22.9.11

HOOVER



Οι πρώτες εικόνες του Ντι Κάπριο ως Τζ.Έντγκαρ Χούβερ στην ταινία του Κλ.Ίστγουντ
in.gr, 21/9/2011
Οι πρώτες εικόνες από την -πολλά υποσχόμενη- συνεργασία του Κλιντ Ίστγουντ με τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο είδαν το φως της δημοσιότητας. Ο διάσημος σκηνοθέτης αποφάσισε να σκιαγραφήσει ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα της αμερικανικής ιστορίας, τον διευθυντή του FΒΙ Τζ.Έντγκαρ Χούβερ. Το τρέιλερ αποκαλύπτει την «αγνώριστη» φωνή του Ντι Κάπριο και αφήνει να εννοηθεί ότι αυτή θα είναι μια πιο σκοτεινή βιογραφία για τον ισχυρό άνδρα του FBI.
Το σενάριο της ταινίας Hoover υπογράφει ο βραβευμένος με Όσκαρ Ντάστιν Λανς Μπλακ (Milk). Το γεγονός αυτό δημιουργεί ελπίδες ότι η ταινία θα αναφέρεται και στη φημολογούμενη ομοφυλοφιλία του Τζ.Έντγκαρ Χούβερ.
Στο τρέιλερ υπάρχουν, μάλιστα, αναφορές στον Κλάιντ Τόλσον (που λέγεται ότι ήταν εραστής του Χούβερ) και τον «φάκελο» της Ελεανόρ Ρούσβελτ, ενώ θα εξετάζει τη σχέση του ισχυρού άνδρα με τη μητέρα του (την ερμηνεύει η Τζούντι Ντεντς).
Η ταινία αναμένεται να προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Ιανουάριο του 2012.
Το παρατσούκλι «Τhe director» (ο διευθυντής), ο Τζ. Έντγκαρ Χούβερ (1895-1972) ως διευθυντής του FΒΙ, της πανίσχυρης αμερικανικής υπηρεσίας, από τις 19 Μαΐου του 1924 έως τον θάνατό του, υπήρξε ο φόβος και ο τρόμος όχι μόνο των κακοποιών στοιχείων αλλά και όλων των πολιτικών ηγετών.
Κατάφερε δε να καταρρίψει κάθε ρεκόρ παραμονής στην ίδια διοικητική θέση επειδή είχε τη μανία να φυλάσσει αρχεία για όλες τις πολιτικές προσωπικότητες που υπηρετούσε: οι πληροφορίες που είχε στην κατοχή του μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρότατες ζημιές στο προφίλ των πολιτικών.
Έμεινε στην Ιστορία για τον πόλεμο που άσκησε κατά του οργανωμένου εγκλήματος αλλά και για την αινιγματική σεξουαλικότητά του (πολλοί υποστήριζαν ότι ήταν ομοφυλόφιλος).

Δεν υπάρχουν σχόλια: