4.1.17

ΚΥΠΡΟΣ. ΚΑΙ ΤΟ OUTING ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ... ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ

Για πρόγραμμα, το οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υλοποιεί έτσι ώστε να δικαιώσει την στάση που τήρησε στο σχέδιο Ανάν το 2004 κάνει λόγο ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, στην ομιλία του στη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της 13ης Δεκεμβρίου με αντικείμενο το Κυπριακό.
Στην ομιλία, η οποία αποτελεί εισήγηση για το Κυπριακό, την οποία φιλοξενεί σήμερα η εφημερίδα «Αλήθεια» και η οποία είναι αυτούσια δημοσιευμένη στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης Πάφου, ο κ. Γεώργιος αναφέρεται μάλιστα στο δείπνο στης 1ης Δεκεμβρίου, αφήνοντας αιχμές εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας για πάθος για ποτό, συμπληρώνοντας στη συνέχεια ότι δεν τις συμμερίζεται (σ.σ. γιατί στο δείπνο ήταν και ο Ε/κ διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης).
Συγκεκριμένα αναφέρει αυτολεξεί: «Λέγεται από πολλούς ότι το πάθος του ποτού οδήγησε τον Πρόεδρο, στις μεταμεσονύχτιες ώρες, στην απροϋπόθετη αποδοχή όλων των όρων του κατακτητή. Δεν συμμερίζομαι αυτή την εκδοχή γιατί παρών στο δείπνο ήταν και ο διαπραγματευτής της πλευράς μας ο οποίος ούτε παραιτήθηκε ούτε καν διαμαρτυρήθηκε».
Μεταξύ πολλών άλλων, ο Πάφου Γεώργιος, εισηγείται τον τερματισμό της διαπραγμάτευσης της «διάλυσης του κράτους μας» όπως υποστηρίζει.
Σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να ενημερώσει τα μέλη της Ιεράς Συνόδου για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Το σχόλιο του αρθρογράφου Τάκη Αγαθοκλέους της "Αλήθειας" στις αναφορές του Πάφου Γεώργιου 
"Ο μητροπολίτης Πάφου δεν είναι ομοφυλόφιλος"
Τη λογική που χρησιμοποίησε ο μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος για να στηρίξει τις απόψεις του στο Κυπριακό σχολιάζει ο αρθρογράφος της "Αλήθειας" Τάκης Αγαθοκλέους με άρθρο υπό τον τίτλο "Ο μητροπολίτης Πάφου δεν είναι ομοφιλόφιλος".
Ο αρθρογράφος επικρίνοντας τις αιχμές του Πάφου Γεώργιου για το πάθος του Προέδρου για το ποτό, τις οποίες στη συνέχεια αναιρεί λέγοντας ότι δεν τις συμμερίζεται χαρακτηρίζει "υπουλότητα και χυδαιότητα να πάρεις τη λάσπη κάποιων, να την ρίξεις εναντίον του αντιπάλου σου, εκπληρώνοντας τον στόχο και τον σκοπό σου και στη συνέχεια και πιππιλίζοντας το υποκριτικό "αυτό το λένε κάποιοι άλλοι, εγώ δεν το υιοθετώ" να νομίζεις ότι ξόφλησες.
Καταλήγει ο αρθρογράφος υιοθετώντας την ίδια λογική: "Έχω ακούσει από πολλούς να λένε πως ο μητροπολίτης Πάφου είναι ομοφυλόφιλος, αλλά προσωπικά δεν συμμερίζομαι αυτή την εκδοχή". 
(politis.com.cy, 4/1/2017)


Δεν υπάρχουν σχόλια: