27.4.18

ΝΔ: ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΟΧΗ Ή ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ


Την πεποίθηση πως το άρθρο 8 για την αναδοχή ομόφυλων ζευγαριών έχει τοποθετηθεί για καθαρά επικοινωνιακούς σκοπούς από την κυβέρνηση, δήλωσε η Νίκη Κεραμέως.
Δηλώσεις στο Πρώτο Πρόγραμμα έκανε η βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αναφέροντας πως: "Η ΝΔ είναι αντίθετη στο συγκεκριμένο άρθρο. Η κοινωνία δεν είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο και μελέτες υποδηλώνουν ότι αν αποτύχει μια τέτοια αναδοχή από ένα ομόφυλο ζευγάρι, τότε οι συνέπειες για το παιδί θα είναι πάρα πολύ μεγάλη".
(sofokleousin.gr, 26/4/2018)


Την κατηγορηματική αντίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντά η προοπτική υιοθεσίας ή αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.
Με αφορμή κυβερνητικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, η Νέα Δημοκρατία ξεκαθαρίζει ότι δεν υποστηρίζει την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. «Είναι ένα ζήτημα το οποίο δεν είναι της παρούσης και στο οποίο η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας τοποθετείται αρνητικά», αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές από την οδό Πειραιώς. 

Επιπλέον οι ίδιες πηγές δηλώνουν ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση θα αντιταχθεί και στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθήσει να αποπροσανατολίσει φέρνοντας στην επιφάνεια το ζήτημα της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια ή επιχειρήσει να ανοίξει ένα παράθυρο μέσω της αναδοχής». 
Εκτιμάται, μάλιστα, από γαλάζια στελέχη ότι πέραν της ΝΔ, αντίθετοι είναι και πολλοί βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας καθώς, όπως υποστηρίζουν «οι ΑΝΕΛ αλλά και μεμονωμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν υπονοήσει ή και προεξοφλήσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν μια τέτοια επιλογή».
Κατά τα λοιπά, η Νέα Δημοκρατία θα εξετάσει αναλυτικά όλες τις διατάξεις που αφορούν το νομικό πλαίσιο που διέπει τις αναδοχές παιδιών και θα επιδιώξει να υιοθετηθούν οι θέσεις που σε «ανύποπτο χρόνο» έχει παρουσιάσει και προβλέπουν τα εξής: 
1. Σύσταση πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου και λειτουργία πανελλαδικής τηλεφωνικής γραμμής για την έγκαιρη δήλωση εγκατάλειψης ανηλίκων.
2. Λειτουργία τριών ηλεκτρονικών εθνικών μητρώων: Εθνικού μητρώου ανηλίκων προς αναδοχή και προς υιοθεσία, μητρώου εγκεκριμένων υποψηφίων αναδόχων και μητρώο υποψηφίων θετών γονέων. Παρακολούθηση και συντονισμό ιδιωτικών υιοθεσιών.
3. Αύξηση αριθμού εισαγγελέων ανηλίκων.
4. Ενίσχυση υπαρχουσών δομών φιλοξενίας παιδιών και κοινωνικών υπηρεσιών, με στοχευμένη κινητικότητα.
5. Ανάπτυξη συνεργασιών με φορείς ιδιωτικού τομέα για τη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών, για την ενίσχυση και υποστήριξη των υπαρχουσών δομών.
6. Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του θεσμού αναδοχής.
7. Επιτάχυνση διαδικασίας υιοθεσίας.
8. Υιοθέτηση αυστηρότερων ρυθμίσεων για ιδιωτικές υιοθεσίες. (protothema.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: