31.5.06

ΣΤΗ ΔΙΨΑ ΣΟΥ!

Image Hosted by ImageShack.us
...
Στη δίψα σου! από την Ομάδα Θεάτρου πρόΤΑΣΗ στο Booze
Η νεοσύστατη ομάδα παραστατικών τεχνών πρόΤΑΣΗ παρουσιάζει το θεατρικό έργο "Στη δίψα σου!" της πρωτοεμφανιζόμενης στο θέατρο Δ.Σ.Πόρτογλου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Φοινίτση, στο Booze Cooperativa από την Πέμπτη 25 Μαΐου έως τις 18 Ιουνίου. Πρόκειται για "έναν μονόλογο για δύο πρόσωπα"! Ένα αναπάντεχο τηλεφώνημα φέρνει κακήν κακώς έναν άνδρα στο δωμάτιο ενός νοσοκομείου. Στο κρεβάτι του πόνου(;) κείτεται ανέκφραστος ο πρώην εραστής του, έπειτα από μια αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας. Η παράσταση εγκαινιάζει ένα νέο, εναλλακτικό χώρο με θεατρική χρήση, το υπόγειο του art factory Booze Cooperativa, βαπτίζοντας το "ΥΠΟ".
Η αδιάφορη στάση του ασθενούς προς τον επισκέπτη πυροδοτεί μια σειρά -κυρίως- λεκτικών εκρήξεων του δεύτερου, ξεσκεπάζοντας μια αρρωστημένη σχέση με ανομολόγητες επιθυμίες και ισχυρά απωθημένα, που τρομάζουν με τη βίαιη τροπή του λόγου αλλά και των πράξεων, ειδικά όταν παρακάμπτονται τα όρια της όποιας -εναπομείνασας- λογικής διακατέχει τα πρόσωπα.
Ένας καλά δομημένος θεατρικός μονόλογος αποκαλύπτει σταδιακά τα έργα και τις ημέρες δύο νέων αγοριών που με πρόσχημα τη σαρκική ικανοποίηση αφέθηκαν στην καταστρεπτική μανία του έρωτα, χάνοντας ολότελα τον εαυτό τους. Ο θυμός και το ανεκπλήρωτο υποκινεί τις πράξεις των ηρώων συγχέοντας ρόλους και συμπεριφορές.
Tο έργο εμβαθύνει με ευαισθησία στο ζήτημα της συντροφικότητας και της ερωτικής προδοσίας. Μια διεισδυτική γραφή στην ανθρώπινη ψυχολογία που αντανακλά κομμάτια του εαυτού μας με την ωμότητα και τη σκληρότητα που διατρέχει συχνά-πυκνά το κείμενο αλλά και τις "πολιτισμένες", καθωσπρέπει ζωές μας.
Η ταυτότητα της παράστασης Διάρκεια: 50'Συγγραφέας: Δ. Σ. ΠόρτογλουΣκηνοθεσία: Δημήτρης ΦοινίτσηςΣκηνικά-κοστούμια: Θοδωρής ΣαμψώνΠαίζουν: Θοδωρής Ανθόπουλος (Υγιής), Δημήτρης Φοινίτσης (Ασθενής)
(Αναδημοσίευση από το site του cultureguide.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: