24.11.17

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ - 24/11/2017





5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Chris, ο Matt και η Cait είναι σε μια πολυσυντροφική σχέση και αυτοαποκαλούνται ως «throuple».
Ο 38χρονος Chris και ο 28χρονος Matt είναι μαζί εδώ και 8 χρόνια και είναι παντρεμένοι. Πριν από περίπου 2 χρόνια γνώρισαν την Cait μέσω μιας εφαρμογής γνωριμιών. Ο Chris και η Cait δηλώνουν αμφιφυλόφιλοι, όμως ο Matt δεν είχε ποτέ εμπειρία με γυναίκες, έτσι θέλησαν και οι δύο να εντάξουν μια γυναίκα στη… σχέση τους.
Η Cait παραδέχθηκε ότι τα πράγματα δεν ήταν και τόσο εύκολα στην αρχή.
Το ομόφυλο ζευγάρι αντιμετώπιζε πολλές σκηνές ζηλοτυπίας.
Η Cait ανέφερε ότι στην αρχή δεν ένιωθε πολύ άνετα, καθώς αισθανόταν ότι έμπαινε ανάμεσά τους, αλλά στη συνέχεια συνειδητοποίησε ότι επρόκειτο για δική της ανασφάλεια.
Τελικά, σήμερα, έχουν καταφέρει πια, να βρουν τις ισορροπίες τους και μάλιστα να δηλώνουν ευτυχισμένοι. Οι τρεις τους μοιράζονται το ίδιο υπνοδωμάτιο και μάλιστα έχουν κάνει το ίδιο τατουάζ.
Οι ίδιοι, μάλιστα αναφέρουν ότι θα ήθελαν πολύ να υιοθετήσουν ένα παιδάκι.
Ο Matt αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στην αρχή ζήλευα και ένιωθα ανασφάλεια. Μου ήταν πολύ δύσκολο ο άνδρας μου να μου λέει ότι όπως ακριβώς αγαπά εμένα, αγαπά και μια γυναίκα. Έπρεπε να το δεχτώ. Όσον αφορά τα παιδιά, νομίζω είναι τέλειο να μοιράζονται οι υποχρεώσεις ανάμεσα σε τρία άτομα. Τώρα έχουμε δύο σκυλιά και είμαστε καλά, όπως είμαστε».
Ο Matt μάλιστα δε δίστασε να κάνει χιούμορ, υποστηρίζοντας ότι ένα μεγάλο «bonus» σ' αυτή τη σχέση είναι τα επιπλέον δώρα σε γενέθλια, γιορτές και Χριστούγεννα. (protothema.gr)

Ανώνυμος είπε...

Θρησκεία, φύλο και σεξουαλικότητα, Όταν η πίστη γίνεται ρατσισμός - του Μιχάλη Λώλη

Με αφορμή την 21η Νοεμβρίου, όπου με βάση τη θρησκευτική χριστιανική παράδοση εορτάζονται τα Εισόδια της Θεοτόκου. Κατά τα χριστιανικά ήθη λοιπόν εορτάζουν οι γυναίκες που
φέρουν το όνομα της Παναγίας και είναι παρθένες.
Γνωρίζουμε ότι η Παναγία αιώνες μετά την ύπαρξή της, ως γυναίκας και μητέρας του Χριστού, ανακηρύχθηκε από την εκκλησία, με Οικουμενική Σύνοδο, ως Υπεραγία Θεοτόκος, αποδίδοντας της μάλιστα την Παρθενία.
Αυτό ιστορικά εξηγείται από την ανάγκη προσηλυτισμού στο Χριστιανικό δόγμα, σε μια καθαρά μονοθεϊστική θρησκεία, ανθρώπων - πιστών των τότε κυριαρχουσών πολυθεϊστικών θρησκειών, αναπόσπαστο μέρος των οποίων αποτελούσαν και γυναικείες θεότητες. Έτσι η αναγωγή της Μαρίας ως απλής γυναίκας και μητέρας του Χριστού, σε Υπεραγία Θεοτόκο και Παναγία Παρθένο, εξυπηρετούσε καθαρά την ανάγκη για ευκολότερη εξάπλωση του Χριστιανισμού, και κατ'επέκταση της εξάπλωσης της εξουσίας της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Η τότε χριστιανική εκκλησιαστική εξουσία, κατάλαβε αυτήν ακριβώς την ανάγκη των ανθρώπων να λατρεύουν μια γυναικεία θεότητα.
Η Παναγία ως Παρθένα λοιπόν ήταν, θα λέγαμε, ένα μετέπειτα ιστορικό δογματικό κατασκεύασμα της εκκλησίας και εξυπηρετούσε για να επεκτείνει ευκολότερα την εξουσία της, έχοντας έτσι απήχηση σε ανθρώπους που λατρεύαν γυναικείες θεότητες.
Ο καθένας μπορεί να μελετήσει και να τα κατανοήσει όλα αυτά και φυσικά να παραβλέψει την ιστορικότητα αυτή, τις ιστορικές πηγές και δεδομένα, αποδεχόμμενος δογματικά μια γυναίκα ως Υπεραγία Θεοτόκο και Παναγία Παρθένο. Άλλωστε η θρησκεία είναι αναφαίρετο Ανθρώπινο Δικαίωμα και τυγχάνει σεβασμού και νομικής προστασίας.
Δεν πρέπει όμως να παραβλέψουμε κάτι πολύ σημαντικό και σοβαρό, ότι η δογματική αυτή παραδοχή της Παρθενίας της γυναίκας που γέννησε ένα παιδί, χωρίς δηλαδή σεξουαλική επαφή, είναι καθαρά μια σεξιστική, μισογυνίστικη και έτσι Ρατσιστική ρητορική. Υπακούει στη σεξιστική αντίληψη που θέλει τη γυναίκα καθαρή, άσπιλη και αμόλυντη, χωρίς πάθη και ανάγκες. Μιας γυναίκας που μόνο ως Παρθένα μπορεί να γίνει Παναγία, υποβιβάζοντας την γυναικεία φύση και σεξουαλικότητα σε κάτι βρώμικο και αμαρτωλό. Και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν είναι ισότιμή θεότητα με το Θεό, ο οποίος είναι άντρας, ο μοναδικός, ο ένας, ο πατήρ μαζί με το πρωτότοκο υιό του.
Όλα αυτά φαίνονται με διάφορες εκφάνσεις σε όλη τη χριστιανική παράδοση που απαγορεύει μεταξύ άλλων στη γυναίκα να ιερουργεί, να μπαίνει στο Ιερό Βήμα των ναών, να ασπάζεται τις εικόνες όταν βρίσκεται σε έμμηνο ρύση, οι οποίες επίσης υποβιβάζουν την γυναίκα και τη γυναικεία φύση, καθώς και την γυναικεία σεξουαλικότητα και εν γένει τη σεξουαλική επαφή. Αναπαράγουν τη συντηρητική και αναχρονιστική, πατριαρχική και φαλλοκρατική υπεροχή, που τότε ήταν αυτονόητη και κοινωνικά παραδεκτή, αλλά σήμερα έχει πια ξεπεραστεί.
Έτσι η χριστιανική θρησκεία μέσα από το δόγμα της, όπως αυτό κατασκευάστηκε και διαμορφώθηκε στην πορεία της ιστορίας από την εκκλησία, με αξιωματικές παραδοχές, οι οποίες επιβλήθηκαν στους πιστούς, αναπαράγει για αιώνες μέχρι και σήμερα την αναχρονιστική και συντηρητική πλέον αντίληψη που θέλει τη γυναίκα κατώτερη του άνδρα. Μιας γυναίκας που φτιάχτηκε μετά τον άνδρα και μάλιστα από τα πλευρά του άνδρα.
Η χριστιανική θρησκεία σαφώς και τυγχάνει απόλυτης προστασίας και σεβασμού. Όχι όμως η πίστη, που είναι προσωπική. Αλλά δυστυχώς είναι μια καθαρά μισογυνίστικη, σεξιστική και έτσι εν μέρει Ρατσιστική. Δυστυχώς το τόσο βαθύ και έντονο γνωσιακό στοιχείο των ανθρώπων που λέγεται πίστη, δεν επιτρέπει ούτε ορθολογική κρίση, ούτε αντίλογο. Με αυτό το τρόπο είναι αδύνατο να καταδείξεις σε έναν Χριστιανό όλα τα παραπάνω, γιατί κλονίζεις την υπαρξιακή του αντίληψη και την πίστη του. Έτσι η αναπαραγωγή του μισογυνισμού και των σεξιστικών αντιλήψεων του Χριστιανισμού είναι ανεμπόδιστη και ακαταδίωκτη. Η εκκλησία και οι ιεράρχες της αναπαράγουν για αιώνες μια ρητορική μίσους, μεταξύ άλλων και για το γυναικείο φύλο όπου κάνεις δε μπορεί να καταδείξει και εμποδίσει.

Ανώνυμος είπε...

Αν προσθέσω εδώ και τις θρησκείες που κατασκευάστηκαν αργότερα, βασισμένες στα ανδροκρατούμενα και σεξιστικά πρότυπα του Χριστιανισμού, όπως για παράδειγμα το Ισλάμ, όπου οικειοποιήθηκαν και αυτές, τον αυτονόητο γιατί την εποχή, κοινωνικό μισογυνισμό, που θέλει τη γυναίκα κατώτερη του άνδρα, βλέπουμε την έκταση που λαμβάνει μέχρι σήμερα ο σεξισμός αυτός. Μαζί και με την αυτονόητη θρησκευτική μισαλλοδοξία που καλλιεργείται, καθώς η κάθε θρησκεία θεωρεί τους πιστούς της άλλης, κατώτερους, δημιουργώντας μεταξύ των ανθρώπων σχέσεις ανωτερότητας-κατωτερότητας, καθιστώντας αυτές φύση Ρατσιστικές.
Ας μη ξεχνάμε ότι αυτή η Ρατσιστικής μορφής αντιπαλότητα και θρησκευτική μισαλλοδοξία, ξεπέρασε πολλές φορές τα όρια της ρητορικής μίσους που αναπαράγει τα στερεότυπα της κάθε εποχής και έφτασε σε βίαιες Ρατσιστικές εκδηλώσεις μέχρι και πολέμους σε αλλόθρησκους. Άλλωστε το Ισλαμικό τσιχάντ, ως ιερός πόλεμος στους απίστους, πήρε μορφή πρώτα από το Χριστιανισμό με τις Σταυροφορίες, όπου η εκκλησία με πρόφαση την προστασία των Αγίων Τόπων από τους άπιστους, κύλησε στο αίμα εκατομμύρια ανθρώπους για αιώνες.
Αν σήμερα το τσιχάντ και ισλαμοποιήση μας ξενίζει και μας προκαλεί φόβους, υπενθυμίζω την κατά πολύ επαχθέστερη και βίαιη Άλωση της Πόλης το 1204 από τους Χριστιανούς Σταυροφόρους, σε σχέση με αυτή του 1453, από τους Ισλαμηστές Οθωμανούς. Με αποκορύφωμα μισογυνίστικης, Ρατσιστικής βιαιότητας, την καύση στη πυρά κάθε μορφωμένης γυναίκας, η οποία απεκδυόμενη την αντρική υπέροχη, εντριφεί στην επιστήμη της εποχής και καλλιεργεί γνώσεις σε βιολογία, ζωολογία, χημεία, φυσική και φιλοσοφία, καταδικάζοντάς την σε θάνατο με την βαθιά στερεοτυπική πεποίθηση ότι πρόκειται για μάγισσα.
Εκατομμύρια γυναίκες κάηκαν ζωντανές στην πυρά της εκκλησίας, ως δήθεν μάγισσες, διότι απλά ξέφυγαν από τη θρησκευτική δογματική επιβολή και ερεύνησαν για τα τότε επιστημονικά δεδομένα, φαινόμενα και καταστάσεις που σήμερα είναι αυτονόητες γνώσεις. Ένα ρατσιστικό στερεότυπο, που σήμερα έχει ξεπλυθεί πλήρως από τον Χριστιανισμό, αφού από μικρά παιδιά φρόντισε η εκκλησία μέσα από τους μύθους και τα παραμύθια, να δαιμονοποιήσει τις γυναίκες αυτές ως μάγισσες.
Η πρόοδος όμως της επιστήμης απέδειξε πια την αυτονόητη, αλλά για αιώνες αμφισβητούμενη, ισότητα των φύλων και μάλιστα ξεπέρασε και την κοινωνική κατασκευή των δύο φύλων και διαμόρφωσε με αναμφισβήτητους επιστημονικούς όρους το λεγόμενο σήμερα κοινωνικό φύλο ή ταυτότητα φύλου, φέρνοντας έτσι στο ίδιο επίπεδο και τα ΛΟΑΔ άτομα. Έτσι και ο νομικός μας πολιτισμός μέσα από τα Θεμελιώδη και συνταγματικώς κατοχυρωμένα Ανθρώπινα Δικαιώματα προασπίζει αυτή την ισότητα, τόσο των δύο βιολογικών φύλων, όσο και την ευρύτερη ισότητα όλων των κοινωνικών φύλων, συμπεριλαμβανομένων έτσι των ΛΟΑΔ ατόμων. Όλη αυτή η πρόοδος και εξέλιξη καθιστά τις θρησκείες, σαν τον Χριστιανισμό, απόλυτα αναχρονιστικές και Ρατσιστικές.

Όποιος λοιπόν ασπάζεται τέτοια θρησκευτικά δόγματα, υποστηρίζει και αναπαράγει με την πίστη του, ίσως όχι συνειδητά, το σεξισμό, το μισογυνισμό, τη θρησκευτική μισαλλοδοξία και κατ'επέκταση τον εν γένει Ρατσισμό των θρησκειών. Έτσι ο Ρατσισμός εδράζεται βαθιά στη πίστη αυτών των ανθρώπων. Καθίστανται έτσι οι θρησκείες, όπως ο χριστιανισμός, μεταξύ πολλών άλλων, ένα από τα αίτια του Ρατσισμού, που μάλιστα είναι από τα πιο δύσκολα να αντιμετωπιστούν.
Τέλος θα ενισχύσω τη Ρατσιστική φύση του Χριστιανισμού (και των αντίστοιχων μονοθεϊστικών θρησκειών), καθώς απορρίπτει εντελώς την ομοφυλοφιλία και την κοινωνική ταυτότητα φύλου δηλαδή την διεμφυλικότητα, τα οποία αν και είναι στοιχεία της ανθρώπινης φύσης, τα καταδικάζει ως αμαρτία, χαρακτηρίζοντας τα ως ανωμαλία, μη φυσιολογικά και πάρα φύση. Έτσι ένα σημαντικό πλήθος ανθρώπων, όπως τα ΛΟΑΔ άτομα, θεωρούνται από το Χριστιανισμό όχι απλά κατώτεροι, όπως οι γυναίκες, αλλά ως μη-άνθρωποι, στερούμενοι πλήρως κάθε Δικαίωμα όχι απλά ισότητας αλλά και ύπαρξης. (bloko.gr)

http://www.bloko.gr/2017/11/blog-post_5208.html?m=1



Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη Λώλη, εδώ θα είμαστε όταν έλθει η οιμωγή - του Μιχάλη Αβέλλα

Δημοσιεύουμε κείμενο του Μιχάλη Αβέλλα από το προσωπικό ιστολόγιό του: Κύριε Λώλη, 
Για ακόμη μια φορά προκαλούν θλίψη οι προκλητικές σου απόψεις. Αυτή την φορά τα έβαλες με την
Παναγία, την Υπεραγία Θεοτόκο με την πίστη των ορθοδόξων και μάλιστα για ρατσισμό.
Αν και εισαι Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας και δη στην καταπολέμηση της ρατσιστικής βίας, πλέον ακολουθείς ενα στερεότυπο μονοπάτι που δείχνει διωγμό σε ο,τιδήποτε δεν ταιριάζει στην αισθητική σου όπως αυτοχαρακτηρίζεσαι ως ΛΟΑΔ. 
Θα σου πω κάτι όμως Μιχάλη Λώλη.
Τον ακούς τον τροχό της ζωής που γυρίζει;
Ακούς την μυστική βοή που έρχεται;
Εδώ θα είμαστε να ζήσουμε τον καιρό της πτώσης σου , όταν σε εγκαταλείψουν όλα τα ψεύτικα, γκρεμιστούν τα παλάτια στην άμμο και δεν θα σε χρειάζονται πια και στρέψεις τους οφθαλμούς σου εις τον ουρανό. 
Όταν στον καιρό της μεγάλης σου θλίψης θα αναζητήσεις την χαμένη σου πίστη και συγκρουστείς με όλα αυτά που εργάστηκες συνειδητά για να γίνεις, τότε θα ελθει η οιμωγή καλώντας βοήθεια στο όνομα των ιερών που διώκεις. 
Γιατί η οιμωγή πάντα έρχεται μετά την ύβρι.  
Εν κατακλείδι,
Ας σε επιτιμήσει ο Κύριος. 
23.11.2017
Αβέλλας Μιχαήλ
Αστυνομικός

Υ.Γ. “Ο σταυρωθείς εγήγερται, ο μεγάλαυχος πέπτωκεν, ο καταπεσών και συντριβείς ανώρθωται”.
(bloko.gr)

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Εγώ, εδώ στα σχόλια τού Α.Π, τώρα:
Αν ο αστυνομικός τρέφει οποιεσδήποτε προκαταλήψεις και στερεότυπα απέναντι στον χριστιανό, πώς θα τον εξυπηρετήσει ως θύμα ρατσισμού, αν χρειαστεί;


O εν λόγω αστυνομικός του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, στην lifo, στις 19 Μαρτίου τρέχοντος έτους:
"Aν ο αστυνομικός τρέφει οποιεσδήποτε προκαταλήψεις και στερεότυπα απέναντι στον Πακιστανό, πώς θα τον εξυπηρετήσει ως θύμα;"

ερχμμμμ...