, συμμετείχε στην ετήσια έκθεση τέχνης των Βρυξελλών και ο Ρος Μπλέκνερ ήταν ένας από τους 7 καλλιτέχνες, έργα των οποίων περιέλαβε στα εκθέματά της.

###

μετάφραση από ξένα sites:

"Ο Ρος Μπλέκνερ είναι ο ζωγράφος της ζωής και του θανάτου, της ευθραυστότητας και της μνήμης, ο παγκόσμιος gay καλλιτέχνης του λυκόφωτος Τα έργα του αποτυπώνουν την τραγωδία, το φόβο, τη γοητεία... μια ομορφιά τρομακτική."

Ο Ρoς Μπλέκνερ, που είναι ακτιβιστής για θέματα AIDS, λέει πως το AIDS και ο φόβος, επηρέασαν το έργο του και τον έκαναν να γίνει πιο αντιπροσωπευτικός και ταυτόχρονα προσωπικός και πολιτικός. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε παλαιότερη συνέντευξή του "το AIDS και ο φόβος με έκαναν να αυτοπροσδιοριστώ περισσότερο ως gay και αυτό, παραδόξως, με απελευθέρωσε". Επιχειρώντας δε να ενισχύσει την καλλιτεχνική έκφραση, παραινεί: "Προσδιορίζοντας τον εαυτό σας ως gay – ή ό,τι είστε – θα βοηθηθείτε ώστε να συνειδητοποιήσετε περισσότερο ποιος είστε και πώς μπορείτε να εκφράσετε αυτό που είστε."

Στην ίδια συνέντευξη, εξηγεί πως λειτουργεί ως καλλιτέχνης και πώς κατέληξε σ’ αυτόν τον τρόπο λειτουργίας: "Όταν ο πατέρας μου πέθαινε από καρκίνο, μου έδειξε όλο το σχετικό υλικό που είχε συγκεντρώσει – εικόνες κλπ. Πίστευε ότι κατανοώντας την ασθένεια θα την κατακτούσε. Τότε σκέφτηκα πως η ιδέα του να κατανοείς τα πράγματα πλησιάζοντάς τα ήταν κάτι από το οποίο δεν επιθυμούσα να δραπετεύσω. Επιπλέον, σκέφτηκα ότι προσεγγίζοντάς τα από τόσο κοντά θα μπορούσα και να αποτυπώσω την εικόνα καλύτερα και να σταθώ σε απόσταση από το συναισθηματικό μέρος της, πράγμα που είχα ανάγκη να κάνω."

###

Πληροφορίες στα ελληνικά για τον Ρος Μπλέκνερ και το έργο του, όπως και σχετικούς συνδέσμους θα βρείτε στην σελίδα του in.gr http://www.in.gr/ath/gallery/suggest.asp?page=27

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ, να θεωρηθεί ως μηδέποτε αποσταλέν το σχόλιο που μόλις έστειλα, διότι δεν είχα προσέξει ότι απαιτείται η έγκριση του blogger για την δημοσίευσή του.

(και συγχαρητήρια για την αντιγραφή των μεθόδων από άλλους ΚΑΡΑψωνισμένους bloggers)

erva_cidreira είπε...

Αγαπητέ/ή anonymous, η ενεργοποίηση του comment moderation δεν αποτελεί πράξη προληπτικής λογοκρισίας απόψεων διαφορετικών από τις δικές μου, αλλά στοιχειώδους προστασίας του ιστολογίου από τις εσκεμμένες καταχωρήσεις επιλήψιμου πορνογραφικού υλικού με ό,τι αυτές μπορεί να συνεπάγονται.
Μήπως, λοιπόν, βιάζεσθαι να κρίνετε αγνοώντας βασικές παραμέτρους ενός μέτρου, η λήψη του οποίου, να είστε σίγουρος/η, ούτε εμένα με ευχαριστεί;
Αν παρ’ όλα αυτά επιθυμείτε να διαγραφεί το σχόλιό σας (και να διατηρήσετε τους χαρακτηρισμούς προς το διαδικτυακό πρόσωπό μου), δεν μπορώ παρά (με λύπη μου) να σεβαστώ την επιθυμία σας.

βλαχακι (το) είπε...

δεν τον είχα υπ''οψην μου.
τώρα είδα αξιόλογα έργα του στο net :)

Ανώνυμος είπε...

πω πω, σε θαυμάζω erva! Είσαι ψαγμένο άτομο, άσε που μαθαίνω και ένα σωρό πράγματα στο μπλογκ σου. i love art. Αλλά που χρονος να τους μελετήσεις όλους τους καλλιτέχνες; Ενδιαφέρον φαίνεται ο Μπλέκνερ!