7.5.14

ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΚΑΤΣΙΚΩΘΗΚΕΣ

Γιατί μου κατσικώθηκες
Ένα έργο, γροθιά στο στομάχι. Που καταπιάνεται ίσως με ότι δεν τολμά το κατεστημένο. Οι σχέσεις τελικά, έχουν φύλο; Κι αν ναι, που βρίσκονται τα όριά τους; Τεντωμένο σχοινί, νεύρα, σκέψεις στο ταβάνι και μια σχέση τινάζεται στον αέρα... «Η ζωή συχνά μας επιφυλάσσει εκπλήξεις άλλοτε ευχάριστες άλλοτε δυσάρεστες». 
Είναι τα πρώτα λόγια του Ορέστη Χριστοδούλου, ο οποίος συλλαμβάνεται ως ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του πρώην συντρόφου του, Ντέηβιντ και οδηγείται στη φυλακή. Για την υπεράσπιση του, καλούνται ως μάρτυρες πέντε κοινοί φίλοι του πρώην ζευγαριού. Η Εύα, ο Τζίμη, η Έφη, ο Δημήτρης και η Παναγιώτα.
Μέσα από τις καταθέσεις τους και ένα σπαρταριστό παιχνίδι λέξεων αλλά και ακροβασιών μεταξύ μαύρου χιούμορ και χολής, οι πρωταγωνιστές, ξετυλίγουν τις παράλληλες ζωές τους με τον κατηγορούμενο για δολοφονία Ορέστη Χριστοδούλου και… «φροντίζουν» για την επιβάρυνση της δύσκολης θέσης του.
Αποκαλύψεις. Μίση. Πάθη. Ένοχα μυστικά. Στη σκιά μίας ανομολόγητης και σκοτεινής σχέσης του Ορέστη Χριστοδούλου με τη λαμπερή παρουσιάστρια Αμαλία Τσελή η οποία θέλει να τον εκδικηθεί επειδή εκείνος την πρόδωσε σε ερωτικό επίπεδο. Ένα έργο που μιλά για τις ανθρώπινες σχέσεις, τον έρωτα, το πάθος, την άσπονδη φιλία και στοχεύει στην εσωτερική αναζήτηση όλων μας για το αν τελικά ερχόμαστε μόνοι σε αυτή τη ζωή και φεύγουμε μόνοι… (Βασισμένο στο βιβλίο του Στρατή Λιμνιού «Γιατί μου κατσικώθηκες;»).

Πρωταγωνιστούν:
Στρατής Λιμνιός, Φιλίτσα Καλογεράκου, Παναγιώτης Κατσίκης, Κυριακή Τέλου, Γιάννης Τριανταφύλλου, Μαρία Ρήγα, Γιώργος Δαρείος
Σκηνοθεσία: Μενέλαος Τζαβέλας

Κεντρική σκηνή του «Θεάτρου Παραμυθίας»
Διεύθυνση: Παραμυθίας 27, Κεραμεικός
Κρατήσεις θέσεων: 210 3457904

Δεν υπάρχουν σχόλια: