21.2.19

ΗΠΑ. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ



Παγκόσμια εκστρατεία για να μπει τέλος στην ποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας ξεκινά η αμερικάνικη κυβέρνηση με αξιωματούχους να δηλώνουν ότι είναι απαράδεκτο σε τουλάχιστον 70 χώρες του κόσμου, να θεωρείται σήμερα έγκλημα το να είναι κάποιος gay.
Όπως αναφέρουν Αμερικανοί αξιωματούχοι στο αμερικανικό δίκτυο «NBC News», ακόμη και σήμερα, στο Ιράν οι ομοφυλόφιλοι οδηγούνται στην αγχόνη.
Η Ουάσινγκτον, δια στόματος του Αμερικανού πρεσβευτή στη Γερμανία, Ρίτσαρντ Γκρένελ, ανακοίνωσε ότι ξεκινά μία παγκόσμια προσπάθεια στο πλαίσιο της προστασίας των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων.
Η αμερικανική πρεσβεία στο Βερολίνο προσκάλεσε χθες ακτιβιστές της διεμφυλικής κοινότητας (LGBT) απ΄όλη την Ευρώπη.
«Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να ασκηθούν πιέσεις για την αποποινικοποίηση της ομοφυλοφυλίας σε περιοχές κυρίως στη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Καραϊβική.
«Σχετικά με αυτό, στον 21ο αιώνα, πάνω από 70 χώρες εξακολουθούν να έχουν νόμους που ποινικοποιούν το καθεστώς ή τη συμπεριφορά της διεμφυλικής κοινότητας», ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος που συμμετείχε στην εκδήλωση.
H ιδέα αυτή ανήκει στον Αμερικανό πρέσβη στη Γερμανία, τον πιο υψηλόβαθμο Αμερικανό αξιωματούχο που έχει δηλώσει ανοιχτά ομοφυλόφιλος, όπως μεταδίδει το αμερικανικό πρακτορείο «NBC News» .
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Bild», ο Ρίτσαρντ Γκρένελ κούνησε το δάκτυλο στον μεγαλύτερο εχθρό των ΗΠΑ- το Ιράν - υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά ότι, «ο νεαρός ομοφυλόφιλος που απαγχονίστηκε σε κεντρική πλατεία της Τεχεράνης θα πρέπει να μας αφυπνίσει όλους όσοι υποστηρίζουν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα»....
«Οι βάρβαρες δημόσιες εκτελέσεις είναι πάρα πολύ συνηθισμένες σε μια χώρα όπου οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις θεωρούνται έγκλημα και τιμωρούνται με μαστίγωμα και θάνατο». (protothema.gr, 20/2/2019)


Βεβαίως για τις εγχειρήσεις αλλαγής φύλου στο Ιράν κι αλλού ως άτυπη θεραπεία της ομοφυλοφιλίας μιλιά. 
Λογικό, αφού και οι Αμερικανοί "queer" έχουν πρακτικά παρόμοιες αντιλήψεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: