17.7.18

"ΡΟΖ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ" ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΣΟ ΑΙΩΝΑ


Ηθοποιοί «πυροβολούν» τον άλλοτε ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου
«Σεισμός» στα καμαρίνια από τις ροζ αποκαλύψεις του Ρουμπάνη για τον Δαλιανίδη
espressonews.gr, 14/7/2018
Οι αποκαλύψεις του Ρουμπάνη για τη σεξουαλική παρενόχληση που είχε δεχθεί από τον Δαλιανίδη προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων
Οργισμένες αντιδράσεις από ηθοποιούς προκάλεσε η αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην «Espresso» ο πάλαι ποτέ ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου Θόδωρος Ρουμπάνης. 
«Δέχτηκα σεξουαλική παρενόχληση από τον Γιάννη Δαλιανίδη» μας κατήγγειλε ο δημοφιλής ηθοποιός στην πρωτοσέλιδη εξομολόγησή του το προηγούμενο Σάββατο, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου. Οπως ισχυρίστηκε ο ίδιος μιλώντας στον δημοσιογράφο Νίκο Νικόλιζα, ο αείμνηστος σκηνοθέτης με τις τεράστιες κινηματογραφικές επιτυχίες τον κάλεσε στο σπίτι του για μία κατ' οίκον οντισιόν. «Δέχτηκα σεξουαλική παρενόχληση από τον Γιάννη Δαλιανίδη. Αυτό έγινε όταν με κάλεσε σπίτι του να... διαβάσουμε για την ταινία “Κορίτσια για φίλημα”. Εγώ δεν μπορούσα να το δεχτώ αυτό και σηκώθηκα και έφυγα...» είπε χαρακτηριστικά ο Θόδωρος Ρουμπάνης, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων στο καλλιτεχνικό στερέωμα, κυρίως από ανθρώπους που είχαν συνεργαστεί με τον αξέχαστο σκηνοθέτη, οι οποίοι εκφράστηκαν με λόγια οργής, αλλά και υπονοούμενα.
Με μια ανάρτησή του στο facebook ο παλιός χορευτής και χορογράφος Τάκης Σαγιώρ σχολίασε: «Eχουν περάσει 60 χρόνια από τότε που συνέβη το περιστατικό που αναφέρεστε, κ. Ρουμπάνη! Γιατί το λέτε αυτό τώρα, πόσο μάλλον που ο Δαλιανίδης δεν βρίσκεται κοντά μας εδώ και οκτώ χρόνια! Δεν αρνούμαι ότι στον χώρο του... θεάματος συμβαίνουν πολλά, αλλά το νόμισμα έχει δύο όψεις. Να ρωτήσουμε και τους σκηνοθέτες, τους παραγωγούς, τους στιλίστες να μας πουν πόσα κορίτσια και αγόρια τούς εκλιπαρούσαν να κοιμηθούν μαζί τους για ένα ρολάκι ή ένα ρολογάκι! Είμαι της γνώμης, κ. Ρουμπάνη, πως, αν κάποιος μάς κάνει μια ανήθικη πρόταση, ή δεχόμαστε ή φεύγουμε και πάμε πάρα κάτω!»
«Είναι βλασφημία»
Από την πλευρά της η Μαρία Ιωαννίδου, που υπήρξε μία από τις μούσες του Γιάννη Δαλιανίδη, υπερασπίστηκε με σθένος τον αείμνηστο σκηνοθέτη. «Νομίζω είναι βλασφημία να κατηγορείς ένα πνεύμα που κατοικεί πια στο ουρανό! Αλλωστε όλα παραγράφονται τόσα χρόνια μετά. Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει… Υπήρξαν μεγάλοι δημιουργοί που παρενόχλησαν. Ο Οσκαρ Ουάιλντ, π.χ. Κανείς δεν θυμάται το θύμα, αλλά τον Οσκαρ Ουάιλντ. Ο,τι και να πείτε, κύριε, ο Δαλιανίδης άφησε ιστορία. Εσείς; Και εν πάση περιπτώσει, ας πρόσεχες - όπως λέει ο λαός» σχολίασε, επίσης στο facebook.
Εντονη υπήρξε και η αντίδραση της Σόφης Ζαννίνου. «Τουλάχιστον σεβασμό στους νεκρούς... Τουλάχιστον...» έγραψε, ενώ ο Μάκης Δελαπόρτας, ο οποίος δούλεψε με τον μεγάλο σκηνοθέτη τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση, σχολίασε: «Ντροπή! Δεν υπάρχει περίπτωση να είχε συμβεί κάτι τέτοιο ποτέ! Γιατί δεν το κατήγγειλε όσο ζούσε ο Γιάννης... φτάνει πια ο κανιβαλισμός!»
Σχόλιο έκανε όμως και ο ηθοποιός Σπύρος Θεοδόσης: «Πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος ότι πολλά νέα παιδιά και όμορφες κοπελίτσες ψάχνουν και την πέφτουν σε πολλούς μπας και τους κάτσει η ευκαιρία, όχι μόνο εκείνη την εποχή, αλλά και τώρα. Εγώ λέω: Ο,τι έχεις να πεις να το λες όταν ο άλλος βρίσκεται στη ζωή, να μπορεί να απαντήσει» έγραψε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: