11.9.15

ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ ΣΤΟΝ ΕΦΗΒΟ ΛΟΥ ΡΙΝΤ ΛΟΓΩ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΩΝ ΤΑΣΕΩΝ

Μπορεί να τον γνωρίσαμε μέσα από επιτυχίες όπως το «Perfect Day», ωστόσο οι μέρες που βίωσε στα νεανικά χρόνια του ο Λου Ριντ (φωτό) ήταν κάθε άλλο παρά τέλειες, αφού οι γονείς του, για να νικήσει την κατάθλιψη και τις ομοφυλοφιλικές τάσεις του, τον ανάγκασαν να υποβληθεί σε θεραπεία με ηλεκτροσόκ. Για την ακρίβεια 24 συνεδρίες χωρίς αναισθητικό με διαφορά δύο ημερών η μία από την άλλη. 
Αυτή την ανατριχιαστική αποκάλυψη κάνει νέο βιβλίο με τίτλο «Dirty Blvd, The life and Music of Lou Reed», στο οποίο ο συγγραφέας Εϊντεν Λιβάι γράφει ότι στα 17 του ο τραγουδιστής και συνθέτης πέρασε τόσο εφιαλτικά στο κρεβάτι με τους ιμάντες του ψυχιατρικού νοσοκομείου Creedmoor State στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, που αυτό το τραύμα χαλύβδωσε την απέχθειά του απέναντι στο σύστημα και σε κάθε έννοια υποταγής. 
Οπως αποκαλύπτει το βιβλίο, οι γονείς του Ριντ ήταν συντετριμμένοι από ενοχές γι' αυτό που έκαναν», αλλά «ένιωθαν ότι δεν είχαν άλλη επιλογή από το να συμμορφωθούν με τις συμβουλές που τους έδιναν οι ειδικοί», σε μια εποχή που η ομοφυλοφιλία αντιμετωπιζόταν σαν αρρώστια.(espressonews.gr, 10/9/2015)

Δεν υπάρχουν σχόλια: