13.8.16

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Ο ΠΡΩΤΟΣ ΓΑΜΟΣ ΟΜΟΦΥΛΟΥ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ ΣΕ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Βερολίνο: Ο πρώτος γάμος gay ζευγαριού σε προτεσταντική εκκλησία
allesgr.de, 12/8/2016
Ένα gay ζευγάρι “έγραψε” ιστορία αφού πρόκειται για του πρώτους ομοφυλόφιλους συντρόφους που παντρεύονται σε προτεσταντική εκκλησία στο Βερολίνο, αναφέρει η Berliner Zeitung.
Το ζευγάρι είναι μαζί εδώ και 14 χρόνια. Οι Sven Kretschmer και Tim Kretschmer-Schmidt κατάφεραν να ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου έστω και σε προτεσταντική εκκλησία.
Αν και τα σύμφωνα συμβίωσης επιτρέπονται βάσει του νόμου Εταιρικής Σχέσης Ζωής του 2001, ωστόσο οι γάμοι ομοφυλοφίλων δεν έχουν αναγνωριστεί έως σήμερα στη Γερμανία.
Το 2002, η προτεσταντική εκκλησία κατέστησε δυνατό για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια να λάβουν μία ευλογία.
Ωστόσο, η “κλασική” υπηρεσία γάμου εντός εκκλησίας παρέμεινε ένα προνόμιο μόνο για τα ετερόφυλα ζευγάρια.
Σε προτεσταντικές εκκλησίες στο Βερολίνο, τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια έχουν πλέον το δικαίωμα να παντρευτούν και να εγγραφούν ως σύζυγοι όπως και τα ετερόφυλα ζευγάρια.
Ωστόσο, οι ιερείς που αντιτίθενται στο γάμο ομοφυλοφίλων δεν είναι υποχρεωμένοι να πραγματοποιήσουν την τελετή του γάμου.
Είναι ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν σε εθνικό επίπεδο πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια δεν δίνονται τα ίδια δικαιώματα με τα ετερόφυλα ζευγάρια σε προτεσταντικές εκκλησίες στη Βαυαρία και στη Σαξονία-Άνχαλτ. Ωστόσο, επιτρέπεται να λάβουν μια ευλογία.
Η εκκλησία της Βυρτεμβέργης δεν επιτρέπει καν σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια να λάβουν την ευλογία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: