15.2.06

ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Συνεχίζεται η επιχείρηση που οι αρχές έχουν ονομάσει «γκέι γάμος,» με προσαγωγή ατόμων και αθρόες συλλήψεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Συγκεκριμένα, την εβδομάδα που μας πέρασε συνελήφθησαν 26 συνολικά άτομα τα οποία καταδικάστηκαν σε 5 χρόνια φυλακή, κατηγορούμενα για ομοφυλοφιλία και σοδομισμό, σύμφωνα με τον νόμο της Σαρία. Σύμφωνα με μαρτυρίες του τοπικού Τύπου, οι κατηγορούμενοι αν και δεν πιάστηκαν επ’ αυτοφόρω απ’ την αστυνομία σε σεξουαλικές περιπτύξεις, δεν αρνήθηκαν την ομοφυλοφιλία τους. Κάποια δε απ’ αυτά τα άτομα ήταν τρανσέξουαλ. Οι μαρτυρίες συνεχίζουν με τα ακόμη ίσως πιο εξωφρενικά: ότι το δικαστήριο της Σαρία, τους επέβαλε να παίρνουν αντρικές ορμόνες, ώστε να «θεραπευθούν,» από την ομοφυλοφιλία τους.
Ισραήλ
Δώδεκα χρόνια φυλάκισης, για τον Yishai Schlissel, μέλος μιας φανατικής ορθόδοξης οργάνωσης της Ιερουσαλήμ, για την απόπειρα δολοφονίας τριών ανδρών κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας που διεκόπη βίαια από την αστυνομία αλλά και από φανατικούς είτε εβραίους, είτε ορθόδοξους. Ο Yishai Schlissel, είχε κτυπήσει σχεδόν μέχρι θανάτου 3 άνδρες, και τους είχε χαρακώσει. Οι διαδηλωτές κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν μέχρις ότου έρθει η αστυνομία. Όταν συνελήφθη ισχυρίστηκε ότι εκτελούσε αποστολή στο όνομα του θεού. Όλα αυτά συνέβησαν μετά την απαγόρευση του Δημάρχου Uri Lupolianski. Μήπως άραγε είναι κι αυτός συνυπεύθυνος…;
Ηνωμένο Βασίλειο
Ένας μουσουλμάνος κληρικός καταδικάστηκε σε επτάχρονη κάθειρξη, διότι θεωρήθηκε ως υπεύθυνος ότι υποκινούσε εγκλήματα μίσους κατά μη-μουσουλμάνων. Ο Abu Hamza al-Masri, πρώην ιμάμης βρέθηκε ένοχος ως ηθικός αυτουργός σε 11 περιπτώσεις ότι υποκίνησε ομοϊδεάτες του να εγκληματήσουν κατά εβραίων, καθώς και κατά ομοφυλόφιλων. Στο παρελθόν ο Abu Hamza al-Masri, είχε επιδείξει άκρως ρατσιστική και ομοφοβική συμπεριφορά. «Τώρα όλα τα σκυλιά της δύσης θα πρέπει να κρυφτούν, διότι μεγάλη κατάρα θα πέσει επάνω σε όλους αυτούς που έπαιξαν τον ρόλο του καλού μπαμπά των Ισραηλινών, των ομοφυλόφιλων, των διαφθορέων.»
Ρωσία
Ο Merlin Holland, εγγονός εν ζωή του Όσκαρ Γουάιλντ, σε δημόσιο μήνυμά του, κάλεσε την Ρωσία και τον πρωθυπουργό κύριο Βλαδιμήρ Πούτιν να σεβαστεί τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων αντρών και γυναικών στην Ρωσία, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η έκκληση του εγγονού του Όσκαρ Γουάιλντ, έρχεται εν όψει του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας που είναι προγραμματισμένο να γίνει τον Μάϊο και μετά από ομοφοβικές δηλώσεις του δημάρχου της Μόσχας σύμφωνα με τις οποίες ο δήμαρχος Yury Luzhkov, προτίθεται να απαγορεύσει τις οποιεσδήποτε διαδηλώσεις σεξουαλικών μειονοτήτων. «Η χώρα σας έχει στο παρελθόν συμβάλει τα μέγιστα στη λογοτεχνία, στη ζωγραφική, στη μουσική, γενικότερα σε όλες τις τέχνες και ιδιαίτερα οι ομοφυλόφιλοι Ρώσοι όπως ο Tchaikovsky,» φέρεται ότι γράφει σε επιστολή του ο Holland στον Πούτιν. Ο Holland, δηλώνει μη-ομοφυλόφιλος, παρ’ όλα αυτά όμως θα μεταβεί στην Μόσχα τον Μάϊο υποστηρίζοντας το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας.
Κίνα
Για πρώτη φορά στην ιστορία της Κίνας, εκδόθηκε μελέτη για την ιστορία της ομοφυλοφιλικής κοινότητας της χώρας. Πρόκειται για ένα πόνημα 650.000 λέξεων το οποίο περιέχει όπως αναφέρει το βιβλίο «πάνω από 400 περιπτώσεις αντρών που έχουν κάνει σεξ με άλλους άντρες.» ο τίτλος είναι: «Behavior of the Chinese: Gender and the Research of Self-identity» και αναλύει την σεξουαλική συμπεριφορά των ομοφυλόφιλων Κινέζων. Να υπενθυμίσουμε ότι το περασμένο φθινόπωρο, το πανεπιστήμιο της Shanghai έγινε το πρώτο ίδρυμα στη χώρα στο οποίο γίνεται μάθημα ομοφυλόφιλων σπουδών.
.
(Για την καθημερινή ενημέρωσή σας με gay ενδιαφέροντος ειδήσεις απ' όλο τον κόσμο στα ελληνικά:
www.colourfulplanet.com )

Δεν υπάρχουν σχόλια: