19.1.17

ΓΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΤΥΧΕΙ...


Μετά το με το «σάλιο κολλάει το AIDS» του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μιχελογιαννάκη και τον ιό ΧΙΒ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, ένας ακόμη ιατρός της πολιτικής αναλύει και αποδεικνύει ιατρικά πως δεν είναι ομοφοβικός, αλλά η ομοφυλοφιλία είναι ασθένεια και μάλιστα κολλητική! (athensvoice.gr)

Την σαφή ενόχληση του Κ. Μητσοτάκη προκάλεσε η δήλωση του βουλευτή κ. Γιακουμάτου περί ομοφυλοφιλίας. Συγκεκριμένα ο βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ανέφερε:
«Δεν είμαι ομοφοβικός. Απλώς πρέπει να έχουνε όλοι παραδείγματα. Άμα δεις στην τηλεόραση όλα τα παραδείγματα είναι το 90%, τα πετυχημένα, ομοφυλοφιλικά. Όταν το παιδί βλέπει ότι ανεβαίνει, ανεβαίνει, ε… κολλάει. Είναι κολλητική αρρώστια».
Η τοποθέτηση προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων με τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ K. Mητσοτάκη να κάνει σχετικό tweet: «Η δήλωση του κ. Γιακουμάτου ήταν ατυχής. Του ζήτησα να ανακαλέσει & να ζητήσει συγγνώμη απ' όσους έθιξε. Η Ν.Δ. δεν ανέχεται καμία διάκριση».
Ο ίδιος ο βουλευτής εξέδωσε ανακοίνωσε που μεταξύ άλλων αναφέρει: «Δεν υπήρξα και δεν είμαι ομοφοβικός το οποίο δηλώνω ξεκάθαρα. Και όπως δηλώνω ρητά σέβομαι απόλυτα τον σεξουαλικό προσανατολισμό κάθε ανθρώπου. Το επίμαχο σημείο αναφέρεται  σε μια συζήτηση για τα πρότυπα. Είμαι 40 χρόνια ειδικός παθολόγος και δεν θα μπορούσα να πω ποτέ ότι η ομοφυλοφιλία είναι ασθένεια.Έχω ψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης και το νομοσχέδιο για την άρση οποιασδήποτε διάκρισης .Για όλους όσους εξαιτίας της παραπληροφόρησης όχι αθώων δημοσιογραφικών οργάνων εθίγησαν ζητώ συγγνώμη» (kathimerini.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: