29.8.14

ΚΚΕ. "ΟΧΙ" ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Τις θέσεις του ΚΚΕ για το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και άλλα ζητήματα ανέπτυξε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο πρωϊνό ANT1. Σε σχετική ερώτηση για το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια χαρακτήρισε προσωπική απόφαση το να αποφασίσουν δύο γκέι να μείνουν μαζί αλλά… » δεν είναι δημόσια και δεν μπορεί να γίνει με νομοθετική ρύθμιση όπως το σύμφωνο συμβίωσης».  Ο Δημήτρης Κουτσούμπας θέτει επίσης το ζήτημα του παιδιού, το πως μεγαλώνει και τα πρότυπα που έχει σε μια οικογένεια κάτι που δίνει και μια πρώτη εξήγηση  για την αρνητική απάντηση του στην ερώτηση για το αν θα πρέπει τα ομόφυλα ζευγάρια να μπορούν να υιοθετήσουν παιδί.
-«Εμείς συμφωνούμε να μην υπάρχει ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι σ’ αυτούς τους ανθρώπους που έχουν επιλέξει να ζήσουν μαζί, αυτό θεωρούμε ότι είναι προσωπική υπόθεση. Δεν είναι δημόσια και ούτε πρέπει να γίνει και με τέτοια νομοθετική ρύθμιση όπως είναι το σύμφωνο συμβίωσης. Είναι άλλο ζήτημα η οικογένεια, τα ετερόφυλα ζευγάρια που μπορεί να κάνουν οικογένεια, γιατί μετά ανοίγει ένας δρόμος που αφορά το παιδί, το πώς μεγαλώνει, τα πρότυπα που έχει. Αυτό είναι διαφορετικό πράγμα. Όμως θα πρέπει να διώκονται όσοι συμπεριφέρονται ρατσιστικά όχι μόνο στα ομόφυλα ζευγάρια αλλά σε οποιονδήποτε ανήμπορο ή που έχει μια ιδιαιτερότητα».
-Θα συμφωνήσετε σ’ αυτό που ακούγεται για τα ομόφυλα ζευγάρια να μπορούν να υιοθετήσουν ένα παιδί;
-«Δε συμφωνούμε μ’ αυτήν τη θέση.»

(mao.gr, 28/8/2014)

3 σχόλια:

Ξενικός είπε...

σωστή η βασική θέση. Για την υιοθεσία, προβληματίζομαι...
Ξενικός

'Ανθρωπος στον Πλανήτη είπε...

Α, ρε τιμημένο ΚουΚουΕ! Για πόσους αιώνες ακόμα θα είσαι μπετόν αρμέ...
Για ποιά "ισότητα" μιλάμε, για ποιά "αδερφοσύνη"; Το μόνο που σε νοιάζει είναι να μη χαθεί η ετεροκανονική σταλινική ματσο εικόνα του στιβαρού εργάτη με τη σαλοπέτα που κραδαίνει το σφυροδρέπανο.
Ουσιαστικά συμφωνείς με τους "φωτισμένους" δεσποτάδες και τον Νικολόπουλο. Απορώ πώς δεν έσπευσες να προσυπογράψεις και το tweet του...
Κρίμα, πολύ κρίμα...

gay super hero είπε...

" η ετεροκανονική σταλινική ματσο εικόνα του στιβαρού εργάτη με τη σαλοπέτα που κραδαίνει το σφυροδρέπανο"

http://37.media.tumblr.com/518bf95b7f9f587a446ab7ea18726fd4/tumblr_n0z4e3zluG1tsushpo1_500.jpg

Κάτι τέτοιο; :)