2.11.17

QUEER ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - 1. ΑΠΟ ΤΟΝ ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΣΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ



Πραγματικότητα είναι από σήμερα η πρώτη δίκη στην Ελλάδα για διαγραφή φύλου από ταυτότητα. 
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο άφυλος Τζέισον/Αντιγόνη, που έχει επιλέξει ουδέτερο φύλο, και ζητεί να προσφωνείται ως το Τζέισον/ Αντιγόνη, εξήγησε ότι προσέφυγε στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου ζητώντας να διαγράφει το φύλο από την ταυτότητά του και να επιλέξει ένα ουδέτερο φύλο γιατί δε νοιώθει ούτε άνδρας ούτε γυναίκα. Είναι το πρώτο άφυλο άτομο που προσέφυγε στα ελληνικά δικαστήρια. 
«Ήταν μια γρήγορη διαδικασία, θα περιμένουμε το αποτέλεσμα, αν δεν δικαιωθούμε εδώ θα προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και θα δικαιωθούμε όπως έγινε και με το σύμφωνο συμβίωσης» εξήγησε το Τζέισον/ Αντιγόνη. 
«Τα άφυλα άτομα δεν περιλαμβάνονται στο ν/σ που ψηφίστηκε πρόσφατα. Τα άφυλα άτομα υφίστανται διακρίσεις στην εργασία στην καθημερινότητα, παντού όπως και τα τρανς άτομα» τόνισε.  (skai.gr, 1/11/2017)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο ειρηνοδικείο Αμαρουσίου μαζί με το Jason - Αντιγόνη και τον δικηγόρο Βασίλη Σωτηρόπουλο βρέθηκε λίγο μετά τις 09.00 το πρωί ο Γρηγόρης Βαλιανάτος, στηρίζοντας το αίτημα του πρώτου να μην διαθέτει ανδρικό ή γυναικείο φύλο. Έτσι, αναμένεται για πρώτη φορά να εκδικαστεί υπόθεση διαγραφής φύλου από ληξιαρχική πράξη γέννησης, αλλά και προσθήκη ονόματος σε ταυτότητα ατόμου που ζητά να αναγνωριστεί ως non binary, δηλαδή που δεν υπάγεται στο δίπολο των φύλων (άρρεν ή θήλυ). Σύμφωνα με τον ίδιο και το δικηγόρο του, η απόφαση για την υπόθεσή του αναμένεται σε 15 ημέρες.
«Από μικρό παιδί δεν ένιωθα ότι ταιριάζω στο φύλο με το οποίο ετεροπροσδιοριζόμουν, δηλαδή το ανδρικό. Ούτε όμως ένιωθα κορίτσι. Η συμπεριφορά, τα γούστα μου, οι ασχολίες μου δεν σχετίζονταν με τα στερεότυπα γύρω από το έμφυλο δίπολο. Μου άρεσε να παίζω με κούκλες. Τώρα πια ντύνομαι με όλων των ειδών τα ρούχα, ακόμη και με φορέματα. Χρησιμοποιώ ουδέτερη αντωνυμία, αλλά και το όνομα Αντιγόνη μαζί με το δοσμένο μου όνομα, συστήνομαι δηλαδή ως εξής: «Είμαι το Jason-Αντιγόνη» λέει σε σχετικό του σημείωμα στο Facebook.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το Jason - Αντιγόνη δεν πιστεύει στο δίπολο των φύλων. Η υπόθεση θα συζητηθεί από το ειρηνοδικείο και αναμένεται απόφαση τις επόμενες ημέρας. Ωστόσο, ο νέος νόμος που ψηφίστηκε πριν από μερικές εβδομάδες, αναφέρεται σε δυνατότητα αλλαγής φύλου και ως εκ τούτου δεν φαίνεται να καλύπτει τη συγκεκριμένη περίπτωση.
Το Jason - Αντιγόνη κάλεσε όλους όσους ενδιαφέρονται να στηρίξουν το αίτημά του, το οποίο και χαρακτήρισε ιστορικής σημασίας. (news247.gr)

Ανώνυμος είπε...

Gregory Vallianatos
την Τρίτη
Ανεση με την ανδρική και γυναικεία φύση του, άνεση με τα θηλυκά κι αρσενικά στοιχεία που κάνουν μια προσωπικότητα όχι άθροισμα των δύο αλλά αυτό το άλλο που γεννιέται απ τη συγκατοίκηση σ ένα σώμα, και το τρίτο και το τέταρτο, οδηγεί το Jason Antigone να ζητήσει αύριο απ το φυσικό του Δικαστή να εμπλουτίσει το "άρρεν" που του έγραψε κάποτε το Ληξιαρχείο με το τίποτε, που σημαίνει πως γεμίζει το κενό που απομένει με το δικό του, το κατά δικό του φύλο και πάει πέρα απ το δεσμευτικό για κάποια όριο του άνδρα και της γυναίκας, γιατί έτσι εκφράζεται πληρέστερα. Καμμία αναγραφή φύλου.
Με τον δικηγόρο Vasilis Sotiropoulos, θα πάμε αύριο στο Μαρούσι για ένα νέο κεφάλαιο της ελευθερίας.
Θεικό, σου λέει ο ένας
Φρικιό, σου λέει ο άλλος.
Την απάντηση τη δίνει η χαρά του ίδιου, κι η αστρόσκονη που δεν αστοχεί ποτέ

gay super hero είπε...

Ότι οι δημοσιογράφοι του Σκάι δεν γνωρίζουν να χρησιμοποιούν τα εισαγωγικά όταν αναφέρονται σε "άφυλους" ή όταν προσφωνούν πρόσωπα στο ...ουδέτερο γένος με αφήνει άναυδο πραγματικά.

Όταν δεν είναι χειροκροτητές του ελευθεριακού τσίρκου, περιορίζονται στον ρόλο του παθητικού συνεργού...