18.11.17

ΕΝΟΧΟΣ Ο DARYLL ROWE

«Ο Rowe ξεκίνησε μια κυνική και εκ προθέσεως εκστρατεία για να μολύνει άλλους άντρες με HIV. Είχε σεξουαλικές επαφές υψηλού κινδύνου, γνωρίζοντας ότι είναι θετικός στον ιό. Δυστυχώς για πολλούς από τους άντρες που γνώρισε η εκστρατεία του ήταν πετυχημένη. Τους εξαπάτησε πως ήταν αρνητικός στον HIV και τους καθησύχαζε», τόνισε η  Caroline Carberry από τη δίωξη 


Αντιλήφθηκε από νωρίς τις προτιμήσεις του στα άτομα του ιδίου φύλου. Ανέπτυξε έναν ολόκληρο κόσμο γύρω από τη σεξουαλική του ζωή. Σε πολύ μικρή ηλικία, εξελίχθηκε σε έναν από τους δημοφιλέστερους κομμωτές στην πρωτεύουσα της Σκωτίας, το Εδιμβούργο. Σύντομα, όμως, βρέθηκε αντιμέτωπος με την κόλαση. Η συχνή εναλλαγή ερωτικών συντρόφων και η έλλειψη επαρκούς προστασίας, είχε ως αποτέλεσμα να κολλήσει τον ιό του AIDS. Τότε αποφάσισε να εκδικηθεί. Και το κατάφερε τουλάχιστον σε πέντε περιπτώσεις, μεταδίδοντας εσκεμμένα τον ιο HIV. Η κατάληξη; Ο πολλά υποσχόμενος Daryll Rowe, σε ηλικία μόλις 26 ετών, κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο και πλέον αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να περάσει το υπόλοιπο της ζωής της, πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.
Η δίκη διήρκεσε τρεις εβδομάδες. Σοκαρισμένη η κοινωνία του Εδιμβούργου και γενικότερα της Σκωτίας, παρακολουθούσε τα ρεπορτάζ από τις λεπτομέρειες της δράσης του 26χρονου κομμωτή. Την ίδια στιγμή, το καθεστώς τρόμου έχει εξαπλωθεί στις πιάτσες των gay, καθώς ο φόβος να υπάρξουν μιμητές, είναι μεγάλος.
Ο δήλωσε ευθαρσώς ότι ήθελε να εκδικηθεί μετά τη διάγνωση που τον βρήκε να έχει κολλήσει τον θανατηφόρο ιό από τον πρώην σύντροφό του.
Σε αρχικό στάδιο και εν μέσω σοκ, ο 26χρονος κομμωτής απευθύνθηκε σε ειδικό κέντρο θεραπείας και άκουσε τις οδηγίες των γιατρών. Πολύ γρήγορα όμως, παρουσίασε άρνηση. Δεν επιθυμούσε να λαμβάνει φάρμακα και να κάνει ασφαλές σεξ. Ήθελε να συνεχίσει τη ζωή του όπως ακριβώς είχε συνηθίσει. Εφόσον ο ίδιος δεν μπορούσε, δεν θα μπορούσε κανένας, ήταν το σκεπτικό που ανέπτυξε.
Ξεκίνησε να «ψωνίζει» εραστές μέσω ιστοσελίδας γνωριμιών. Έκανε σεξ δίχως προφυλάξεις μαζί τους και κατάφερε να μεταδώσει τον ιό του Έιτζ σε τουλάχιστον πέντε ομοφυλόφιλους άνδρες.
Το πρώτο θύμα του 26χρονου κομμωτή ήταν ένας νεαρός άνδρας, με τον οποίο έκαναν σεξ δίχως προφυλάξεις στο αυτοκίνητό του. Όταν ο νεαρός παρτενέρ υπέστη κάποιου είδους πανικό, ο Daryll Rowe εξοργίστηκε, έγινε πολύ εχθρικός και επιθετικός. «Με πέταξε έξω από το αυτοκίνητο. Ήταν εξοργισμένος…», δήλωσε το θύμα στο δικαστήριο, προσθέτοντας: «Έκλαιγα σε όλη τη διαδρομή για το σπίτι μου».
Σε ένα άλλο θύμα του, αφού έκαναν σεξ, τού έστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα γράφοντας: «Ίσως να έχεις τον πυρετό. Μπήκα μέσα σου και έχω Έιτζ. Lol». Λίγες εβδομάδες μετά, το άτομο αυτό διαγνώστηκε θετικός στο θανατηφόρο ιό.
Σε μία άλλη περίπτωση, ο 26χρονος κομμωτής επέμενε να κάνει σεξ χωρίς προφυλακτικό με τον παρτενέρ του, ο οποίος καταγόταν από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο τελευταίος επέμενε να αρνείται. Στην τελευταία του συνεύρεση, ο Daryll αφαίρεσε το προφυλακτικό και έκανε σεξ με τον Αμερικανό σύντροφό του, στο σκοτεινό δωμάτιο. Αμέσως μετά, τού έστειλε μήνυμα: «Αφαίρεσα το προφυλακτικό. Κάψου. Σε έχω…».
Σε άλλες σχέσεις που ανέπτυξε, αγόραζε ο ίδιος τα προφυλακτικά και τα σαμποτάριζε, ώστε να σπάνε, να σκίζονται ή να αφαιρούνται και εκείνος να πετυχαίνει τον στόχο του.
(protothema.gr, 16/11/2017)

Δεν υπάρχουν σχόλια: