16.8.18

ΑΥΣΤΡΙΑ. ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΑΣΥΛΟ ΣΕ ΑΦΓΑΝΟ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟ ΕΠΕΙΔΗ "ΔΕΝ ΤΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ"


Αυστρία: Αρνήθηκαν άσυλο σε Αφγανό ομοφυλόφιλο γιατί «δεν του φαίνεται»
«Ούτε ο τρόπος που περπατάτε ούτε ο τρόπος που αντιδράτε ούτε ο τρόπος που ντύνεστε αποδεικνύουν ότι μπορεί να είστε ομοφυλόφιλος». Με αυτό το σκεπτικό, υπάλληλος στην Κάτω Αυστρία απέρριψε το αίτημα ασύλου 18χρονου Αφγανού. Στο Αφγανιστάν, η ομοφυλοφιλία θεωρείται αποκλίνουσα σεξουαλική συμπεριφορά, η οποία απαγορεύεται από το ισλάμ.  
Ο υπάλληλος εξηγεί την απόφασή του σε αναφορά, στην οποία είχε πρόσβαση η εβδομαδιαία εφημερίδα «Falter». Σύμφωνα με το σκεπτικό του, είναι απίθανο ο νεαρός, ο οποίος έφθασε σε νεαρή ηλικία στην Αυστρία, να ανακάλυψε τον σεξουαλικό του προσανατολισμό στα 12, καθώς - σύμφωνα πάντα με τον ίδιο - στο Αφγανιστάν δεν υπάρχει δημόσιο σεξουαλικό κίνητρο μέσω της μόδας ή της διαφήμισης.  
Προκειμένου μάλιστα ο Αυστριακός υπάλληλος να ενισχύσει τα επιχειρήματα του, διέγνωσε επίσης «μία πιθανή επιθετικότητα» στον νεαρό αιτούντα άσυλο, «το οποίο δεν θα περιμέναμε από έναν ομοφυλόφιλο».
Ο νεαρός Αφγανός πάντως, αναφέρει η αυστριακή εφημερίδα, έχει αποφασίσει να ασκήσει έφεση στην απόφαση αυτή. (naftermporiki.gr, 16/8/2018)

Δεν υπάρχουν σχόλια: