9.8.16

ΣΕΡΒΙΑ. ΠΡΩΤΗ ΑΝΟΙΧΤΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΗ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Σερβία: Πρώτη ανοιχτά gay υπουργός και μάλιστα Δημόσιας Διοίκησης
protothema.gr, 8/8/2016
Η Άνα Μπέρναμπιτς, υποψήφια για να αναλάβει το υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης, ετοιμάζεται  να συμμετάσχει στην επόμενη σερβική κυβέρνηση, ανακοίνωσε σήμερα ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς, γεγονός που θα την καταστήσει την πρώτη ανοικτά γκέι υπουργό στη Σερβία.
«Οι προσωπικές επιλογές της δεν με ενδιαφέρουν, είναι ευπρόσδεκτη στη σερβική κυβέρνηση», δήλωσε ο Βούτσιτς, από τον οποίο ζητήθηκε να αντιδράσει σε σχόλια χρηστών στα κοινωνικά δίκτυα αναφορικά με την ομοφυλοφιλία της 40χρονης υποψήφιας.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το σερβικό κοινοβούλιο, όπου το κόμμα του Βούτσιτς διαθέτει άνετη πλειοψηφία, πρόκειται να συνεδριάσει αύριο Τρίτη για να εγκρίνει τη νέα κυβέρνηση που προέκυψε από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 24ης Απριλίου.
Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς είπε ότι συζήτησε με την ενδιαφερόμενη για την υποψηφιότητά της και την διαβεβαίωσε πως τον ενδιαφέρουν "μόνο τα αποτελέσματα" της δουλειάς της.
Ο ίδιος επαίνεσε τα επαγγελματικά προσόντα της Άνα Μπέρναμπιτς, η οποία είναι υπεύθυνη μιας μικτής ιδιωτικής και δημόσιας ένωσης με την επωνυμία "Naled" που εργάζεται για να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης στη Σερβία.
«Είμαι ευτυχής που μπορώ να δουλέψω με κάποιον όπως η Άνα Μπέρναμπιτς, η επαγγελματική διαδρομή της είναι άψογη», δήλωσε.
Στη Σερβία, οι γιορτές των ομοφυλοφίλων Gay Pride διεξάγονται υπό ισχυρή αστυνομική προστασία. Στη διάρκειά τους έχουν ήδη σημειωθεί συγκρούσεις στους δρόμους της σερβικής πρωτεύουσας, ιδιαίτερα στη διάρκεια της πορείας του 2010, όταν τα βίαια επεισόδια που είχαν προκαλέσει εξτρεμιστές αντίθετοι στην Gay Pride είχαν προκαλέσει τον τραυματισμό περισσότερων από 150 ανθρώπων, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν αστυνομικοί.


Δεν υπάρχουν σχόλια: