31.10.14

Η "ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ" ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ JOHN BROWNE

Πώς ο πρώην CEO της ΒP έχασε 30 εκατ. δολάρια επειδή είναι ομοφυλόφιλος

Εφτά χρόνια πριν την ανακοίνωση του Cook ότι είναι γκέι ένας άλλος ομοφυλόφιλος έφυγε από την δουλειά του επειδή δεν ήθελε να μάθουν το μυστικό του.
Με μεικτά συναισθήματα αποδέχτηκαν οι Αμερικανοί την είδηση ότι ο CEO της Apple, Tim Cook είναι γκέι, και μάλιστα από τα χείλη του ίδιου, ο οποίος δήλωσε πως είναι "περήφανος που είναι γκέι".
Την ίδια ώρα βέβαια οι σεξουαλικές προτιμήσεις ου Cook δεν ήταν μυστικό στην βιομηχανία της τεχνολογίας. Μάλιστα πολλές τεχνολογικές εταιρείες, όπως η Apple, υποστηρίζουν το γάμο μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου και δηλώνουν κοντά στους ομοφυλόφιλους.
Αυτό που έχει σημασία να αναφερθεί, σύμφωνα με τον Business Insider, είναι ότι πριν από 10 χρόνια τα πράγματα δεν ήταν καθόλου έτσι.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Λόρδος John Browne, CEO της BP, ο οποίος για χρόνια έκρυβε το ότι ήταν ομοφυλόφιλος, φοβούμενος την κατακραυγή.
Το 2007 ο Browne παραιτήθηκε από την θέση του CEO, τρεις μήνες νωρίτερα από το αναμενόμενο, με στόχο να προλάβει τις εφημερίδες που ήθελαν να βγάλουν στο φως την σχέση του με τονJeff Chevalier.
Η αποχώρησή του, κόστισε στον Browne πάνω από 30 εκατ. δολάρια σε κέρδη από μετοχές και άλλα έσοδα που θα είχε αν ολοκλήρωσε την θητεία του.
Αν θέλεις να κρύψεις τις σεξουαλικές σου προτιμήσεις είναι πολύ δύσκολο να μην κάνεις κάποιο λάθος, ανέφερε ο ίδιος σε συνέντευξή του στην Αudie Cornish του NPR. Έτσι μπορεί να δημιουργηθούν επικίνδυνες καταστάσεις, σημείωσε.
Ο Browne χαρακτηρίζει την απόφαση του Cook, να δημοσιοποιήσει τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, "ένα σημαντικό βήμα στο ταξίδι προς την πλήρη και χωρίς συμβιβασμούς ένταξη των ομοφυλοφίλων".  (e-volos.gr)

*Την ιστορία του Browne μπορείτε να τη βρείτε σε συνέχειες στο αρχείο του 2007 του Α.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: