27.6.13

ΤΟ "ΜΕΓΕΘΟΣ" ΜΕΤΡΑΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΑ... ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ


Το «μέγεθος» μετράει περισσότερο στα... αποδυτήρια
ygeia.tanea.gr, 17/6/2013
Οι περισσότεροι άντρες ανησυχούν περισσότερο για το πως αξιολογούν οι άλλοι άντρες τα «προσόντα» τους παρά για τη γνώμη που έχουν οι ερωτικοί σύντροφοί τους για το μέγεθος του πέους τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Αν και οι περισσότεροι άντρες που συμμετείχαν σε αυτήν δήλωσαν πως το μέγεθος δεν παίζει ρόλο στις επιδόσεις τους στο σεξ, πολλοί παραδέχτηκαν ότι αισθάνονται ανασφάλεια στην ιδέα να «συγκριθούν» με τους φίλους τους.
Η δρ Άναμπελ Τσαν Φενγκ Γι, από το Τμήμα Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Βικτώρια, στην Αυστραλία, ζήτησε από 738 άνδρες ηλικίας 18 έως 76 ετών να συμπληρώσουν λεπτομερή ερωτηματολόγια για την εικόνα του σώματος.
Όπως διαπίστωσε, οι περισσότεροι αισθάνονταν ανασφάλεια για το σωματικό βάρος, την μορφή του σώματος και το μέγεθος του πέους τους.
Ωστόσο, η τελευταία ανασφάλεια δεν αφορούσε τόσο το τι σκέφτονται οι ερωτικοί σύντροφοί τους για το πέος τους, αλλά τι θα σκέφτονταν οι φίλοι τους.
«Η έγνοια των ανδρών για το μέγεθος του πέους σπανίως αφορούσε την ικανοποίηση των ερωτικών συντρόφων τους, αφού σχεδόν όλοι πίστευαν ότι στον τομέα αυτό δεν υστερούν διόλου», δήλωσε η δρ Τσαν.
«Αντιθέτως, το κύριο μέλημα τους ήταν πως θα σχολίαζαν οι άλλοι άντρες το πέος τους, εάν τους έβλεπαν γυμνούς – λ.χ. στα αποδυτήρια ενός γυμναστηρίου. Και αυτή ήταν η κύρια αγωνία όχι μόνο των ετεροφυλόφιλων ανδρών, αλλά και των ομοφυλόφιλων που συμμετείχαν στη μελέτη μας».
Η δρ Τσαν εκτιμά ότι τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν πως «οι κοινωνικές πιέσεις για την εικόνα του σώματος ασφαλώς και δεν περιορίζονται στις γυναίκες», αλλά σε αντίθεση με εκείνες «οι άντρες συχνά δεν έχουν με ποιον να τις συζητήσουν ούτε επαρκή υποστήριξη από τους ειδικούς για να μάθουν να τις διαχειρίζονται σωστά».


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο άνδρας στα αποδυτήρια (αυτός που βλέπουμε το πρόσωπό του) είναι από τους πιο τυχερούς. Είδε τον Sean Lamont (και όλοι θυμόμαστε τι σημαίνει Sean Lamont και εκτιμούμε την τεράστια αξία του) γυμνό δια ζώσης.