9.10.14

ΙΤΑΛΙΑ. ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΠΟΥ ΤΕΛΕΣΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Έντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας Αντζελίνο Αλφάνο και δημάρχους οι οποίοι έχουν εγγράψει στα μητρώα των πόλεών τους γάμους ομοφυλόφιλων οι οποίοι τελέσθηκαν στο εξωτερικό.
Ο Αλφάνο, με γραπτή του οδηγία, ζήτησε από τους νομάρχες να στείλουν εγκύκλιο σε όλους τους δημάρχους της χώρας, με την οποία να γίνεται σαφές ότι απαγορεύεται η εγγραφή στα ληξιαρχεία των πόλεών τους γάμων προσώπων του ίδιου φύλου οι οποίοι έχουν τελεσθεί στο εξωτερικό.
Η λογική του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών είναι ότι ο γάμος ομοφυλοφίλων δεν προβλέπεται από την ιταλική νομοθεσία.
Ο ιταλικός Τύπος, όμως, αναφέρει ότι η πράξη αυτή αναγνώρισης των γάμων δυο ανδρών ή δυο γυναικών, σε πόλεις όπως η Νάπολη, η Μπολόνια ή το Γκροσέτο έχει συμβολικό χαρακτήρα και θέλει να εκφράσει μια πολιτική και ηθική στήριξη στον αγώνα για αναγνώριση των σχέσεων ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλου.
Ο δήμαρχος της Μπολόνια, Βιρτζίνιο Μέρολα, θέλησε να δημοσιοποιήσει την πλήρη αντίθεσή του με την πρωτοβουλία του Αλφάνο: «αν θέλουν μπορούν να ακυρώσουν τις αποφάσεις μου, αλλά εγώ δεν κάνω πίσω, δεν πρόκειται να σβήσω τις υπογραφές μου.
Με την αναγνώριση αυτή που δώσαμε, δεν δημιουργείται κανένα σοβαρό πρόβλημα και σίγουρα δεν απειλείται η δημόσια τάξη», δήλωσε ο Μέρολα.
«Αντί να ακυρώνουμε την εγγραφή των γκέι γάμων στα δημοτικά μητρώα, θα πρέπει να επιτρέψουμε την τέλεσή τους και στην Ιταλία», προσθέτει, μέσω Διαδικτύου, ο πρόεδρος του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Ματέο Ορφίνι.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι έχει δεσμευθεί για παροχή νομικής αναγνώρισης στις συμβιώσεις ομοφυλόφιλων, καθιστώντας σαφές, όμως, ότι ο σχετικός νόμος πρόκειται να εγκριθεί μετά την αλλαγή του εκλογικού συστήματος, του ρόλου της γερουσίας και την μεταρρύθμιση του εργασιακού (newsbeast.gr)

3 σχόλια:

gay super hero είπε...

"Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι έχει δεσμευθεί για παροχή νομικής αναγνώρισης στις συμβιώσεις ομοφυλόφιλων, καθιστώντας σαφές, όμως, ότι ο σχετικός νόμος πρόκειται να εγκριθεί μετά την αλλαγή του εκλογικού συστήματος, του ρόλου της γερουσίας και την μεταρρύθμιση του εργασιακού"

Πριν λίγους μήνες υποσχόταν ότι ο νόμος θα ψηφιστεί το φθινόπωρο. Τώρα τον παραπέμπει και πάλι στις καλένδες όπως φαίνεται...

gay super hero είπε...

Δημοσίευμα της La Repubblica, 17 Ιουνίου 2014

"Ρέντσι: ο νόμος για το σύμφωνο συμβίωσης θα συζητηθεί στη Βουλή τον Σεπτέμβριο"

http://www.repubblica.it/politica/2014/06/17/news/unioni_gay_come_le_nozze_al_via_la_legge-89178014/?ref=HRER2-1

Ουδέν σχόλιο...

gay super hero είπε...

Μέχρι και η Εσθονία τους πέρασε...

http://abcnews.go.com/International/wireStory/estonia-approves-sex-partnerships-26065454