18.4.18

ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΙΜΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ


«Όχι» Μιχελογιαννάκη στην υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια
«Δεν είναι ώριμη η ελληνική κοινωνία για κάτι τέτοιο»
newsbeast.gr, 18/4/2018
Αντίθετος με το ενδεχόμενο να υιοθετούν ομόφυλα ζευγάρια είναι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης λίγες ώρες μετά την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου με τα μέτρα για την προώθηση των θεσμών της αναδοχής και της υιοθεσίας.
«Πρόκειται για εξαιρετικό νομοσχέδιο σε ό,τι αφορά την αναδοχή και την υιοθεσία, προστατεύοντας τα παιδιά με ειδικές ικανότητες και λύνοντας χρόνια προβλήματα που μέχρι σήμερα ταλάνιζαν τον δαιδαλώδη αυτόν χώρο, ο οποίος είχε πολλά γκρίζα σημεία σε ό,τι αφορά τις υιοθεσίες, και παράλληλα δείχνει εξαιρετική κοινωνική ευαισθησία», αναφέρει σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Και προσθέτει: «Ωστόσο, αυτό το κατά άλλα εξαίρετο νομοσχέδιο, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια, ένα ενδεχόμενο που, ως γιατρό και ως πολιτικό, με βρίσκει αντίθετο, αφού πιστεύω ότι δεν είναι ώριμη η ελληνική κοινωνία για κάτι τέτοιο, ενώ παράλληλα για ένα τέτοιο εγχείρημα χρειάζεται τεράστια ψυχολογική υποστήριξη, κάτι που στην Ελλάδα δυστυχώς δεν έχουμε ακόμα πετύχει».

1 σχόλιο:

gay super hero είπε...

Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην αναδοχή και την υιοθεσία την οποία μάλλον δεν κατάλαβαν αυτοί που έβαλαν τον τίτλο του άρθρου...