4.1.19

ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ... ΜΕ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑ ΜΗΤΡΟΣ


Tουλάχιστον 3 χρόνια συζητείται η αλλαγή των αστυνομικών ταυτοτήτων με στόχο την προσαρμογή τους στα ευρωπαϊκά πρότυπα, αλλά στην Ελλάδα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε. Μελέτες και προτάσεις έχουν κατατεθεί χωρίς να έχουν προχωρήσει και οι τελικές διαδικασίες. 
Φαίνεται, όμως, ότι μέσα στη νέα χρονιά θα μπει στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες, που θα έχουν και μια ανατροπή σε σχέση με τα όσα μέχρι σήμερα γνωρίζαμε. Συγκεκριμένα, θα προβλέπεται η χρήση ψηφιακού δακτυλικού αποτυπώματος, παράλληλα με το τσιπάκι και τα βιομετρικά στοιχεία που θα περιέχει η ταυτότητα. 
Η Ευρωπαϊκή Ενωση προχωρά σε νέες οδηγίες για τις ταυτότητες ώστε και οι 28 χώρες – μέλη να εναρμονιστούν. 
Ετσι, οι νέες ταυτότητες σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας, θα περιλαμβάνουν φυσικά την φωτογραφία με συγκεκριμένες προδιαγραφές, όπως στα διαβατήρια, το τσιπάκι και τα βιομετρικά στοιχεία καθώς και το ψηφιακό δακτυλικό αποτύπωμα που δεν υπήρχε στις αρχικές προδιαγραφές. (tanea.gr, 4/1/2019)


1 σχόλιο:

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Kαι τι έπρεπε να λένε; Της γιαγιάς και του παππού;

Kαλή χρονιά να έχετε αλλά μην τα περιμένετε όλα από μία θητεία. Ήδη ο σύριζας ικανοποίησε διά νόμου ένα αίτημα της ...λοατκι+ κοινότητας: ό,τι φύλο δηλώσεις, όποιο φύλο φαντασιώνεσαι ότι είσαι, είσαι. Στην επόμενη θητεία μπορεί να ικανοποιήσει κάποιο άλλο. Οι δικαιωματιστές του -και κυρίως οι δικαιωματίστριές του- δεν θα το αφήσουν έτσι κι αυτό το ...ξεπερασμένο θέμα με τις μανάδες και τους πατεράδες.