27.11.17

Ο "ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ" ΕΝΟΣ ΠΑΤΕΡΑ


Στο Πρωτοδικείο Αθηνών θα βρεθεί αύριο ο Φώτης Σεργουλόπουλος σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελέυθερος Τύπος. Όπως γράφει η εφημερίδα ο γνωστός παρουσιαστής θα διεκδικήσει την επιμέλεια του γιου του, μια διαδικασία μάλλον τυπική αφού η ίδια η βιολογική μητέρα του παιδιού έχει δηλώσει πως δεν ενδιαφέρεται να το μεγαλώσει.
Η εφημερίδα δημοσιεύει και αποσπάσματα από την αγωγή στην οποία ο παρουσιαστής περιγράφει πως γνώρισε τη μητέρα του 4χρονου γιου του, αλλά και πως η έλευσή του μονάκριβου γιου του, ήταν ότι σπουδαιότερο έχει συμβεί στη ζωή του
Ο δημοφιλής παρουσιαστής περιγράφει στην αγωγή του τη γνωριμία του με τη μητέρα του γιου του. Ηταν Φεβρουάριος του 2012 όταν οι δυο τους γνωρίστηκαν σε γνωστή καφετέρια της πλατείας του Κολωνακίου, όπου εκείνη -υπήκοος Βουλγαρίας- εργαζόταν. «Μεταξύ μας αναπτύχθηκε μια ιδιαίτερη σχέση φιλίας και συντροφικότητας και για ένα χρονικό διάστημα από τον Δεκέμβριο του έτους 2012 μέχρι και τον Νοέμβριο του έτους 2013, της παρείχα στέγη, κατόπιν παράκλησής της, μέχρι να αποφασίσει την εξακολούθηση ή μη της παραμονής της στην Ελλάδα, αφού, όπως δήλωνε, επιθυμούσε να επιστρέψει στην πατρίδα της. Καρπός της σχέσης μας υπήρξε ένα άρρεν τέκνο, το οποίο γεννήθηκε τη 14η Νοεμβρίου 2013 και το αναγνώρισα ως δικό μου τέκνο σε συμβολαιογράφο», αναφέρεται στην αγωγή.
Αν και το ζευγάρι περίμενε με χαρά τον ερχομό του παιδιού, όπως περιγράφει ο παρουσιαστής, η μητέρα του, που είναι και ηθοποιός στη Βουλγαρία, «από την πρώτη στιγμή της γέννησής του μέχρι σήμερα δηλώνει ότι έχει μετανιώσει που το γέννησε και ότι θέλει να φύγει για την πατρίδα της και να ασχοληθεί με την καριέρα της. Μάλιστα, μετά τη γέννηση του μικρού, εκείνη φέρεται να αρνήθηκε να επιστρέψει στο σπίτι όπου έμενε με τον Φώτη Σεργουλόπουλο.
«Μετέβη στην οικία φίλης της, όπου παρέμεινε για ένα μήνα και εν συνεχεία μίσθωσε διαμέρισμα, ενώ το τέκνο μας διαμένει μαζί μου από την πρώτη στιγμή της γέννησής του. Επανειλημμένως, η εναγομένη μού εξέφρασε την επιθυμία της να αναλάβω εξ ολοκλήρου την επιμέλεια του παιδιού μας και από την ημέρα που γεννήθηκε το έχει συναντήσει μόνο τρεις φορές κατόπιν δικής μου πρωτοβουλίας και πίεσης», εξηγεί.
Σταθερή στην απόφασή της, η μητέρα του παιδιού εφοδίασε τον παρουσιαστή με σειρά πληρεξούσιων εγγράφων, χορηγώντας του ρητή πληρεξουσιότητα και εντολή να χειρίζεται αποκλειστικά τα θέματα που αφορούν στο παιδί. Η βούλησή της αυτή επιβεβαιώθηκε και ενώπιον συμβολαιογράφου, όπου ανέθεσε την επιμέλεια και την άσκηση γονικής μέριμνας στον Φώτη Σεργουλόπουλο. 
«Από τη στιγμή της εξόδου του τέκνου μου από το μαιευτήριο, έχω αναλάβει αποκλειστικά την ανατροφή και τη διαπαιδαγώγησή του. Επιμελούμαι για όλες τις ανάγκες του παιδιού μου, τη διατροφή του, την ένδυση και κάθε φροντίδα που έχει ανάγκη. Η αδυναμία που τρέφω για το παιδί μου μπορεί να αγγίζει τα όρια της υπερβολής, πλην όμως είναι απολύτως δικαιολογημένη, δεδομένου ότι από την πρώτη στιγμή επιτελώ δύο ρόλους, εκείνον του πατέρα και εκείνον της μητέρας. Η έλευση του μονάκριβου γιου μου αποτελεί το σπουδαιότερο γεγονός της ζωής μου», εξομολογείται ο παρουσιαστής στο δικόγραφο.
Λίγο παρακάτω περιγράφει την καθημερινότητά του με το παιδί, με σκοπό να εξηγήσει την καταλληλότητα του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώνει: «Κάθε πρωί, εφόσον το επιτρέπει ο καιρός, κάνουμε περιπάτους στον Εθνικό Κήπο και τα Σαββατοκύριακα στην Κηφισιά ή την Εκάλη. Αφιερώνω όλο τον εναπομείναντα από την εργασία μου χρόνο στο μικρό μου γιο. Το καλοκαίρι του 2014 επισκεφθήκαμε το Παρίσι, όπου διατηρώ ιδιόκτητη κατοικία. Το παιδί μεγαλώνει ήρεμα και χαρούμενα, με ασφάλεια και ανταπόκριση στις ανάγκες του».
Στα επιχειρήματα του παρουσιαστή συγκαταλέγεται και η ακαταλληλότητα της μητέρας να αναλάβει την ανατροφή του παιδιού, υπογραμμίζοντας ότι εκείνη αρνείται την όποια επικοινωνία μαζί του.
«Το συμφέρον του τέκνου μας και ο ιδιαίτερος δεσμός που έχει αναπτύξει προς εμένα και η πλήρης άρνηση της μητέρας του να το φροντίσει, ακόμα και να επικοινωνήσει μαζί του, επιβάλλουν την ανάθεση σ’ εμένα της άσκησης της γονικής μέριμνας και της επιμέλειάς του. Η εναγομένη είναι ακατάλληλη να ασκήσει τη γονική μέριμνα του ανήλικου τέκνου μας, συνομολογείται δε από την ίδια η άρνησή της να ασκήσει αυτή. Εγκατέλειψε το νεογέννητο τέκνο μας για να απολαμβάνει την ελευθερία της και να ασχοληθεί με την καριέρα της. Τα ενδιαφέροντά της περιορίζονται στην ατομική της ευημερία και στην ικανοποίηση της ματαιοδοξίας της. Το πραγματικό συμφέρον του υιού μας επιβάλλει να ανατεθεί σ’ εμένα η άσκηση της γονικής μέριμνας και της επιμέλειάς του. Αντίθετα, η αντίδικος είναι ακατάλληλη, όπως προκύπτει και από τα ιστορούμενα γεγονότα, αλλά και δεν επιθυμεί να αναλάβει την άσκηση γονικής μέριμνας, διότι υπολείπεται της ικανότητας αλλά και της βούλησης να διαπαιδαγωγήσει αυτό, ο επιπόλαιος δε και άστατος χαρακτήρας της συνιστά κακό πρότυπο για το παιδί», καταλήγει.



4 σχόλια:

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Το ξεφτιλίκι άρχισε από τότε που ο εν λόγω παρουσιαστής αποφάσισε να αποκτήσει παιδί διά χρηματικής συναλλαγής - γιατί, προφανώς, αυτή είναι η πραγματικότητα και όχι οι μπούρδες που αναφέρει στην αγωγή. Μέχρι εδώ όμως είναι δικός του λογαριασμός και οι γύρω από αυτό συζητήσεις είναι για να γεμίζουν σελίδες κουτσομπολίστικων περιοδικών και τηλεοπτικό κουτσομπολίστικο χρόνο, όσοι συνάδελφοί του έχουν το ίδιο μ' αυτόν επαγγελματικό ενδιαφέρον.

Η κοινωνική διάσταση του θέματος είναι αυτή που έχει σημασία: το "ξεφτιλίκι" θα έχει οδυνηρές συνέπειες πάνω σ' ένα παιδί. Όταν το παιδί μάθει ότι γεννήθηκε από μια γυναίκα που το εγκατέλειψε επ' αμοιβή, και από έναν πατέρα που εκ προοιμίου τού στέρησε τη μητέρα του - και δεν εννοώ την συγκεκριμένη που ο παρουσιαστής επέλεξε για να γεννήσει το παιδί του.

erva_cidreira είπε...

Γιατί δεν λέτε πιο απλά ότι δεν πιστεύετε στην ανδρική ομογονεϊκότητα;

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Σχολίασα το κείμενο που αναδημοσιεύετε και πουθενά δεν αναφέρεται "ανδρική ομογονεϊκότητα" - όπως βλέπω, και όπως βλέπετε κι εσείς, πρόκειται για τον καρπό μιας ετεροφιλόφιλης σχέσης. Ομοίως, πουθενά στο σχόλιό μου δεν αναφέρθηκα σε "ανδρική ομογονεϊκότητα".

Επομένως, από πουθενά δεν προκύπτει αυτό που συμπεραίνετε και διατυπώνετε υπό μορφή ερωτήσεως προς εμένα.

erva_cidreira είπε...

Ετερόφυλης, μάλλον. Ετεροφυλοφιλικής σχέσης, ελάχιστα πιθανό.

Κατά τα άλλα, να συμπεράνω ότι μάλλον σας ξεφεύγουν τα bold γράμματα τυχαία. Δεκτό. Στην περίπτωση αυτή ίσως να παρανόησα.