18.7.13

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΓΚΕΪ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Στήριξη στους γκέι ποδοσφαιριστές από τη γερμανική ομοσπονδία
in.gr, 17/7/2013
Η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (DFB) παρουσίασε την Τετάρτη ένα διαδικτυακό φυλλάδιο, στο οποίο συζητάει το θέμα «Ποδόσφαιρο και Ομοφυλοφιλία», με στόχο να βοηθήσει τους παίκτες ή τις παίκτριες που είναι γκέι να εκφράσουν ανοιχτά τις σεξουαλικές προτιμήσεις τους. Το φυλλάδιο περιλαμβάνει πληροφορίες, ορισμούς σε όρους και επαφές και διευθύνσεις για το θέμα, το οποίο θεωρείτο ταμπού στο παρελθόν. 
«Είναι ξεκάθαρη η θέση της DFB ότι κάθε άτομο που θέλει να αναγνωρίσει ανοιχτά την ομοφυλοφιλία του μπορεί να βασιστεί στην υποστήριξη της ομοσπονδίας μας», δήλωσε στην ιστοσελίδα της DFB ο πρόεδρος Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ, ο οποίος πήρε την πρωτοβουλία για το φυλλάδιο, το οποίο δημιουργήθηκε υπό την καθοδήγηση του ερευνητή Γκίντερ Πιλτς.
Επιπρόσθετα, η υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας, Ζαμπίνε Λοϊτχόισερ Σναρενμπέργκερ, πρότεινε ο προπονητής της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της χώρας, Γιόακιμ Λεβ, και κάποιοι από τους διεθνείς να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις της «Christopher Street Day», με τις οποίες οι ομοφυλόφιλοι πανηγυρίζουν και διαδηλώνουν για τα δικαιώματά τους. 
«Αυτού του είδους η συμμετοχή από την DFB το 2014 θα ήταν ένα πολύ σπουδαίο σημάδι, επειδή είναι ορατό», τονίζει χαρακτηριστικά η υπουργός στο σημερινό τεύχος του «Sport Bild».
Το γερμανικό περιοδικό, μάλιστα, φιλοξενεί δηλώσεις και της Ναντίνε Άνγκερερ, η οποία το 2011 παραδέχθηκε ότι είναι αμφιφυλόφιλη. Η τερματοφύλακας της εθνικής ποδοσφαίρου των γυναικών της Γερμανίας επισημαίνει: 
«Θα πρότεινα σε κάθε γκέι ποδοσφαιριστή να ανοιχτεί, ανεξάρτητα από τις όποιες αρνητικές συνέπειες θα μπορούσε να έχει αυτό, επειδή νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι να παραμένεις πάντα πιστός στον εαυτό σου».
Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο ο πρώην παίκτης της Λιντς, Ρόμπι Ρότζερς, έγινε μόλις ο δεύτερος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στην Αγγλία (μετά τον Τζάστιν Φάσανου) που δήλωσε ότι είναι ομοφυλόφιλος, ενώ τον Μάιο εντάχθηκε στο δυναμικό των Λος Άντζελες Γκάλαξι. 
Επίσης, ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας, Τζέισον Κόλινς, ανακοίνωσε στις αρχές Μαΐου ότι είναι γκέι, με συνέντευξή του στο «Sports Illustrated».

Δεν υπάρχουν σχόλια: