7.11.14

ΤΟ ΚΑΡΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΔΙΑ - 1




iefimerida.gr, 4/11/2014

Αν καταλαβαίνω καλά, αυτό που προκύπτει από την πρόσφατη έρευνα της Rass είναι ότι οι Έλληνες σε διακομματική πλεοψηφία θα συμφωνούσαν να δοθούν "στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται και μεγαλώνουν στην Ελλαδα" - έτσι χύμα, χωρίς σαφή κριτήρια- και που κατά τεκμήριο είναι στην πλειονότητά τους ετεροφυλόφιλα, δικαιώματα που στερούνται οι Έλληνες ομοφυλόφιλοι και που η πλειοψηφία των συμπατριωτών μας πιστεύουν  ότι θα πρέπει να συνεχίσουν να τα στερούνται .
Ωραία!

6 σχόλια:

gay super hero είπε...

Το 77% των ψηφοφόρων της ΝΔ συμφωνεί να δίνεται ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών, ενώ το 53% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με τον γάμο ομοφύλων.

Αυτό θα πει "αντιρατσιστικό μέτωπο"...

Ξενικός είπε...

σε ερώτηση του τύπου: "να φύγουν οι λαθρομετανάστες από την Ελλάδα;" φαντάζομαι ότι θα υπάρχει σαφής πλειοψηφία με ΝΑΙ.
σε άλλη ερώτηση, αν πρέπει να δοθεί στους ομοφυλόφιλους το δικαίωμα του συμφώνου συμβίωσης, πάλι ένα ΝΑΙ θα ακουστεί.
Θέμα διατύπωσης και χαλιναγώγησης.
Ξενικός

gay super hero είπε...

Στο σύμφωνο συμβίωσης προφανώς και μπορεί να πουν ναι γιατί γνωρίζουν πως είναι κουρελόχαρτο. Όταν τους μιλάς για ισότητα είναι που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν...

Unknown είπε...

Είχα διαβάσει πως σε έρευνα του "Ευρωβαρομέτρου" ( Δεκέμβρης 2006) έδειχνε ότι το 16% των Ελλήνων ήταν υπέρ του γάμου ομοφύλων ζευγαριών και το 11% υποστήριζε την υιοθέτηση. Δεν ξέρω , κατά πόσον ισχύει.
Αν όμως από το 16% πήγαμε στο 33,7% σε 8 χρόνια ,στην πιο ομοφοβική και φασίζουζα περίοδο της χώρας , χωρίς ουσιαστικό κίνημα διεκδίκησης και χωρίς πολιτική υποστήριξη ,αυτό δεν είναι κάπως θετικό;
Βέβαια το δείγμα δεν είναι καν αντιπροσωπευτικό .Κάτω από 100, ούτε σε προπτυχιακή εργασία δεν το καταθέτεις .

aizen999 είπε...

τουλαχιστον ατυχης η συγκριση 'ξενων παιδιων-ελληνων γκει'.Οι ελληνες δε δικαιουνται περισσοτερα δικαιωματα απο τους ξενους ,ουτε προηγουνται τα δικαιωματα των 'ελληνων γκει' απο αυτα των 'ξενων παιδιων'.

gay super hero είπε...

@ aizen999

Δεν είναι "έλληνες γκέι", είναι έλληνες πολίτες. Και δεν είναι "παιδιά" με την ηλικιακή έννοια αλλά με την έννοια των τέκνων αλλοδαπών γονέων. Έτσι κι αλλιώς η ιθαγένεια σου χορηγείται με την ενηλικίωση.

Επίσης η ιθαγένεια δεν είναι "ανθρώπινο δικαίωμα" όπως είναι π.χ. το άσυλο σε όσους διώκονται. Ούτε είναι ένα απλό γραφειοκρατικό έγγραφο όπως η άδεια παραμονής ή η άδεια εργασίας. Η ιθαγένεια είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την έννοια της λαϊκής κυριαρχίας εφόσον από αυτήν εξαρτάται η σύνθεση του εκλογικού σώματος. Εναπόκειται στους ιθαγενείς να καθορίσουν αν, πότε και με ποιες προϋποθέσεις θα παραχωρείται η ιθαγένεια του κράτους τους σε αλλοδαπούς ή στα παιδιά τους. Μιλάμε για τις πλέον στοιχειώδεις αρχές της αγωγής του πολίτη, επιπέδου γυμνασίου.

Οπότε δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχει το σχόλιο σχετικά με το αν "προηγούνται" τα δικαιώματα των ελλήνων πολιτών σε σχέση με τους ξένους. Λες και η ιθαγένεια αποτελεί "δικαίωμα".

Αφήνω βέβαια στην άκρη το γεγονός ότι όλα τα ευνομούμενα κράτη (βλέπε ΗΠΑ, Γαλλία, Αγγλία κτλ) πρωτίστως ασχολούνται με τους πολίτες τους (αφού εξ ορισμού αυτοί συναποτελούν το "κράτος" τη δεδομένη στιγμή) και μετά με όλους τους υπόλοιπους.