29.8.18

ΑΥΣΤΡΙΑ. ΝΕΟ "ΟΧΙ" ΣΕ ΠΑΡΟΧΗ ΑΣΥΛΟΥ ΣΕ ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΡΑΚΙΝΟ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟ


«Όχι» στο αίτημα ασύλου είπαν οι Αυστριακές αρχές σε έναν 28χρονο Ιρακινό, καθώς θεωρήθηκε ότι η συμπεριφορά του ήταν «πολύ κοριτσίστικη» και ως εκ τούτου, δεν τους έπεισε ότι είναι γκέι. 
Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων της υπηρεσίας ασύλου σε αυστριακά μέσα, ο αιτών άσυλο συμπεριφερόταν «σαν κορίτσι» και ο σεξουαλικός του προσανατολισμός 
«δεν έγινε πιστευτός». 
Είναι η δεύτερη απόφαση που οι αυστριακές αρχές απορρίπτουν το αίτημα ασύλου με την αιτιολογία ότι δεν πιστεύουν ότι ο αιτών είναι γκέι. 
Νωρίτερα τον Αύγουστο, ένας 18χρονος Αφγανός είδε το αίτημά του να απορρίπτεται, με το εξής αιτιολογικό: «Ούτε η συμπεριφορά σου, ούτε το περπάτημά σου, ούτε τα ρούχα σου δείχνουν με κάποιο τρόπο ότι μπορεί να είσαι ομοφυλόφιλος». 
«Αναφέρουν ότι συχνά μπλέκεις σε καυγάδες με τους συγκατοίκους σου. Ξεκάθαρα έχεις τη δυνατότητα να είσαι επιθετικός, κάτι που δεν αναμένεται σε έναν ομοφυλόφιλο», αναφέρει η απόφαση. 
Η απόφαση προκάλεσε αντιδράσεις. Η υπηρεσία ασύλου ανέφερε ότι επέβαλλε πειθαρχικές ποινές στον υπάλληλο που είχε αναλάβει την υπόθεση και εξέφρασε τη λύπη της για τη γλώσσα του αιτιολογικού. 
Πάντως, η αυστριακή κυβέρνηση έχει υιοθετήσει πιο σκληρή γραμμή στο μεταναστευτικό, ιδιαίτερα μετά την ανάληψη των καθηκόντων της καγκελαρίας από τον Σεμπάστιαν Κουρτς. (protothema.gr, 24/8/2018)

Και αναρωτιέται κανείς: Πώς αποδεικνύει κάποιος ότι είναι όντως ομοφυλόφιλος; Και πώς ένα κράτος αντιμετωπίζει τα ευφάνταστα κόλπα των αιτούντων άσυλο,;

Δεν υπάρχουν σχόλια: