15.2.14

ΕΛΕΝ ΠΕΪΤΖ: ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΚΡΥΒΟΜΑΙ, ΕΙΜΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΗ

«Κουράστηκα να κρύβομαι, είμαι ομοφυλόφιλη» δηλώνει η σταρ του «Juno» Ελεν Πέιτζ
tanea.gr, 15/2/2014
Η καναδή ηθοποιός Ελεν Πέιτζ, που είχε προταθεί για το Πσκαρ για την ερμηνεία της ως εγκυμονούσα έφηβη στην ταινία «Juno», αποκάλυψε την Παρασκευή ότι είναι λεσβία, μιλώντας στο Λας Βέγκας σε ένα συνέδριο για ανήλικους ομοφυλόφιλους. Είπε ότι προβαίνει στην πράξη αυτή για να βοηθήσει όσους άλλους είναι στη θέση της. 
«Κουράστηκα να κρύβομαι και κουράστηκα να λέω ψέματα» δήλωσε χαρακτηριστικά η 26χρονη Καναδή ηθοποιός στην ομιλία της, ξεσηκώνοντας ένα κύμα συμπαράστασης από το κοινό του συνεδρίου «Καιρός για Ευτυχία», που οργάνωσε η Εκστρατεία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
«Είμαι εδώ σήμερα επειδή είμαι ομοφυλόφιλη. Και επειδή ίσως μπορώ να κάνω τη διαφορά, να βοηθήσω άλλους να ζήσουν πιο χαλαρά και πιο ελπιδοφόρα. Ανεξαρτήτως αυτού, αισθάνομαι ότι έχω μια προσωπική υποχρέωση και μια κοινωνική ευθύνη», τόνισε.
Η Πέιτζ, που έχει παίξει σε πολλές ταινίες όπως στο «Inception», το «X-Men: Η τελική αναμέτρηση» και «Στη Ρώμη με αγάπη», αυτήν την περίοδο γυρίζει την ταινία «Freeheld», ένα δράμα για μια ετοιμοθάνατη αστυνομικό που αγωνίζεται να εκχωρήσει τη σύνταξή της στη λεσβία ερωμένη της.
Στην ομιλία της η ηθοποιός είπε ότι υπέφερε για πολλά χρόνια επειδή φοβόταν να ομολογήσει δημοσίως τις σεξουαλικές προτιμήσεις της. «Υπέφερε το πνεύμα μου, υπέφερα ψυχικά, υπέφεραν οι σχέσεις μου. Και βρίσκομαι σήμερα εδώ, με όλους εσάς, στην απέναντι πλευρά όλου αυτού του πόνου», είπε.
Η Εκστρατεία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μια οργάνωση που μάχεται για τα δικαιώματα των λεσβιών, των ομοφυλόφιλων και των διαφυλικών, ανάρτησε την ομιλία της Πέιτζ στον ιστότοπό της και την συνεχάρη για το θάρρος της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: