3.7.13

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΓΚΕΪ" ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΟΥ NEW YORKER

Οι αντιδράσεις για το «γκέι» εξώφυλλο του New Yorker
Anastasis E. Dafnis (oktv.gr, 3/7/2013)
Την προηγούμενη εβδομάδα το περιοδικό New Yorker γιόρτασε την είδηση της ισότητας των γκέι γάμων σε εθνικό επίπεδο στις ΗΠΑ, με ένα συμβολικό εξώφυλλο: ο Bert και ο συγκάτοικός του, Ernie, από την παιδική σειρά Sesame Street, βλέπουν τηλεόραση αγκαλιά. 
Οι αντιδράσεις ήταν πολλές και έντονες.
Το Atlantic έκανε ξεχωριστό ποστ για τα σχόλια που δέχτηκε όταν έβαλε την είδηση, τα οποία ήταν: «Γιατί πρέπει να στρέφονται τα πάντα γύρω από τους ομοφυλόφιλους; Η γκέι κοινότητα είναι κάτω από 6% του πληθυσμού.»
«Ούτε τα παιδιά μας δε μπορούν να μείνουν έξω από τα άρρωστα σεξουαλικά τους θέματα». «Ανώμαλοι προσπαθούν να επηρεάσουν τα παιδιά μας με την αρρώστια τους, και μάλιστα από πολύ μικρή ηλικία».
Από την άλλη πλευρά, πολλοί υποστηρικτές της ισότητας του γάμου βρήκαν την εικόνα «προσβλητική» επειδή η εικόνα δείχνει …μαριονέτες. Σύμφωνα με την Sesame Street, ο Bert και ο Ernie είναι απλώς συγκάτοικοι. Άρα, δύο άντρες που ζουν μαζί, δεν χρειάζεται να είναι και γκέι.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΤΟΥΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΓΚΕ'Ι' ΖΕΥΓΑΡΙ (ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ) ΣΕ ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ: 1) ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΓΚΕ'Ι' ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΝΙΩΘΟΥΝ ΠΙΑ ΜΟΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 'Η ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ και 2) ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΥΣ ΧΩΡΙΣ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ. ΑΜΑΝ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ...