19.8.14

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΙ "ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ" - 1

Τον γάμο των ομοφυλοφίλων, τον πολιτικό γάμο, τη μονογονεϊκή οικογένεια και την ελεύθερη συμβίωση «αφορίζει» ο μητροπολίτης Νέας Σμύρνης, Συμεών.
Στην εισήγησή του την Πέμπτη στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας που είχε θέμα «Εκτροπές του οικογενειακού θεσμού στη σημερινή πραγματικότητα – νομικές, ηθικές και κοινωνικές προεκτάσεις», ο μητροπολίτης ανέφερε ότι σύγχρονα σχήματα οργάνωσης του ιδιωτικού βίου των ανθρώπων – εναλλακτικές μορφές οικογένειας, για την Εκκλησία και την θεολογία της περί γάμου και οικογένειας συνιστούν «εκτροπές» του οικογενειακού θεσμού. 

Φαινόμενα - «εκτροπές», πρόσθεσε, εξαιρετικά επίκαιρα και για την ελληνική πραγματικότητα, είναι ο πολιτικός γάμος, η μονογονεϊκή οικογένεια, η ελεύθερη συμβίωση και ο λεγόμενος γάμος των ομοφυλοφίλων. Υπογράμμισε δε, ότι η βαθύτερη αιτία αυτών των «εκτροπών» είναι η προϊούσα αποχριστιανοποίηση των συγχρόνων κοινωνιών παρά το πλούσιο χριστιανικό παρελθόν τους.
Σε άλλο σημείο της εισήγησής του, ο κ.Συμεών είπε ότι ο γάμος και η οικογένεια, γεγονός κατ’ εξοχήν εκκλησιαστικόν και κοινωνικός θεσμός θεμελιώδους σημασίας γίνεται, όλο και περισσότερο, ατομική υπόθεση που εντάσσεται στη σφαίρα του ιδιωτικού βίου. (tanea.gr, 17-10-2014)

Αλήθεια τώρα, μήπως ο "κατά  τα άλλα" προοδευτικός κι ευαίσθητος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος οφείλει επιτέλους να πάρει θέση;

Δεν υπάρχουν σχόλια: