5.2.14

ΝΟΡΒΗΓΙΑ. ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΣΟΤΣΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ

Νορβηγία: Ομοφυλόφιλος υπουργός θα πάει στο Σότσι με τον σύζυγό του 
AME-MPE, 4/2/2014 
Στο Σότσι της Ρωσιας για τους Παραολυμπιακούς Χειμερινούς Αγώνες, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να μεταβεί ο ομοφυλόφιλος υπουργός Υγείας της Νορβηγίας, συνοδευόμενος από τον σύζυγό του, την ώρα που άλλοι ηγέτες, όπως της Ολλανδίας, δέχονται πιέσεις να μποϊκοτάρουν τους Αγώνες με αφορμή το νόμο που ποινικοποιεί την "ομοφυλοφιλική προπαγάνδα". "
Ανυπομονώ να παρακολουθήσω τους Αγώνες και να στηρίξω όλους τους Νορβηγούς αθλητές", είπε ο υπουργός Μπεντ Χαγέρ, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση της χώρας του στους Παραολυμπιακούς. 
Μιλώντας στην εφημερίδα Stavanger Aftenblad ο υπουργός σημείωσε ότι είναι απολύτως φυσιολογικό οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι να συνοδεύονται στα ταξίδια τους από τις συζύγους τους.
"Με αυτό ως δεδομένο, όλοι αντιλαμβάνονται τι μπορεί να πιστεύουν δύο άνδρες, παντρεμένοι μεταξύ τους, για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων", συμπλήρωσε. 
Ο 42χρονος Χαγέρ, που είναι μέλος του κυβερνητικού, δεξιού συνασπισμού, είναι παντρεμένος με τον Νταγκ Τέργε Σόλβανγκ, τον διευθυντή μιας διαφημιστικής εταιρείας. 
Από τον περασμένο Ιούνιο στη Ρωσία έχει τεθεί σε ισχύ ένας νόμος που τιμωρεί με πρόστιμα και φυλάκιση την ομοφυλοφιλική "προπαγάνδα" σε ανήλικους και στάθηκε αφορμή να πολλαπλασιαστούν οι εκκλήσεις για μποϊκοτάζ των Αγώνων. Πρόσφατα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι οι ομοφυλόφιλοι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν εάν πάνε στο Σότσι, προειδοποιώντας ταυτόχρονα "να αφήσουν ήσυχα τα παιδιά".

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαστε θείτσες για να λέμε ο σύζυγος μου. Αν επιτρεπότανε το σύμφωνο και για εμάς θα το έβρισκα τρομερά γελοίο να λέω ο σύζυγος μου αντί ο σύντροφος μου. Δεν είναι το όνειρο μου να αντιγράψω τις ετερό θείτσες.