30.3.07

ΒΕΛΓΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ...ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΚΕΪ ΚΕΜΑΛ

Σάλος για τον... γκέι Κεμάλ
Γ. ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ (ΕΘΝΟΣ 29-3-2007)
Σάλο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο αναμένεται να προκαλέσει ένα σχολικό εγχειρίδιο στο Βέλγιο, το οποίο παρουσιάζει ως ομοφυλόφιλους ή αμφισεξουαλικούς τον... Μέγα Αλέξανδρο, τον Κεμάλ Ατατούρκ και τους πάπες Βενέδικτο ΙΧ και Ιούλιο ΙΙΙ!
Ειδικά η αμφισβήτηση του ανδρισμού του Κεμάλ θα προκαλέσει... Ρίχτερ στη γείτονα, δεδομένου ότι δεν έχει κοπάσει ο ελληνο-τουρκικός «πόλεμος» στο YouTube.
H τουρκική «Ζαμάν» κατήγγειλε το εγχειρίδιο του υπουργείου Παιδείας της Βαλονίας με τίτλο «Μάχη κατά της ομοφοβίας», που μοιράστηκε στα γαλλόφωνα δημοτικά και γυμνάσια του Βελγίου. Η πρωτοβουλία για την καταπολέμηση της «προκατάληψης κατά των ομοφυλοφίλων» ανήκει στη 41χρονη υπουργό Παιδείας της Βαλονίας, Μαρί Αρενά. Η σοσιαλίστρια πολιτικός μπήκε στο στόχαστρο της «Ζαμάν», η οποία ζητεί από την τουρκική πρεσβεία στις Βρυξέλες να διαμαρτυρηθεί στο βελγικό ΥΠΕΞ!
Στη σελίδα 105 και στο κεφάλαιο «Διάσημοι ομοφυλόφιλοι και αμφισεξουαλικοί της Ιστορίας», αναφέρονται ο ιδρυτής του τουρκικού κράτους Κεμάλ Ατατούρκ, ο στρατηλάτης Μέγας Αλέξανδρος και φυσιογνωμίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού, όπως ο Γκαίτε και ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Στο απυρόβλητο δεν μένουν ούτε κάποιοι προκαθήμενοι της Καθολικής Εκκλησίας.
Στη συνοδευτική εγκύκλιο του βαλονικού υπουργείου Παιδείας, τονίζεται ότι σκοπός του εγχειριδίου είναι να διαφωτίσει τη νεολαία του Βελγίου για την Ιστορία της ομοφυλοφιλίας και την κοινωνικο-πολιτισμική της διάσταση. Αναλύονται επίσης θέματα ισότητας των φύλων. Σημειώνεται ότι στο Βέλγιο είναι νόμιμοι οι γάμοι ατόμων του ιδίου φύλου, ενώ επιτρέπεται και η υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια.
Επισημαίνοντας τα παραπάνω, η «Ζαμάν» άρχισε να ρίχνει τις πρώτες... μπαταριές του διαφαινόμενου βελγο-τουρκικού πολέμου: «Το Βέλγιο», καταγγέλλει, «είναι μια χώρα όπου αλωνίζουν ελεύθερα τα μέλη του ΡΚΚ και της ακροαριστερής τουρκικής οργάνωσης DKHP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Κόμμα Απελευθέρωσης - Μέτωπο).
Επίσης προσπάθησε να ποινικοποιήσει την άρνηση της αποκαλούμενης αρμενικής γενοκτονίας». Ακόμη ένα αγκάθι στις σχέσεις Αγκυρας - Βρυξελλών είναι η πρόσφατη αποφυλάκιση της ακροαριστερής νεαρής Τουρκάλας Φεριγιέ Ερντάλ, που κατηγορείται για τον φόνο του Τούρκου επιχειρηματία Οζντεμίρ Σαμπαντζί.
Πρόκειται για τον αδελφό του επικεφαλής του φερώνυμου τουρκικού ομίλου, Σακίπ Σαμπαντζί, ο οποίος απεβίωσε πρόσφατα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: