26.8.12

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΓΚΕΪ ΠΑΡΤΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ

Το μεγαλύτερο γκέι πάρτι της Ευρώπης στη Μύκονο
(tanea.gr, 25-8-2012)
Από τις «ηρωικές» εποχές της δεκαετίας του '70, όπου ο εστέτ ζωγράφος Πιέρο Αμβέρσα άνοιξε με τον τότε ψαρά Ανδρέα Κουτσούκο το θρυλικό gay bar Pierro's στη Μύκονο, το κυκλαδίτικο νησί χαρτογραφήθηκε ως τερέν φιλικό για τους ομοφυλόφιλους και για τέσσερις δεκαετίες προσείλκυσε πλήθος επισκεπτών.
Η δεκαετία του '80 κατοχύρωσε στη συνείδηση του κόσμου τη Μύκονο ως έναν gay προορισμό, η θρυλική ντισκομπάλα του Pierro' s συνέχιζε να φωτίζει τις διονυσιακές νύχτες των εκατοντάδων gay με θεματικά πάρτι με αρχαιοελληνικές ή μπαρόκ αμφιέσεις.
Τα τελευταία χρόνια, ο Σεπτέμβρης αποτελεί τον μήνα των gay στη Μύκονο και δεν είναι λίγοι οι μαγαζάτορες (μέχρι σουβλατζίδικων) που υψώνουν την χαρακτηριστική πολύχρωμη σημαία της «υπερηφάνειας και της ανεκτικότητας».
Αρχικά και μέχρι το 2009, με πάρτι σε ξενοδοχεία και μπαρ αλλά και θεματικές κρουαζιέρες από όλο τον κόσμο υπήρξε μια πιο συντονισμένη κίνηση τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου αλλά και στα τέλη Αυγούστου.
Από το 2009 όμως διοργανώνεται σταθερά το μεγαλύτερο gay festival που φέρει τον τίτλο XLsior Festival, συγκεντρώνει χιλιάδες gay (το 2011 έφτασαν τους 22.000 μέσα σε έξι ημέρες) ενώ τις ώρες που διαβάζετε αυτές τις γραμμές βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Με κέντρο το (αποκλειστικά) gay ξενοδοχείο Εlysium του Βασίλη Χουλιάρα, το παγκόσμιο ραντεβού των ομοφυλοφίλων συγκεντρώνει πάνω του τα φλας, χιλιάδες κόσμου έρχονται και με απευθείας πτήσεις, θεματικά πάρτι διοργανώνονται και καταγράφονται οι νέες τάσεις σε ντυσίματα (φέτος το στυλ Leonidas από την ταινία «300» του Ζακ Σνάιντερ είναι αυτό που κυριαρχεί).

Δεν υπάρχουν σχόλια: