2.12.17

ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ ΓΙΑ ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ

Ελληνας gay για ηγέτης των Γάλλων Σοσιαλιστών
Κατερίνα Νικολοπούλου  (espressonews.gr, 2/11/2017)
O νέος υποψήφιος για το υψηλότερο αξίωμα του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος είναι Ελληνας, και μάλιστα με ελληνικό διαβατήριο, αλλά και ο πρώτος βουλευτής στη Γαλλία που προχώρησε σε γάμο με άνθρωπο του ίδιου φύλου.
Ο 46χρονος Λικ Καρβουνάς, βουλευτής της Βαλ-ντε-Μαρν, ανακοίνωσε επισήμως την Πέμπτη την υποψηφιότητά του για τη θέση του γενικού γραμματέα, την οποία κατείχε στο παρελθόν και ο Φρανσουά Ολάντ. Ο πρώην στενός συνεργάτης του Εμανουέλ Βαλς μιλάει συχνά για τις ελληνικές ρίζες του και για την «Αθηναία μητέρα του, που έφτασε στη Γαλλία σε ηλικία 24 ετών, μετά τον γάμο της με τον Ιωσήφ Καρβουνά», γιο προσφύγων από τη Σμύρνη, ο οποίος είχε γεννηθεί στο Παρίσι και δούλευε ως εργάτης στο εργοστάσιο της Citroen.
Ο Λικ, η γαλλική βερσιόν του ονόματος Λουκάς, το καλοκαίρι που πέρασε παρέλαβε το ελληνικό διαβατήριό του σε ειδική τελετή που έγινε στην πρεσβεία της Ελλάδας στο Παρίσι και μίλησε εκτενώς για το πόσο σημαντικό είναι γι' αυτόν να έρχεται σε επαφή με τις ρίζες του. «Οπως συμβαίνει σε πολλούς στα 46 τους, εμφανίζεται η ανάγκη επιστροφής στις ρίζες. Με αυτό (το διαβατήριο) μπαίνω από τη μεγάλη πόρτα. Είμαι πολύ υπερήφανος και πολύ ευτυχισμένος» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά. 
Ο Καρβουνάς, εκτός από υπερήφανος Ελληνας, είναι και ένας πολιτικός υπερήφανος για τα κοινωνικά μηνύματα που περνάει, καθώς έχει την πρωτιά στην κοινοβουλευτική ιστορία της Γαλλίας να προχωρήσει σε ομοφυλοφιλικό γάμο στις 11 Ιουλίου του 2015. Ο υποψήφιος γραμματέας του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος είχε, ωστόσο, επισημοποιήσει από το 2012 με σύμφωνο συμβίωσης τη σχέση του με τον Στεφάν Εξποζίτο, επικεφαλής του γραφείου της υπουργού για τα δικαιώματα της γυναίκας, επί πρωθυπουργίας Βαλς, Πασκάλ Μπουαστάρ.
«Δεν έκανα ποτέ την ομοφυλοφιλία μου παντιέρα. Δεν ήθελα με το ζόρι να δείξω με το δάχτυλο κάτι που για εμένα είναι φυσιολογικό» είχε δηλώσει σε συνέντευξή του το 2015, στην οποία είχε αποκαλύψει ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο σύζυγός του είχαν δεχτεί ομοφοβικά μηνύματα και απειλές. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο πολιτικός, ο οποίος ήταν μέχρι τον Σεπτέμβριο δήμαρχος της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Αλφορτβίλ, όπως τονίζει στο πορτρέτο του, που δημοσιεύει ο «Nouvel Observateur», είναι και πολύ επιδέξιος χορευτής, ατού που, όπως σχολιάζεται, θα τον βοηθήσει στη δύσκολη αποστολή της συσπείρωσης της Αριστεράς.


Δεν υπάρχουν σχόλια: