29.5.06

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ" (και του "e-rooster")

Image Hosted by ImageShack.us
.
Θρηνολογεί η χθεσινή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ για την επιδείνωση των δεικτών γάμου και γεννήσεων στην Ελλάδα.

(Λίγοι γάμοι, λίγα παιδιά στην Eλλάδα Oικονομική ανασφάλεια, νέα ήθη.
Μόνο τον γάμο δεν σκέφτονται σήμερα οι νεαροί Ελληνες. Κατ' αρχήν, δεν αντέχουν τα έξοδα ν' ανοίξουν σπίτι. Ενα 30% συγκατοικεί ώς τα 30 του με τους γονείς. Η οικονομική ανασφάλεια μαστίζει αυτές τις ηλικίες. Πολλοί τελικά επιλέγουν να μην κάνουν οικογένεια. ΄H αποφασίζουν να παντρευτούν αφού πρώτα κάνουν καριέρα. Μετά, μπορούν να έρθουν τα παιδιά, αν έρθουν. Σύμφωνα με τις πλέον πρόσφατες έρευνες, οι Ελληνες κάνουν τα λιγότερα παιδιά στην Ευρώπη. Τόσα λίγα που δεν επιτυγχάνεται πλέον η φυσική αναπλήρωση των γενεών. Δεν είναι όμως μόνο οι κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που δυναμιτίζουν την ελληνική οικογένεια. Είναι και οι τάσεις όσον αφορά τον γάμο που έχουν διαμορφωθεί στη Δύση: λίγοι γάμοι, περισσότερες ελεύθερες σχέσεις, λιγότερα παιδιά, μεγαλύτερη κατανάλωση, μικρότερη αποταμίευση. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους…)

Σε μια ολόκληρη σελίδα και με τη βοήθεια των απαραίτητων πια ειδικών εξετάζονται οι λόγοι της μείωσης, σχεδόν στο μισό, των γάμων ανά 1000 κατοίκους μέσα στα τελευταία 30 χρόνια. Ακόμη κι αν δεν λέγεται ξεκάθαρα, υπονοείται με σαφήνεια ότι «το έθνος κινδυνεύει».
Μόνο που η έγκριτη εφημερίδα «κάνει γαργάρα» το ότι σε ένα 10% τουλάχιστον του πληθυσμού, στους ομοφυλόφιλους πολίτες αυτής της χώρας, είναι απαγορευμένη ΚΑΙ η σύναψη γάμου ΚΑΙ η δυνατότητα υιοθεσίας. Και πολλοί από αυτούς/ες επιθυμούν διακαώς και τα δύο.
Κι αν το περσινό αφιέρωμα του «Κ» στην ομοφυλοφιλία είναι αλήθεια ότι είχε δημιουργήσει κάποιες υποσχέσεις για μια μελλοντική πιο ισορροπημένη δημοσιογραφική αντιμετώπιση, που όμως δεν συνοδεύτηκαν στην πράξη από αύξηση προβολής της σχετικής θεματολογίας, λες και για την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι αναγνώστες με ανάγκες για ενημέρωση που να τους ενδιαφέρει, στην προκειμενη περίπτωση είναι περισσότερο από προφανές ότι η εφημερίδα θεωρεί ότι η αναπαραγωγή του έθνους είναι ζήτημα κι ευθύνη αποκλειστικά των ετεροφυλοφίλων.
Συμπέρασμα: Είναι επιτρεπτό, έστω και με πόνο ψυχής, το έθνος να κινδυνέψει, η θεσμοθετημένη και διαρκώς επιδοτούμενη ετεροφυλοφιλία, όμως, όχι.
Κι από κοντά, το γνωστό για το ενδιαφέρον του για τα ατομικά δικαιώματα blog e-rooster, που κατά τα άλλα πριν μερικούς μήνες "κοπτόταν" για τον γάμο ομοφύλων, να συγχαίρει την εφημερίδα για το συγκεκριμένο άρθρο, διεκδικώντας μάλιστα την πατρότητα – ή μήπως τη μητρότητα; - της εστίασης στο θέμα με οικονομικά κυρίως κριτήρια. Για τους ομοφυλόφιλους όμως κουβέντα. Όπως ακριβώς επιλέγει βολικά να σωπαίνει και για τα όσα τους συμβαίνουν στη Μόσχα, το Ιράν, το Καμερούν, τη Νιγηρία κλπ.
Τι υποκρισία, Θεέ/ά μου!

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H Καθημερινή γράφει 'λίγοι γάμοι, λίγα παιδιά'. Είναι σωστό αυτό που λες για την απαγόρευση των γάμων αλλά τι σχέση έχουν οι γάμοι των ομοφυλόφιλων με τα παιδιά;Aν δοθεί η δυνατότητα υιοθεσίας θα γίνει και 'αναπαραγωγή' παιδιών; Με την υιοθεσία θα έχουν απλά οικογένεια κάποια παιδιά, δε σημαίνει ότι θα αυξηθούν. Εκεί είναι το κέντρο βάρους του άρθρου της Καθημερινής.
Μήπως θέλεις να πεις κάτι άλλο; Πως εννοείς την αύξηση του πληθυσμού; Mε εισαγωγή παιδιών από τρίτες χώρες;
B.P.

Ανώνυμος είπε...

10% tns elladas homos? ROFL poso malakas eisai telika?!

erva_cidreira είπε...

anonymous: Ακριβώς όπως το λες. Με δυνατότητα υιοθεσίας και από τρίτες χώρες, όπως γίνεται ήδη σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες. Ευκαιρία για κάποιους να δείξουν την διεθνιστική αλληλεγγύη τους, δεν νομίζεις;
Αλλά το πραγματικό πρόβλημα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ είναι ότι στην αρθρογραφία της θεωρεί a priori ότι όλοι οι αναγνώστες της είναι ετεροφυλόφιλοι.
x-men: Έχεις δίκιο. Κι εγώ πιστεύω ότι στην Ελλάδα το ποσοστό είναι αρκετά μεγαλύτερο, αλλά προτίμησα να περιοριστώ στο διεθνώς παραδεκτό.

erva_cidreira είπε...

anonymous: Και κάτι ακόμη. Ένα ζευγάρι γυναικών, πολύ πιο εύκολα θα αποφασίσει να αποκτήσει παιδιά με εξωσωματική γονιμοποίηση, όταν ξέρει ότι θα υπάρχει γι' αυτά ένα ισότιμο νομικό καθεστώς με εκείνο των παιδιών των ετερόφυλων ζευγαριών.

Ανώνυμος είπε...

Το είδα κι εγω χτές και χαμογελούσα αφ ενός γιατι είναι γνωστό ότι έχουν απλώς μετατεθεί οι όροι ηλικίας τεκνοποιησης των ζευγαριών απο την 10ετία 20-30 στις δεκαετίες 35-45 (οπότε οταν το μετρο ηλικίας είναι 20-30 στην ερευνα βέβαια και θα παρουσιαζεται μείωση)αφ ετερου γιατι είναι γνωστη και η λογική κάτω απο την οποία το "δημογραφικό" εθνικοποιεί τό σώμα .
Για τη λογική του δημογραφικου αλλά και γενικά της εθνικοποιησης του σώματος υπα΄ρχει ενα ενδιαφέρον συλλογικό εργο"Η κατασκευή του κοινωνικού σώματος" νομίζω.

artfarted είπε...

Ο καθ' ένας με τον πόνο του...

Το περι ου ο λόγος άρθρο λέει, εν τέλει, ότι τώρα πια για να κάνεις παιδιά θέλει λεφτά. Δηλαδή δουλειά που να πληρώνει έστω για να καλύπτονται τα στοιχειώδη μιας οικογένειας. Και αφού δεν υπάρχουν δουλειές και αφού δεν υπάρχει κοινωνική ασφάλιση και ούτε ασφάλεια, τα ζευγάρια δεν παντρεύονται ή/και αργούν να κάνουν παιδιά και συνήθως μόνο ένα.

Πως μπήκαν οι ομοφιλόφιλοι στην εικόνα μου προκαλεί έκπληξη! Δηλαδή θα βρούνε πάτημα στην υπογεννητικότητα για να πούνε νομιμοποιείστε τους ομοφιλοφιλικούς γάμους για να κάνουμε εισαγωγή παιδιών προς υιοθεσία από τρίτες χώρες και να καλύψουμε το έλλειμα της χώρας σε ανθρώπους!!

Μα καλά, τόσο έχουν ξεφύγει οι συμπολίτες μου ομοφιλοφιλοι;;!!

Δε μας φτάνουν οι απρόσκλητοι μουσαφίρηδές μας που αισίως έφτασαν να αποτελούν το 11% του πληθυσμού της Ελλάδας, τώρα η κάθε queen θέλει να μιμηθεί την Ατζελίνα Τζολί..!

amvro είπε...

όμορφος κόσμος καθημερινά-ετεροφυλοφιλικά πλασμένος. :)

[reminder: η 'καθημερινή' γράφει για την κυρία με το χιλιοξασμένο μαλλί]

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον/την artfarted που λέει "Πως μπήκαν οι ομοφιλόφιλοι στην εικόνα μου προκαλεί έκπληξη! Δηλαδή θα βρούνε πάτημα στην υπογεννητικότητα για να πούνε νομιμοποιείστε τους ομοφιλοφιλικούς γάμους για να κάνουμε εισαγωγή παιδιών προς υιοθεσία από τρίτες χώρες και να καλύψουμε το έλλειμα της χώρας σε ανθρώπους!!.

Δεν μ' ενδιαφέρει αν κάποιος είναι ομοφυλόφιλος, ετεροφυλόφιλος, whatever... Αυτό που μ' ενδιαφέρει είναι να ξέρει να επιχειρηματολογεί πράγμα που δεν βλέπω να γίνεται σε αυτό το post το οποίο θα ήταν καλύτερα αν είχε ως τίτλο "Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα!"

artfarted είπε...

Ο κόσμος για να επιβιώσει, μόνο ετεροφυλοφιλικά γίνεται.

Θα φλυαρήσω επί τη ευκαιρία.
Χρόνια πολλά πριν, όταν σπούδαζα στο Αμέρικα, μ' άρεσε ένα γκέι μπαρ και πήγαινα όποτε μπορούσα, πάντα συνοδευόμενος είτε από φίλη/γκόμενα ή από φίλο στον οποίο υποσχόμουν ότι αν πετύχουμε straight γυναίκα εκεί πέρα θα είναι κούκλα και όλη δική μας. Λοιπόν, το κλαμπ αυτό πέρα απ' τη φοβερή χορευτική μουσική και τον ερωτισμό που δημιουργούσε, είχε στην είσοδο μια ευανάγνωστη πινακίδα που δεν διέφευγε κανενός την προσοχή: "This is a gay establishment. All else are guests of the gay community".
Fair enough, σκεφτόμουν εγώ που διασκέδαζα ολόψυχα εκεί, χωρίς τσιγαρόκαπνα, πίνοντας καλά και φτηνά ποτά και ενίοτε γνώριζα και ωραίες γυναίκες που κατέφευγαν στους γκέι για να ηρεμίσουν απ' τα καμάκια. Μέχρι που ένα βράδυ βγήκα με μια κοπελιά σ' ένα ανοιχτό χώρο του μπαρ και αρχίσαμε τις περιπτύξεις, όπως έκαναν γύρω μας και οι λοιποί θαμώνες. Εκεί που την είχαμε καταβρεί, κάποιος με χτυπάει ελαφρά στον ώμο. Γυρνάω και ένας από τους σερβιτόρους, που με είχε εξυπηρετήσει χι φορές στο παρελθόν και είχαμε οπτική οικειότητα, μου λέει: "no heterosexual contact allowed. This is a gay bar."

Φύγαμε αμέσως και δεν ξαναπήγα. Ξαφνικά εκείνο το βράδυ ανακάλυψα ότι είχα βγάλει ένα εντελώς λάθος συμπέρασμα. Νόμιζα μέχρι τότε ότι gay = tolerance. Για μένα η ανεκτικότητα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του είναι μου. I WASN’T TOLERATED.

Λοιπόν, όπως σ’ εκείνο το μπαρ έτσι και στην Ελλάδα, εγώ, αν και είμαι άντρας straight as an arrow, Έλληνας τουλάχιστον τα τελευταία 200 χρόνια, αισθάνομαι ότι ανήκω σε μειονότητα. Σ’ αυτή ακριβώς τη μειονότητα που για τους χιλιοειπωμένους λόγους ανήκουν όσοι δεν μπόρεσαν να παντρευτούν και να κάνουν οικογένεια. Μειονότητα την οποία οι πολιτικάντηδες κοροϊδεύουν και εξαπατούν κατάμουτρα. Αυτή η μειονότητα και καμία άλλη δεν με απασχολεί. Δεν έχω ούτε τα ψυχικά ούτε τα λογικά περιθώρια να ασχολούμαι με το …γκέι γάμο. Οι γκέι συμπολίτες μου μπορεί να είναι 10, 20, 30, 40%. Ας είναι όσο λένε ότι είναι. Δεν είναι και δεν θα γίνουν ποτέ η πλειοψηφία.
Η δική μου μειονότητα όμως πληθαίνει κάθε μέρα. Εμείς μπορεί σύντομα να ξεπεράσουμε και το 51% και τότε ποιος γκέι και ποιος δεν καίει…

Αυτό το νόημα έβγαλα απ’ το άρθρο της Καθημερινής που δεν κόμισε γλαύκαν εις Αθήνας, έ; Ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία τέτοια δημοσίευση ήτανε. Είχε όμως μια στάλα ειλικρίνειας.

erva_cidreira είπε...

Artfarted: Αυτό που λέει το άρθρο είναι ότι οι γάμοι – ετεροφύλων, για να συνεννοούμαστε -μειώθηκαν για διάφορους λόγους τα τελευταία 30 χρόνια, αλλά αποκρύπτει ότι σε μια ομάδα του πληθυσμού που επιθυμεί να παντρευτεί/νυμφευθεί αυτό απαγορεύεται, και μάλιστα κατά παράβαση του Συντάγματος. Σε όλες τις χώρες που επετράπη ο γάμος ομοφύλων ο σχετικός δείκτης γάμων ανά 1000 άτομα έχει ανακάμψει.
Επίσης, συνδέει τους δείκτες γάμου και γεννήσεων για να εκπέμψει σήμα κινδύνου σχετικά με την υπογεννητικότητα, αλλά αποκρύπτει ότι τα παιδιά μπορεί να αποκτηθούν και εκτός γάμου ή με υιοθεσία. Στις χώρες που επετράπη ο γάμος ομοφύλων αυξήθηκαν και οι γεννήσεις (από τα ζευγάρια γυναικών) και οι υιοθεσίες. Κι επειδή οι ομοφυλόφιλοι έχουν μια μακρά εμπειρία στην αποδοχή του διαφορετικού, πολλά από τα υιοθετημένα παιδάκια είναι με ειδικές ανάγκες ή με διαφορετικό χρώμα δέρματος. Σε σοκάρει αυτό;
Υποθέτω πως ναι, αν στ’ αλήθεια πιστεύεις ότι ο κόσμος μπορεί να επιβιώσει μόνο με ετεροφυλοφιλικό τρόπο (sic). Ευτυχώς όμως που αυτός ο τρόπος του λιγούρικου, συμφεροντολόγου, εκμεταλλευτή straight man as an arrow που δεν σου επέτρεψαν να επιδείξεις στο gay bar της Αμερικής δεν είναι αντιπροσωπευτικός των ετεροφυλοφίλων.
Αν ωστόσο κατέχεις τη γνώση του πώς θα μπορέσει να σωθεί και να επιβιώσει η ανθρωπότητα, ή έστω η Ελλάδα, η συμβουλή μου είναι να μην την χαραμίζεις τζάμπα στο ίντερνετ. Μπορεί να σου εξασφαλίσει ακόμη και Νόμπελ, ξέρεις. Γιατί να το χάσεις έτσι άδικα;

ΥΓ. Κάτι μου λέει ότι είσαι φαν της Τζένιφερ Άνιστον.

S G είπε...

δεν ξερω γιατι ταβαλες παλι μαζι μας. Ειμαστε ξεκαθαρα υπερ του γαμου ομοφυλων! παντως θα συμφωνησω σε ενα πραγμα:

τσαντιζομαι οταν οι εφημεριδες λενε λιγοτεροι γαμοι, λιγοτερες γεννησεις. Το ενα θα επρεπε να ειναι εντελως ανεξαρτητο απο το αλλο. Δεν ειναι αυτονοητο ουτε μπορει να επιβαλλεται απο την κοινωνια να παντρευομαστε για να κανουμε παιδια, ουτε να κανουμε παιδια μονο και μονο αν ειμαστε παντρεμενοι.

κατα τα αλλα η καθημερινη εχει κιαλλες χοντραδες. δεν πεφτει η γεννητικοτητα γιατι πεφτει το εισοδημα, πεφτει επειδη ανεβηκε το εισοδημα!! στην νοτια ασια κανουν 12 παιδια! γιατι, επειδη ειναι λεφταδες?

artfarted είπε...

Ο καθ' ένας είναι ελεύθερος να εκδηλώσει τα κόμπλεξ του όπου και όπως επιθυμεί και απ' αυτό δεν εξαιρώ βέβαια ούτε τον εαυτό μου.

Fact: Για να διατηρηθεί το ανθρώπινο είδος σε σταθερό πληθυσμό πρέπει η κάθε γυναίκα να παράγει 2,1 παιδιά. Σε ένα κόσμο 100% γκέι αναρωτιέμαι πως θα πετύχαιναν τη διατήρηση του είδους τους.

Αν ο Θεός ή η φύση ή η τύχη σχεδίασαν τη ζωή έτσι ώστε να χρειάζεται η σύμπραξη θηλυκού και αρσενικού για να αναπαραχθεί, εγώ δεν θα διαφωνήσω και θα εκφράσω μάλιστα την ικανοποίησή μου που ανήκω στη συντριπτική πλειοψηφία. Και αυτή είναι ετεροφιλόφιλη, by the way.

Τώρα ποιός έχει μακρά παράδοση στην υιοθεσία παιδιών με ειδικές ανάγκες, δεν θα υπεισέλθω αλλά δεν είναι τα γκέι ζευγάρια. Αυτά δεν έχουν καν παράδοση. Η υιοθεσία στον αγγλοσαξονικό κόσμο έχει παράδοση αιώνων. Στις ΗΠΑ χιλιάδες πολυμελείς οικογένειες απαρτίζονται από υιοθετιμένα παιδιά. Και πέντε και έξι παιδιά στην ίδια οικογενεια, μαζί με δυο- τρία δικά της.

Την κα Άνιστον την ξέρω μόνο από φωτογραφίες. Νοστιμούλα δείχνει. Όσο για συστάσεις και προσωπικούς χαρακτηρισμούς, δέχομαι ευχαρίστως, αποκλειστικά από πνευματικά υγιείς ανθρώπους που με ξέρουν κάπως καλύτερα.

ΥΓ. Στον κ. S G, να πω ότι η υπερπαραγωγή παιδιών μέσα σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας και υψηλής θνησιμότητας είναι φυσικό φαινόμενο, όπως είναι φυσικό κοινωνίες που ο πλούτος τους δοκιμάζεται, να μην κάνουν παιδιά.

erva_cidreira είπε...

S.G: Είναι απλό. Τα βάζω μαζί σας, γιατί εξακολουθώ να θεωρώ ότι διατηρείτε ένα από τα πιο σοβαρά μπλογκ. Και, ειλικρινά, δεν αντιλαμβάνομαι ούτε τις επιλεκτικές ευαισθησίες σας στο θέμα των ανθρώπινων δικαιωμάτων γενικά ούτε βεβαίως στη συγκεκριμένη περίπτωση το πώς μπορείτε να συζητάτε για τη μείωση των γάμων στην Ελλάδα αποκρύπτοντας ότι σε κάποιους που επιθυμούν να συνάψουν γάμο αυτό είναι απαγορευμένο, και όχι για λόγους οικονομικούς. Ή για το ότι η υπογεννητικότητα έχει να κάνει και με τις ιδεολογικού τύπου επιλογές της Πολιτείας, που όπως και το άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, θεωρεί ότι τα παιδιά θα πρέπει να γίνονται εντός του ετερόφυλου γάμου.
Artfarted: Κανένας δεν είναι ελεύθερος να εκδηλώσει τα κόμπλεξ του όπου και όπως το επιθυμεί. Και οι συστάσεις στο ίντερνετ γίνονται με βάση τα όσα γράφει κανείς και όχι την προσωπική γνωριμία μαζί του στην real life.
Και λυπάμαι αν θεωρείς ότι η ανεκτικότητα στους gay χώρους, του παρόντος μπλογκ συμπεριλαμβανομένου, είναι δεδομένη ανεξάρτητα από τα όσα λες ή υπονοείς. Λοιπόν, δεν είναι.
Και για να σου λύσω και μια απορία, που προφανέστατα έχει να κάνει με τον ομοφυλοφοβικό τρόπο σκέψης σου: όσο θα υπάρχουν άνδρες και γυναίκες ομοφυλόφιλοι, το ανθρώπινο είδος πάντα θα μπορεί να αναπαραχθεί. Πώς; Βάλε το μυαλό σου να δουλέψει λίγο. Δεν είναι δύσκολο.
Το ζήτημα είναι η Πολιτεία – και η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - να αντιληφθεί ότι ΚΑΙ η κοινωνία ΚΑΙ η επιστήμη έχουν προχωρήσει πολύ από την εποχή του Αδάμ και της Εύας. Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες αυτό είναι πια απολύτως κατανοητό.

artfarted είπε...

Λέει κάπου ότι αυτό είναι γκέι blog; A, ναι...! Δεν το είχα δει και μάλιστα δεν είχα καταλάβει ότι μιλάω στον blogger αυτοπροσώπως! Αλλά ούτε μου κάνει καμία διαφορά.

Το περί ομοφοβίας μαγνητοφωνημένο μήνυμα αποκαλύπτει γύμνια επιχειρημάτων. Δεν είμαι καθόλου, μα καθόλου ομοφοβικός και, εξίσου, δεν αισθάνομαι καμία ανάγκη να απολογηθώ ή να προβληματιστώ για γκέι ζητήματα. Δεν μ' ενδιαφέρουν.Έχω άλλα στο μυαλό μου.
Όταν όμως ακούω/διαβάζω πάσης φύσεως επιχειρήματα που στοχέύουν στη δημιουργία ενοχικών συνδρόμων σε υπεύθυνους straight πολίτες, όταν αισθάνομαι την πίεση μιας αδιάκοπης προπαγάνδας από μέρους μιας μικρής μειονότητας, όταν όλα εκτροχιάζονται για να προωθούν τη gay agenda, τότε ασκώ το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμά μου να διαφωνήσω και ως απόδειξη απλά να δείξω τον κόσμο εκεί έξω.

Ακολούθως πάντα δέχομαι επίθεση με χαρακτηρισμούς, κακία και κόμπλεξ. Μη φοβάστε κυρίες και κύριοι, προσωπικά αγαπάω κάθε είδος ζωής!

Φεύγω τώρα, εδώ δεν είναι το σπίτι μου. Ακουσα κουβέντα και μπήκα να μιλήσω κι εγώ. Ευχαριστώ που με ακούσατε. I'll see my way out!

S G είπε...

artfarted αυτο που λες δεν βγαζει νοημα. επειδη για να μεινει σταθερος ο πληθυσμος χρειαζομαστε παιδια συναγεις οτι το να εισαι ετεροφυλοφιλος ειναι καλο? αυτο ειναι απλη ασυναρτησια. Το καλο, το σωστο, τα ατομικα δικαιωματα δεν καθοριζονται απο το πως θα αναπαραχθει το ειδος. Αλλιως θα επρεπε καλοι ανθρωποι να θεωρουνται μονο αυτοι που κανουν 12 παιδια. Οι στειροι θα επρεπε να θανατωνονται. Να μην πω για τους μειωμενης διανοητικης καταστασης, που θα επρεπε να στειρωνονται...

"ότι η υπερπαραγωγή παιδιών μέσα σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας και υψηλής θνησιμότητας είναι φυσικό φαινόμενο, όπως είναι φυσικό κοινωνίες που ο πλούτος τους δοκιμάζεται, να μην κάνουν παιδιά"

δεν καταλαβαινω την διαφορα. εννοεις οτι οταν πεφτει ο πλουτος μας πεφτει η γεννητικοτητα? ισως, εξαρταται πως το εννοεις. Αλλα τι σχεση εχει με μας, στην Ελλαδα ο πλουτος ανεβαινει συνεχως...

erva_cidreira δεν ηταν κανα αρθρο γνωμης, απλα αφορμη για συζητηση. ο συγγραφεας δεν νομιζω οτι απλα συμφωνουσε με την καθημερινη, το εβαλε προς συζητηση. Εξαλλου ειλικρινα να σου πω, δεν θα ειχα σκεφτει ποτε οτι το θεμα της υιοθεσιας ειναι τοσο σημαντικο για το δημογραφικο. ισως να εχεις δικιο, προσωπικα θα το θεωρουσα διπλο εμπλουτισμο της ελληνικης κοινωνιας να υιοθετουν οι ομοφυλοφιλοι παιδια απο αλλες χωρες.

erva_cidreira είπε...

artfarted: Νομίζω ότι το πέρασμα σου από το μπλογκ υπήρξε παραγωγικό και χρήσιμο. Μου έδωσες με την τελευταία καταχώρησή σου μια πολύ παραστατική εικόνα ομοφυλοφοβίας, σου πρόσφερα άλλο ένα παράδειγμα γκέι μη-ανεκτικότητας. Κανονικά θα πρέπει να είμαστε και οι δυο ευχαριστημένοι. Τα στερεότυπα επιβεβαιώθηκαν.
sg: Μα το ζήτημα είναι να μην λέμε άλλα σε ένα άρθρο γνώμης και άλλα σε μια συζήτηση. Αυτό το κάνουν οι πολιτικοί, και μάλιστα πολύ πιο επιτυχημένα. Και βλέπουμε τα αποτελέσματα.
Πειράζει να έχω από το e-rooster μεγαλύτερες προσδοκίες από αυτές που μοιάζει να έχουν κάποιοι από τους ιστολόγους του;

S G είπε...

το εθεσες ωραια και διπλωματικα :-)
Παντως οταν ξεκινας μια συζητηση θετεις ενα θεμα, και μετα στα σχολια εκφραζεις γνωμη. Δεν ειναι παραλογο νομιζω.

Εξαλλου βεβαια πρεπει να ειναι σαφες οτι κανεις μας δεν προκειται να επεμβει για να αλλαξει αυτα που θελει να γραψει ενα μελος μας. Δεν ειμαστε ενα μονοκομματο μπλοκ, ειμαστε ανεξαρτητα ατομα...