9.10.15

ΚΡΙΣΤΟΦ ΤΣΑΡΑΜΣΑ: Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ

Μετά την αποκάλυψη που προκάλεσε σάλο στο Βατικανό ότι Πολωνός κληρικός είναι ομοφυλόφιλος και έχει σύντροφο, η υπόθεση του Κριστόφ Τσαράμσα συνεχίζει να απασχολεί τον ιταλικό Τύπο.
Αφού ο 43χρονος δήλωσε δημοσίως ότι είναι ένας «ομοφυλόφιλος και ευτυχισμένος ιερέας», σειρά είχε ο αγαπημένος του, Έντουαρτ Πλάνας, να μιλήσει για την κοινή ζωή τους.
Ο 44χρονος όπως αναφέρει η Corriere della Sera δε φεύγει στιγμή από το πλευρό του συντρόφου του μετά την αποκάλυψη για την ερωτική τους ζωή.«Είναι μία τεράστια αλλαγή, για εκείνον και για εμένα, αλλά δεν έχω τρομάξει. Είμαι έκπληκτος, ναι, από την τεράστια γοητεία που ασκεί στον κόσμο. Τα λόγια του άγγιξαν την καρδιά του κόσμου», δήλωσε ο 44χρονος Πλάνας. 
Σύμφωνα με τον ίδιο, το δυσκολότερο κομμάτι της αποκάλυψης δεν ήταν η στιγμή που ο σύντροφός του είπε δημοσίως ότι είναι ομοφυλόφιλος, αλλά η στιγμή που απελευθερώθηκε από το συναίσθημα καταπίεσης και ντροπής που ένιωθε επειδή δεν ήταν ετεροφυλόφιλος.
Η σχέση των δύο ανδρών παραμένει σταθερή και έχει γίνει ακόμα πιο δυνατή μετά το σκάνδαλο που αναστάτωσε το Βατικανό, όπως δηλώνουν αμφότεροι με τον Πλάνας να υποστηρίζει ότι «τις τελευταίες ημέρες διαπίστωσα για ποιο λόγο τον αγαπώ. Εγώ είμαι ένας κανονικός άνθρωπος που συνάντησα έναν άνθρωπο πολύ ξεχωριστό».Την ίδια ώρα, ο 43χρονος Πολωνός κληρικός και θεολόγος, ο οποίος καθαιρέθηκε από τα καθήκοντά του από την Αγία Έδρα τόνισε πως αγαπά την Εκκλησία ακόμα περισσότερο και διευκρίνισε πως απλώς έχασε τη θέση εργασίας του. 
Νωρίτερα, σε συνέντευξή του ο Τσαράμσα είχε δηλώσει ότι η Εκκλησία δεν ξέρει πολλά για την ομοφυλοφιλία «γιατί δε γνωρίζει τους ομοφυλόφιλους, ούτε τους αμφιφυλόφιλους. Αυτό που ξέρει η Εκκλησία για την ομοφυλοφιλία είναι ένα συνονθύλευμα στερεοτύπων, ψευδών εικόνων και κοινοτοπιών». (protothema.gr, 5/10/2015)

Δεν υπάρχουν σχόλια: