31.3.08

ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Η Ελληνική Ομοφυλοφιλική Κοινότητα (ΕΟΚ) βρίσκεται στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο Ιρανός γκέι πρόσφυγας που αναγνωρίζεται με το όνομα "Άλεξ", πήρε τελικά άσυλο, μετά την επανεξέταση της υπόθεσής του.
Η ΕΟΚ ευχαριστεί θερμά όλους και όλες που βοήθησαν ενεργά στην κινητοποίηση που έγινε εντός και εκτός Ελλάδας συμβάλλοντας στο θετικό αυτό αποτέλεσμα. Ιδιαίτερα ευχαριστεί τον Συνασπισμό που από την πρώτη στιγμή που έλαβε γνώση του θέματος συνέβαλλε σημαντικά στην θετική έκβασή του και τον Υφυπουργό κ. Χηνοφώτη που ανταποκρίθηκε, αναγνωρίζοντας το δίκαιο της υπόθεσης του "Άλεξ".

Αντιγράφουμε την απόφαση:

* * * * * * * * * * * * * * * * * *

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΏΝ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

Αθήνα, 28 Μαρτίου 2008-03-28

Κυρία
Ιωάννα – Μαρία Τζεφεράκου
Δικηγόρο

Με την παρούσα θα ήθελα να σας ενημερώσω, ότι το αίτημα του πελάτου σας, Ιρανού υπηκόου, ΧΧΧ, για την αναγνώρισή του με την ιδιότητα του πρόσφυγα στη χώρα μας, έγινε αποδεκτό, με την υπ’ αριθμ. 95/43303 από 27-3-08 απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, καθόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις της παραγράφου Α του άρθρου 1 της σύμβασης της Γενεύης του 1951 για τους πρόσφυγες.

Με εκτίμηση
(υπογραφή)
Παναγιώτης Χηνοφώτης
Ναύαρχος ε.α. – Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

* * * * * * * * * * * * * * * ** * * * * * * * *

Το Δ.Σ. της ΕΟΚ
.
The Greek Homosexual Community (GHC-EOK) is happy to announce that the gay Iranian refugee, known as “Alex”, was finally granted asylum following the reconsideration of his case.
EOK wishes to express its gratitude to all - within Greece and abroad - involved with enthusiasm and who helped the positive outcome. Special acknowledgments go to the party of SYRIZA who, immediately after becoming aware of the case, helped to achieve the positive outcome and to the Deputy Minister Mr Chenofotis, who responded by acknowledging the just cause in Alex’s case.

10 σχόλια:

gay super hero είπε...

Δόξα σοι ο Αλλάχ :-)

Πολλά μπράβο σε αυτούς που ασχολήθηκαν με το να σώσουν τη ζωή ενός ανθρώπου.

Ανώνυμος είπε...

Από το Flash.gr:

Χορηγήθηκε τελικά άσυλο στον Ιρανό ομοφυλόφιλο πρόσφυγα

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση του Ιρανού ομοφυλόφιλου πρόσφυγα, γνωστού με το όνομα «Αλεξ», ο οποίος κατέφυγε στην Ελλάδα το 1999 μετά από βασανιστήρια που υπέστη σε φυλακή του Ιράν, ζητώντας άσυλο από το ελληνικό κράτος.

Το αίτημά του είχε αρχικά απορριφθεί, ωστόσο με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοφυλοφιλικής Κοινότητας και του ΣΥΡΙΖΑ ο Ιρανός υπέβαλε αίτημα επανεξέτασης της υπόθεσης. Τελικά, με μια απόφαση που χαρακτηρίζεται πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα, το υπουργείο Εσωτερικών χορήγησε την Πέμπτη άσυλο στον εν λόγω πρόσφυγα βάσει της σύμβασης της Γενεύης του 1951.

Ακολουθεί η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΟΚ:

«Η Ελληνική Ομοφυλοφιλική Κοινότητα (ΕΟΚ) βρίσκεται στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο Ιρανός γκέι πρόσφυγας που αναγνωρίζεται με το όνομα ʼλεξ, πήρε τελικά άσυλο, σε πρώτο βαθμό μετά την επανεξέταση της υπόθεσής του. Η ΕΟΚ ευχαριστεί θερμά όλους και όλες που βοήθησαν ενεργά στην κινητοποίηση που έγινε εντός και εκτός Ελλάδας συμβάλλοντας στο θετικό αυτό αποτέλεσμα. Ιδιαίτερα ευχαριστεί τον Συνασπισμό που από την πρώτη στιγμή που έλαβε γνώση του θέματος συνέβαλλε σημαντικά στην θετική έκβασή του και τον Υφυπουργό Κο Χηνοφώτη που ανταποκρίθηκε, αναγνωρίζοντας το δίκαιο της υπόθεσης του Aλεξ».

http://greece.flash.gr/soon/2008/3/28/37993id/

Ανώνυμος είπε...

Ώστε η Ελλάδα αναγνώρισε ότι έχει υπογράψει τη συνθήκη της Γενεύης! Εύγε, πολύ χαίρομαι για την εξέλιξη :)

Ναυτίλος είπε...

Να μιά πολύ ευχάριστη κι ελπιδοφόρα εξέλιξη!

transs είπε...

Η επιτυχία αυτή ήταν μία συλλογική προσπάθεια, για την οποία εργάστηκαν και ενδιαφέρθηκαν πολλοί άνθρωποι. Ανάμεσα σ' αυτούς ήταν και ο έρβα, στον οποίο αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και ευχαριστώ!!!

Έρβα, πολλά ευχαριστώ για την όλη κινητοποίηση και συμβολή σου!!!

Επίσης ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αγγελίδης (Έψιλον, 10%) που έδειξε μεγάλη ευαισθησία και φροντίδα στο θέμα, καθώς και οι δημοσιογράφοι Μαρία Ψαρά (Έθνος) και Κατερίνα Χτενέλη (Ελεύθερος Τύπος) που ανέδειξαν το θέμα. Δίχως όλους και όλες αυτούς δεν θα είχαμε ένα τόσο καλό αποτέλεσμα.

Ας ευχηθούμε ότι καλύτερο για τον Aλεξ και τον σύντροφό του και ας ελπίσουμε ότι το μέλλον μας επιφυλάσσει τα καλύτερα!!!

Φιλικά
Μαρίνα

hotel iris είπε...

πολλά μπράβο σε αυτούς που ασχολήθηκαν ενεργά για το συγκεκριμένο θέμα!!

Provato είπε...

συγχαρητήρια! και εις ανώτερα! :-)

Κώστας είπε...

Πραγματικά χαίρομαι :)

Η Ελλάδα αλλάζει...

Εύχομαι μόνο και στους επόμενους "Άλεξ" να υπάρξει παρόμοια ευαισθησία και χωρίς να παρέμβουν οργανώσεις και ΜΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια σὲ ὅσους δούλεψαν, καὶ πρωτίστως στὴν κ. Γαλανοῦ. Εὔγε. Γιὰ ἄλλη μιὰ φορὰ ἀποδεικνύεται ὅτι οἱ ὀργανώσεις, ἂν δὲν δέχωνται διαρκεῖς ἐπιθέσεις, παράγουν δουλειά.

George Tsitiridis είπε...

Μπράβο για τον Ιρανό
μπράβο για την Ελλάδα και τον Χηνοφώτη
πάντα τέτοια
Ενα μεγάλο μπράβο για την κυρία Γαλανού που τόσο ασχολήθηκε με το θέμα και δεν το άφησε να περάσει στα ψιλά
μπράβο στην ΕΟΚ
και σε οσους με τον τρόπο τους βοήθησαν δημοσιεύοντας το θέμα και πιέζοντας καταστάσεις..
ολα τα blog το Απέναντι πεζοδρόμιο
το gay world κτλ κτλ κτλ
τελικα παιδια το ιντερνέτ έχει δύναμη
η κοινότητα σαν φωνή (οταν μιλάμε ολοι ) έχει δυναμη.
παντα τέτοια..