2.3.19

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕ... "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ SOROS" - 2


Αφροδίτη* 
Η μαγεία της*, το έργο της*, η επιθυμία της*, η δύναμή της*, η φροντίδα της*
σχετικά με την παράσταση|συντελεστές
η πλατφόρμα Αφροδίτη* επικεντρώνεται στην κουήρ φεμινιστική τέχνη φέρνοντας σε επαφή τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, επιδιώκοντας ταυτόχρονα να προσεγγίσει νέα ακροατήρια στην Αθήνα. Το Αφροδίτη* εστιάζει σε θέματα που αφορούν στις μετααποικιακές πρακτικές εντός ευρωπαϊκού και ελληνικού πλαισίου, τον κουήρ ακτιβισμό, τον αντιρατσισμό και την καταπολέμηση της κουλτούρας του σεξισμού και του βιασμού. Τα έργα, οι δράσεις και τα εργαστήρια των καλλιτέχνιδων* και των συντελεστριών* του φεστιβάλ Αφροδίτη* πραγματεύονται τις πολιτικές της φροντίδας, τη μεταπορνογραφική πολιτική και την επιθυμία, την ποιητική της (κουήρ) γλώσσας, καθώς και τη σχέση γλώσσας και trans* (τρανς) σωμάτων. Το συνολικό εγχείρημα Αφροδίτη* εδραιώνει τις συνεργασίες μεταξύ του Athens Museum of Queer Arts και της κολεκτίβας Beaver στην Αθήνα, των Pembe Hayat Kuirfest στην Άγκυρα και της Cinenova στο Λονδίνο και επεκτείνει τη συνεργασία του με νέες ομάδες, όπως το Φεστιβάλ Κινηματογράφου TransFormations στο Βερολίνο και την ομάδα Πολιτικά Χοντρέλες στην Αθήνα, ισχυροποιώντας έτσι τους διεθνείς δεσμούς της κουήρ φεμινιστικής δράσης και της πολιτισμικής παραγωγής.

* Στη σύγχρονη θεωρία του φύλου ο αστερίσκος υποδηλώνει τη διεύρυνση των ταυτοτήτων του φύλου

14 - 23 Ιουνίου Εργαστήρια και δρώμενα
21 - 23 Ιουνίου Τριήμερο κινηματογραφικών προβολών

Με τη στήριξη του Δικτύου Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων Athens Culture Net, με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

2 σχόλια:

gay super hero είπε...

«Με τη στήριξη του Δικτύου Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων»

Γιατί ο δήμαρχος πρέπει να «είναι ουσιωδώς μοντέρνος και καινοτόμος συμμετέχοντας στις νέες προβληματικές (περί αυτοδιάθεσης, φύλου, φυλής, ποικίλων ρατσισμών)». Οτιδήποτε άλλο είναι «χουντοδεξιός καθωσπρεπισμός που από πίσω του περνούν τρένα».

Πηγή: https://www.lifo.gr/articles/athens_articles/228432/poios-dimarxos-telika-sozei-tin-athina

Χρήστος είπε...

2010 -- Μπορεί ο Γιώργος Καμίνης να σώσει την Αθήνα;
https://issuu.com/lifomagr/docs/220

2019 -- Ποιος δήμαρχος τελικά σώζει την Αθήνα;
https://www.lifo.gr/articles/athens_articles/228432/poios-dimarxos-telika-sozei-tin-athina

Ακόμη να σωθεί;