23.7.18

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ - 23/7/2018



Τη σκανδαλώδη απόσπαση του συντρόφου του Γάλλου πρέσβη Κριστόφ Σαντεπί στην Αθήνα αποκαλύπτει σατιρική γαλλική εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία ο... αγαπητικός του διπλωμάτη απολαμβάνει διακοπές διαρκείας στην Ελλάδα, ενώ αμείβεται για ανύπαρκτες υπηρεσίες!
Στο αποκαλυπτικό άρθρο της «Le Canard Εnchaîné», o Γάλλος πρέσβης μάλιστα εμφανίζεται να εγγυάται προσωπικά για την «εργατικότητα» του συντρόφου του Ολιβιέ Ντοβερνιέ, ο οποίος είχε έρθει στην Αθήνα από το 2015 για να ενισχύσει τις οικονομικές υπηρεσίες της πρεσβείας.
Μόνο που, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι τηλεφωνήτριες της πρεσβείας όχι μόνο αρνούνται ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο εργάζεται εκεί, αλλά διευκρινίζουν ότι δεν υπάρχει καν τέτοιο τμήμα στην πρεσβεία!
Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα, επικαλούμενο αναφορά της Γενικής Επιθεώρησης του Λογιστηρίου του Κράτους της Γαλλίας, σημειώνει ότι ο 40χρονος Ολιβιέ, που έχει αποσπαστεί από την Τράπεζα της Γαλλίας, «ελάχιστα εμφανίζεται στα γραφεία της οικονομικής υπηρεσίας (SE) της πρεσβείας», ενώ «οι υπηρεσίες του στη SE σε οικονομικό επίπεδο είναι ανύπαρκτες από τη στιγμή που ανέλαβε»!
Αίσθηση, ωστόσο, προκαλεί ότι στα τέλη Μαΐου και παρά το πόρισμά -«κόλαφο» της Επιθεώρησης, στο οποίο ο 40χρονος εμφανιζόταν ως «ειδική περίπτωση», καθώς είχε αποσπαστεί στην Αθήνα «προκειμένου να βρίσκεται μαζί με τον σύντροφό του», ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας επιμήκυνε το συμβόλαιό του για ακόμη έναν χρόνο - συγκεκριμένα, έως τις 31 Αυγούστου 2019! Οπως τονίζει η γαλλική εφημερίδα, είχε προηγηθεί (τον περασμένο Δεκέμβριο) επιστολή του ίδιου του Γάλλου πρέσβη στην Αθήνα προς την Επιθεώρηση στην οποία εγγυόταν «για την αποτελεσματικότητα του έργου που επιτελείται» από τον σύντροφό του! Από την πλευρά του, η πέτρα του σκανδάλου Ολιβιέ Ντοβερνιέ, όταν οι δημοσιογράφοι της γαλλικής εφημερίδας τον ενημέρωσαν ότι οι τηλεφωνήτριες της πρεσβείας αγνοούν την ύπαρξή του, δήλωσε έκπληκτος, ενώ πρόσθεσε ότι εξαιτίας των δράσεων που διοργανώνει «θα ήταν πιο εύκολο να τον βρει κάποιος μέσω email»! Πάντως, σύμφωνα με το δημοσίευμα, «είτε ο ενδιαφερόμενος πρέπει να αποδώσει έργο στις οικονομικές υπηρεσίες είτε πρέπει να τεθεί τέλος στην απόσπασή του». (espressonews.gr)



Δεν υπάρχουν σχόλια: