15.10.15

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ 15/10/2015


O δύο gay Κύπριοι και ο Αιγύπτιος εραστής  
Την «κόλαση» στα... μπουντρούμια της Αιγύπτου ζει από το Σάββατο ένας 35χρονος Ελληνοκύπριος, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους επειδή «ψάχτηκε» μέσω διαδικτυακής αγγελίας (στην αραβική γλώσσα) για ερωτικό τρίο μαζί με τον 40χρονο διπλωμάτη σύντροφό του, ο οποίος γλίτωσε τη σύλληψη λόγω της ιδιότητάς του! 
 Γιούλη Σταριδα (espressonews.gr, 15/10/2015) 
 Το ομαδικό σεξ δεν έγινε ποτέ. Αντιθέτως, ο Αιγύπτιος αστυνομικός, ο οποίος δήθεν ανταποκρίθηκε στην «καυτή» πρόταση του γκέι ζευγαριού, πέρασε χειροπέδες στον 35χρονο. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην «Espresso» πηγή από την πρεσβεία της Κύπρου στο Κάιρο, ο άνδρας οδηγήθηκε στο δικαστήριο με την κατηγορία της «έκλυσης ηθών», έναν παμπάλαιο νόμο που απαγορεύει την ομοφυλοφιλία θεωρώντας τη ποινικό αδίκημα. Ο εφιάλτης για τον Ελληνοκύπριο δημόσιο υπάλληλο ξεκίνησε όταν θέλησε ακόμη μια φορά να επισκεφθεί στο Κάιρο τον επίσης Ελληνοκύπριο 40χρονο σύντροφό του, ο οποίος εργάζεται στην (εκεί) πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας.   
Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής το ζευγάρι έκανε το τραγικό, όπως αποδείχθηκε, λάθος. Θέλησε να προσκαλέσει στο σπίτι του διπλωμάτη για one night stand ένα τρίτο πρόσωπο, το οποίο βρήκαν μέσω αγγελίας που είχαν αναρτήσει στο διαδίκτυο. Τελικά, στο ραντεβού εμφανίστηκε ο αστυνομικός, ο οποίος όταν σιγουρεύτηκε για τις προθέσεις του ζευγαριού το άφησε σύξυλο! Ο Αιγύπτιος τούς αποκάλυψε την πραγματική του ιδιότητα και συνέλαβε αμέσως τον 35χρονο βάσει της αιγυπτιακής νομοθεσίας. Ο 40χρονος υπέδειξε τη διπλωματική του ταυτότητα με την οποία έχει ασυλία και αποχώρησε, ωστόσο μόλις ενημερώθηκε το υπουργείο Εξωτερικών, τον μετακάλεσε στη Λευκωσία. 
 Ο σύντροφός του το πρωί του Σαββάτου οδηγήθηκε στο δικαστήριο και παρά τις προσπάθειες των δικηγόρων του, ενός Κύπριου και ενός Αιγύπτιου, καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους. Μέχρι αργά χθες το απόγευμα παρέμενε στα κρατητήρια της ασφάλειας στο Κάιρο και αναμενόταν να οριστεί σε ποια φυλακή θα μεταφερθεί προκειμένου να εκτίσει την ποινή. Στο πλευρό του βρίσκονται από την πρώτη στιγμή οι γονείς του, οι οποίοι προσπαθούν να τον στηρίξουν, κυρίως ψυχολογικά. 
 Ο μόνος που φαίνεται ότι... εξαφανίστηκε από δίπλα του είναι ο 40χρονος σύντροφός του! «Εχει καταρρεύσει. Είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Βρίσκεται σε μια ξένη χώρα, δεν μιλάει αραβικά και ουσιαστικά τιμωρήθηκε επειδή είναι ομοφυλόφιλος. Φοβάται πολύ, όπως φοβόμαστε και εμείς για το τι θα απογίνει. Θα είναι ευάλωτος στις αιγυπτιακές φυλακές. Κόκκινο πανί για τους υπόλοιπους κρατουμένους» σημείωσε η ίδια πηγή από την πρεσβεία και πρόσθεσε: «Την υπόθεση χειρίζεται το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο καταβάλλει προσπάθειες για επιστροφή του στην Κύπρο, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν ενδείξεις για θετική έκβαση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: