18.9.13

ΜΕΞΙΚΟ. ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ο πρώτος ομοφυλόφιλος δήμαρχος ορκίστηκε στο Μεξικό
imerisia.gr, 17/9/2013
Ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος δήμαρχος ορκίστηκε στο Μεξικό, στην πόλη Fresnillo.
Ο Μπέντζαμιν Μεντράνο δήλωσε ότι η σεξουαλικότητά του έγινε θέμα συζήτησης μόνο όταν κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας η αντιπολίτευση προσπάθησε να το χρησιμοποιήσει εναντίον του.
Ο ίδιος δηλώνει ότι θα προσπαθήσει να αλλάξει την ζωή των κατοίκων της πόλης που σπαράζεται από τις συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων ναρκοκαρτέλ.
Μετά την ορκωμοσία του, ο δήμαρχος έγραψε στο twitter: «Ήρθε η στιγμή να ακούσω τα αιτήματά σας και να κάνω κάτι για τα προβλήματά σας. Έχω δεσμευτεί απέναντί σας».
Μιλώντας στο BBC Mundo, ο Μεντράνο δήλωσε: «Αυτό που ενδιαφέρει λιγότερο τον κόσμο είναι με ποιον μπορεί να κοιμάσαι, τι κάνεις στην ιδιωτική σου ζωή. Αυτό που θέλουν είναι αποτελέσματα από τους πολιτικούς τους». Όπως τόνισε στο βρετανικό κανάλι, είναι κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων, της υιοθεσίας παιδιών από γκέι ζευγάρια, των παρελάσεων gay parade, της «φανταχτερής» ομοφυλοφιλίας, της γκέι πορνείας και των αμβλώσεων.
Ο Μεντράνο κατάγεται από πολύ φτωχή οικογένεια και ξεκίνησε την καριέρα του ως επαγγελματίας τραγουδιστής, ενώ ήταν αυτός που άνοιξε το πρώτο γκέι νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Fresnillo.


Δεν υπάρχουν σχόλια: