25.7.06

GAY ICONS IN ATHENS: ΛΑΪΖΑ ΜΙΝΕΛΙ

Image Hosted by ImageShack.us
.
Μια λαμπρή παρουσία
ΘΑ ΛΑΜΨΕΙ το Ηρώδειο (Τετάρτη 26 και Πέμπτη 27 Ιουλίου) από τη εκτυφλωτική παρουσία της Λίζα Μινέλι, που θα εμφανιστεί για δεύτερη φορά στον ίδιο χώρο με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του αμερικανικού μιούζικαλ και τις γλυκόπικρες μελωδίες της τζαζ.
Κόρη μιας από τις μεγαλύτερες ντίβες του μουσικού θεάτρου, της Τζούντι Γκάρλαντ, και του ταλαντούχου σκηνοθέτη Μινέλι, λέει για τον εαυτό της «η φύση με προίκισε με ταλέντο και μερικές φορές αισθάνομαι σαν σταρ, ειδικά όταν είμαι πάνω στη σκηνή».
Και πραγματικά, προικισμένη με εκρηκτικό ταλέντο, τραγουδάει, χορεύει και παίζει με τρόπο συναρπαστικό, που την καθιέρωσε από τα πρώτα της βήματα. Μια γυναίκα ασκημούτσικη και μικροσκοπική, που όταν ανεβαίνει στη σκηνή αποκτά τεράστιες διαστάσεις και μπορεί να γεμίσει με την παρουσία της μια πλατεία, ένα στάδιο...
Οι εμφανίσεις της στο Ηρώδειο αποτελούν μέρος της μεγάλης ευρωπαϊκής περιοδείας που ξεκίνησε στις αρχές του χειμώνα από τις ευρωπαϊκές πόλεις Μόναχο, Αμστερνταμ, Βρυξέλλες, Αμβούργο, Φραγκφούρτη, Βουδαπέστη και Παρίσι. Η περιοδεία θα συνεχιστεί στη Βόννη, στο πλαίσιο των εγκαινίων της νέας έκθεσης του Μουσείου Γκουγκενχάιμ, και αργότερα στο Λίβανο, στο Φεστιβάλ του Μπεϊτεντίν, το σημαντικότερο Φεστιβάλ της Μέσης Ανατολής.
Στις συναυλίες της Αθήνας, τη λαμπερή ηθοποιό - τραγουδίστρια συνοδεύει 12μελής ορχήστρα για τις μεγάλες επιτυχίες που θα ερμηνεύσει από τα μιούζικαλ «Καμπαρέ», «Νιου Γιορκ, Νιου Γιορκ», «Σικάγο», κάποια γαλλικά τραγούδια ανάμεσα στα οποία και εκείνο που έγραψε ειδικά γι' αυτήν ο φίλος της, Σαρλ Αζναβούρ, τραγούδια του Γκέρσουιν, του Κολ Πόρτερ κ.ά

(Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ 17-6-2006)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω η σκηνή να θυμίζει Ηρώδειο και όχι Ωνάσειο... Περιμένουμε τις εντυπώσεις σου.

erva_cidreira είπε...

Aχ, βρε raresteak, αφού το ξέρεις ότι όσο πιο παλιές και φθαρμένες οι "εικόνες" τόσο πιο αξιο"λάτρευτες" είναι.