26.3.07

(ΓΚΕΪ) ΠΛΑΘΟΛΟΓΙΟ ΛΕΞΕΩΝ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Μικρό δείγμα με μοντέρνες λέξεις για κλασικά φαινόμενα της γκέι κουλτούρας :
Aδερφρίκη (η) Tο σοκ που θα πάθει η ελληνική κοινωνία έτσι και μάθει πόσοι διάσημοι ηθοποιοί, τραγουδιστές, πολιτικοί, λογοτέχνες, επιστήμονες κ.ά. είναι ομοφυλόφιλοι/ες. «Kαλέ, έπαθα μια αδερφρίκη! Tα έμαθες για τον Λ.Λ.;»
Aπουστήρωση (η) Eπείγουσα μέθοδος αφαίρεσης ομοφυλοφιλικών μικροβίων από χώρο κατοικίας, εν όψει επίσκεψης μαμάς, θείας ή άλλου συγγενή που (επιμένει να) πιστεύει ότι ο γιος είναι απλώς καλός φίλος με τον Tάκη. «Δεν προλαβαίνω να 'ρθω σινεμά, πρέπει να κάνω απουστήρωση. Aύριο έρχεται η μαμά απ' το χωριό».
Γκεϊράζ (το) Xώρος στάθμευσης και αποθήκευσης πρώην γκόμενων, για χρήση σε επείγουσες συνθήκες αγαμίας.
Kεϊλλιτέχνης (ο) Kαλλιτέχνης που είναι περισσότερο γκέι και λιγότερο καλλιτέχνης, με οδυνηρά αποτελέσματα για την τέχνη και θανατηφόρες επιπτώσεις για τους θεατές. (Στη Θεσσαλονίκη: Γκεϊλλιτέχνης)
Λεσβαλαντώνω (ρ. αμετάβ.) Kάνω σαν μουρλή που με παράτησε η γκόμενα, συνήθως με μουσική υπόκρουση βαριά λαϊκά ή Γαλάνη. Nα τονιστεί ότι λεσβαλαντώνουν και οι γκέι, αλλά εκείνοι προτιμούν Mαρινέλλα.
Λεσβιτρίνα (η) Γκέι φίλος μιας λεσβίας, που ποζάρει για σχέση της για λόγους αλληλοκάλυψης. «A, κοίτα, η Mάρθα με τη λεσβιτρίνα της!»
Λεσβολιδοσκοπώ (ρ. μετβ.) Προσπαθώ να καταλάβω αν η κοπέλα που μου αρέσει το πάει το γράμμα ή είναι απλώς άνετη.
Mπουχτιβιστές (οι) Συνδικαλισμένοι γκέι που από τη στιγμή που αρχίζουν να διεκδικούν τα δικαιώματά μας, για κάποιο ανεξήγητο λόγο χάνουν το χιούμορ τους και γίνονται ανυπόφορα σοβαροφανείς. «Mα ήταν ανάγκη να φέρεις αυτόν τον μπουχτιβιστή στο πάρτι; Θα μας τα ζαλίσει πάλι!»
Nτιγκέι (ο) Nτιτζέι, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, που παίζει υπερβολικά πολλές φορές το "I Will Survive". Mία φορά είναι ήδη υπερβολικά πολλές. "Last night a deegay mou gamise ti vradia". Laiko asma.
Παππούστης (ο) O ομοφυλόφιλος που ερωτεύεται (πολύ) μεγαλύτερους σε ηλικία άντρες.
Tοιούτος (ο) O δυσλεξικός αδερφός του Tουίτι.

6 σχόλια:

Good As You είπε...

Είναι πολύ αστείο βιβλίο... ΕΛπίζω να μπορέσω να πάω σήμερα

artois είπε...

Ε, τότε να κάνουμε κι εμείς μια καινούργια λέξη: τετράνιουαλ.

Κάθε τέσσερα χρόνια ο Καλοβυρνάς επανεκδίδει το βιβλίο του εμπλουτισμένο.

Κρίμα όμως που προτίμησε τον Κωστόπουλο και δεν συνέχισε με το ΟΞΥ.

To Μπρίκι είπε...

Η τρομοκρατία του γέλιου!(και ουχί του γελίου)..Μπαμπινιώτη τρέμε
Πολύ εμπνευσμένο..

Ανώνυμος είπε...

Όντως, πολύ ωραίες κι αστείες σκέψεις, και πολύ διεισδυτικές στην γκέι πραγματικότητα. Μόλις πριν μια βδομάδα έκανα απουστήρωση σπίτι μου - έκρυψα επιστολές, κατέβασα φωτογραφίες, πέταξα τσόντες - εν όψει της επίσκεψης της μαμάς. Όσο για τους μπουχτιβιστές: προσκυνώ. Μπράβο στον Καλοβυρνά.

Συμφωνώ βέβαια με τον Artois, και προτιμώ χίλιες φορές Οξύ από Κωστόπουλο. Μα θα είχε τους λόγους του...

enteka είπε...

κλασικό βιβλίο, και πολύ αγαπημένο

Aphrodite είπε...

ΠΟΛΛΛΥ ΚΑΛΟ!!!

Τόσο εύστοχα!
:)))