3.2.15

ΔΕΡΜΑΤΟΣΤΙΞΙΑ 2

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, με νέες αποφάσεις του, έκρινε ότι οι ένστολοι επιτρέπεται να έχουν τατουάζ, αλλά όχι σε εμφανή σημεία του σώματος τους και η απεικόνιση τους δεν μπορεί να προκαλεί, αλλά και να είναι συμβατή με την ουδετερότητα που το Σύνταγμα επιβάλλει για τους ενστόλους. 
 Αναλυτικότερα, Γ΄ Τμήμα του ανώτατου Ακυρωτικού δικαστηρίου, ερμηνεύοντας το Σύνταγμα και τη νομοθεσία, αποφάσισε ότι η δερματοστιξία (τατουάζ) «συνιστά λόγο αποκλεισμού τού υποψηφίου από τον διαγωνισμό για την πρόσληψη ειδικών φρουρών, εφόσον, όμως, αυτό είναι και με την ενδυμασία εξωτερικά εμφανής και επί πλέον οι σχετικές απεικονίσεις, ως εκ του περιεχομένου τους, είτε αναιρούν την επιβαλλόμενη από το Σύνταγμα ουδετερότητα των υπαλλήλων του Δημοσίου, είτε προκαλούν κατά τρόπο ο οποίος δεν συνάδει προς την ιδιότητα και τα καθήκοντά τους». Ακόμη, το ΣτΕ αναφέρει ότι «μόνη η ύπαρξη δερματοστιξίας δεν αποτελεί λόγο αποκλεισμού από την σχετική διαδικασία επιλογής», αλλά απαιτείται να συντρέχουν και όλα τα παραπάνω. (kathimerini.gr)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έπεσε και το τελευταίο οχυρό...Ας ελπίσουμε ότι θα περάσει κάποτε αυτή η μόδα.

Xenoudis - Ξενούδης είπε...

Η "μόδα" θα περάσει, όπως πέρασαν τόσα και τόσα. Το να τα βλέπουμε στα χέρια παρουσιαστών τηλεοπτικών εκπομπών, πότε θα περάσει;
Ξενούδης