2.11.17

ΣΤΟ ΣτΕ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ

ΣΤΟ ΣΤΕ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ
(tanea.gr, 2/11/2017)

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας συζητήθηκε οι προσφυγές που έχουν καταθέσει οι Ιερές Μητροπόλεις Πειραιώς, Κυθήρων και Γόρτυνος, οι Μητροπολίτες αυτών, όπως και πλέον των 160 μοναχών, πολιτών, δικηγόρων, οι οποίοι στρέφονται κατά της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών.

Αφορμή για να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι Μητροπόλεις κ.λπ. απετέλεσε η απόφαση του πρώην υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή (ΤΑΔΚ 39/2016/22.1.2016) με την οποία καθορίσθηκε ο τρόπος εγγραφής στα Ληξιαρχεία των συμφώνων ελεύθερης συμβίωσης ομοφυλοφίλων ζευγαριών και καθορίστηκε η τήρηση των ληξιαρχικών βιβλίων.
Οι δικηγόροι των προσφευγόντων επισήμαναν ότι η επέκταση του συμφώνου είναι αντίθετη και στις διατάξεις του Αστικού Κώδικα που αναφέρονται στο οικογενειακό δίκαιο και τα χρηστά ήθη. Από την πλευρά τους οι συνήγοροι του Δημοσίου τάχθηκαν υπέρ της συνταγματικότητας της επίμαχης επέκτασης του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ επικαλέστηκαν ότι έχει γίνει καθολικά αποδεκτό από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκές Ένωσης.
Οι ανώτατοι δικαστές επιφυλάχθηκαν να εκδώσουν τις αποφάσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: