14.9.13

ΙΤΑΛΟΙ ΚΑΙ ΣΕΡΒΟΙ ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ


Ιταλοί νεοφασίστες χαιρετίζουν την ρατσιστική στάση του Πούτιν κατά των γκέι
Εχουν κολλήσει σχετικές αφίσες σε δρόμους της Ρώμης
tovima.gr, 13/09/2013
Αφίσες με το σύνθημα «Εγώ είμαι με τον Πούτιν» εμφανίστηκαν τις τελευταίες μέρες στην ιταλική πρωτεύουσα, επικροτώντας την απόφαση του Ρώσου πρόεδρου να ταχθεί κατά της ομοφυλοφιλίας, κατά των αντικαθεστωτικών στη Συρία και κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Οι αφίσες παραπέμπουν τον κόσμο στην επίσημη σελίδα του ιταλικού Εθνικού Μετώπου στο facebook, ενός ακροδεξιού κόμματος του περιθωρίου υπό την ηγεσία του Αντριάνο Τίλγκερ. Με ανάρτηση του στο facebook ο Τίλγκερ επικρότησε  «τη θαρραλέα τοποθέτηση του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν κατά του ισχυρού λόμπι των γκέι και των παγκόσμιων οικονομικών κέντρων που στηρίζουν τον πόλεμο στη Συρία».
«Οι Ιταλοί δεξιοί συμφωνούν απόλυτα με τον Πούτιν όσον αφορά τρία ζητήματα: το «όχι» στην στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, το «όχι» στην προπαγάνδα υπέρ των ομοφυλόφιλων και την υιοθεσία παιδιών από γκέι ζευγάρια, καθώς και το «όχι» στην ΕΕ», εξηγεί.
«Ο Πούτιν είναι ένας από τους λίγους πολιτικούς ηγέτες που γνωρίζει πραγματικά τι είναι το καλύτερο για την Ευρώπη», είπε ο Τίλγκερ στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Agenzia Stampa Italia. Στη συνέχεια, εγκωμίασε τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ για το ότι έμεινε πιστός στην ιδέα του αραβικού εθνικισμού «που ήταν ανέκαθεν το προπύργιο στη μάχη κατά του ισλαμικού φονταμενταλισμού».
Η ομοφυλόφιλη ακτιβίστρια και πολιτικός Ίμμα Μπατάγκλια κάλεσε τον κόσμο μέσω του προσωπικού λογαριασμού της στο twitter να κατεβάσει τις αφίσες και «να απελευθερώσει τη Ρώμη από τους φασίστες και τη Ρωσία από τον Πούτιν», αναφέρει η εφημερίδα La Repubblica.


Εθνικιστικό κίνημα ζητά την απαγόρευση της Παρέλασης Ομοφυλόφιλων
Το ακροδεξιό εθνικιστικό κίνημα "Dveri" στη Σερβία τάχθηκε υπέρ της απαγόρευσης της Πορείας Υπερηφάνειας Ομοφυλόφιλων (Gay Pride Parade) στο Βελιγράδι με βάση το μοντέλο της ρωσικής νομοθεσίας, η οποία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, απαγορεύει οποιαδήποτε προβολή της ιδεολογίας της ομοφυλοφιλίας σε ανήλικους.
Ο εκπρόσωπος του κινήματος, Βλάντα Γκλίσιτς, δήλωσε ότι το αίτημα για απαγόρευση της φετινής Παρέλασης Υπερηφάνειας δεν είναι διάκριση και παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, αλλά υπεράσπιση των οικογενειακών αξιών.
Ανήγγειλε ακόμη ότι στις 28 Σεπτεμβρίου, οπότε σχεδιάζεται η διοργάνωση της Πορείας Υπερηφάνειας μέλη του κινήματος "Dveri" θα πραγματοποιήσουν έξω από την έδρα της σερβικής κυβέρνησης διαμαρτυρία για την "αντιοικογενειακή συγκέντρωση"
Ο κ. Γκλίσιτς είπε ότι η Ρωσία τροποποίησε "το νόμο για την προστασία των παιδιών από πληροφορίες που είναι επιζήμιες για την υγεία και την ανάπτυξή τους" και υποστήριξε ότι "είναι ευρέως γνωστό ότι η ομοφυλοφιλική συμπεριφορά και προπαγάνδα είναι ολέθρια για την ανάπτυξη των ανηλίκων".
Η οργανωτική επιτροπή της Πορείας Υπερηφάνειας "Beograd Pride 2013" ανακοίνωσε πρόσφατα ότι δεν έχει λάβει από την αστυνομία του Βελιγραδίου απάντηση για τη διεξαγωγή την απαγόρευση της εκδήλωσης, επειδή ακόμη γίνεται αποτίμηση της κατάστασης ασφάλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: