14.10.14

ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ

Νέο άνοιγμα στους ομοφυλόφιλους - ίσως το σοβαρότερο της Ιστορίας της - πραγματοποίησε την Δευτέρα η Καθολική Εκκλησία, με τους εκπροσώπους της να τονίζουν πως πλέον συζητείται ανοιχτά το θέμα για το κατά πόσον θα μπορούσε η ομοφυλοφιλική δραστηριότητα να γίνει δεκτή "χωρίς να απειλείται το Καθολικό Δόγμα".
Όλα αυτά, σε συνέχεια παλαιότερης δήλωσης του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος είχε πει το περίφημο "ποιος είμαι εγώ να κρίνω τους γκέι και τις λεσβίες;", ανοίγοντας τον δρόμο αλλαγής πλεύσης της Καθολικής Εκκλησίας, η κατήχηση της οποίας θεωρούσε την ομοφυλία ως κάτι βέβηλο και καλούσε του ομοφυλόφιλους "να παραμένουν αγνοί".
Σύμφωνα με τον Αιδεσιμότατο Τζέιμς Μάρτιν, το επίσημο κείμενο εργασίας που εξέδωσε η Καθολική Εκκλησία θεωρείται "επαναστατικό" για τα μέχρι στιγμής δεδομένα, αφού, ουσιαστικά, καλωσορίζει τους γκέι και τις λεσβίες στους κόλπους της, χωρίς περαιτέρω ενστάσεις για τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.
"Οι ομοφυλόφιλοι έχουν χαρίσματα και αξίες να προσφέρουν στην χριστιανική κοινότητα. Είμαστε εμείς έτοιμοι να δεχθούμε αυτούς τους ανθρώπους εξασφαλίζοντας τους έναν αδελφικό χώρο στις κοινωνίες μας; Συχνά επιθυμούν να συναντηθούν με μια εκκλησία που θα τους προσφέρει ένα φιλόξενο σπίτι. Είναι οι κοινωνίες μας ικανές να το κάνουν αυτό αποδεχόμενες και αποτιμώντας τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τον καθολικό δόγμα για την οικογένεια και το γάμο;", αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Το παραπάνω κείμενο είναι μεταξύ αυτών που συντάχθηκαν για να τεθούν επί τάπητος σε μια ευρύτερη Σύνοδο των Επισκόπων, που θα πραγματοποιηθεί το 2015. (newgreektv.com)
Luiso Vega

1 σχόλιο:

gay super hero είπε...

Η συγκεκριμένη παράγραφος τελικά αφαιρέθηκε από το τελικό κείμενο της Συνόδου:

"Pope Francis appeared on Saturday night to have lost out to powerful conservatives in the Roman Catholic church after bishops scrapped language that had been hailed as a historic warming of attitudes towards gay people."


http://www.theguardian.com/world/2014/oct/18/catholic-bishops-backtrack-on-gay-welcome